Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δέος! H συνάντηση των επιταφίων στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Η Περιφορά του Επιταφίου αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος της Μεγάλης Παρασκευής. Εκατοντάδες πιστοί από το πρωί συρρέουν στις εκκλησίες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για να προσκυνήσουν τους Επιτάφιους που έχουν στολιστεί…

Στη συνέχεια μετά τα Εγκώμια που ψάλλονται ξεκινά η Περιφορά του Επιταφίου, με την κάθε εκκλησία να ακολουθεί την δική της διαδρομή. Οι τρεις Επιτάφιοι (της Παναγίας Γιάτρισσας, του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Φανουρίου.) συναντήθηκαν στην πλατεία 25ης Μαρτίου.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας της Γιάτρισσας, κατηφόρισε την οδό Χατζοπούλου, έστριψε αριστερά στην Ελευθερίου Βενιζέλου και από την οδό Δαμασκηνού έφτασε στην παραλία Λουτρακίου.

Εκεί, παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ένα απίστευτης ομορφιάς τελετουργικό, καθώς ο Επιτάφιος κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα και μπαίνει μέσα στα νερά του Κορινθιακού, ενώ οι βάρκες που Τον συνοδεύουν δια θαλάσσης, έδωσαν και πάλι ένα φαντασμαγορικό τόνο φωτίζοντας την όλη τελετή με πυρσούς.

Στη συνέχεια, ανηφόρισε από το Δημαρχείο, για να καταλήξει στην πλατεία 25ης Μαρτίου, όπου συνατήθηκε με τους Επιτάφιους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτοί που βάλανε τον επιτάφιο στο νερό ……………..?αλλά και οι άλλοι που τραβάνε βίντεο……………?

    IQ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog