Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αποκλειστικό: Το 1ο Δημοτικό σχολείο Λουτρακίου ονομάζεται «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

- Advertisement -

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση της Υφυπουργού Ζωής Μακρή, με την οποία προστίθεται στο 1ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου η προσωνυμία «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»!

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν τακτικός επισκέπτης του Λουτρακίου (Δείτε εδώ – Ο Ελ.Βενιζέλος στο Λουτράκι.Δείτε δυο ιστορικές φωτογραφίες)

 

Σε ότι αναφορά τη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό, ας μείνουμε στην ουσία και στην αναβάθμιση του σχολείου και της Παιδείας . Ενα σχολείο πρότυπο σε όλο το νομό περιποιεί τιμή για τους δασκάλους, τους μαθητές και την πόλη μας! Τα υπόλοιπα περί διαχωρισμών, περί οργανικών θέσεων (που δεν χάνονται) και όλα όσα φαιδρά ακούστηκαν, ας τα εξετάσουμε και πάλι!

 

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να εχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, με στόχο τη διάχυση των καλών πρακτικών σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

 

Για αυτό το λόγο νέα σχολεία προστίθενται από το σχολικό έτος 2022-2023 στο δίκτυο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4692/2020. Έτσι, από 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, επεκτείνονται σε 120, ενώ ήδη από πέρυσι υπάρχει τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

 

Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε εκτενέστερα για το θέμα αυτό!

 

Χ@ρα

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Να πει και ο Αντρεας κάτι επι του θέματος της ονομασίας του παλιού μου σχολείου !Τι μπαλα έχω παίξει εκεί πιτσιρικας 😜😜Στο εξωτερικό τα σχολεία που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της κάθε πόλης περνούν το όνομα της περιοχής της γειτονιάς αν θέλετε !Παραδειγμα σχολείο Συνικισμου ,σχολείο Γκράβας ,σχολείο Παναγίας Γιατρισας κλπ !Εδω στο Νιουπορτ πέρνει το όνομα της κάθε περιοχής ,και άλλου ετσι γίνετε !Το ίδιο και στα γυμνάσια φυσικα ,το ίδιο και στα πανεπιστήμια !Πανεπιστημιο Οξφορδης ,πανεπιστήμιο Μανζεστερ ,Γλασκώβης ακόμα και το θρυλικό Νιουπορτ έχει πανεπιστήμιο άμα λαχει !!Για κολέγια δεν ξέρω αν περνούν όνομα τόπου η κανένα ήρωα ,πολιτικο !!Αυτα επι του θέματος

  2. Πρέπει να έχουμε σωστή ενημέρωση, τι είναι πρότυπο και τι πειραματικό , πρέπει να αναλύσετε περισσότερο το θέμα!!
    Σίγουρα όσα ” φαιδρά ” ακούστηκαν
    ήταν απο ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το εκπαιδευτικό σύστημα , οι δάσκαλοι με πολύχρονη εμπειρία , ασχετοι, οι υπεύθυνοι από την πρωτοβάθμια , άσχετοι και αυτοί, οι γονείς που μίλησαν δεν ξέρουν τι τους γίνεται , ασχετοι και αυτοί!!!
    Περιμένουμε εκτενέστερο και έγκυρο ρεπορτάζ για να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους !!!!!

  3. Τρομάρα σας απαντάτε και σύντομα κιόλας!!!!
    Αυτο που έχετε γράψει μοιάζει περισσότερο με δελτίο Τύπου του δήμου παρά με δημοσιογραφικό κειμενο.

  4. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆δεν περασε το σχόλιο να το ξαναγράψω μηπως δεν το έστειλα καλά 🤨Για το όνομα του παλιού μου σχολείου ο λογος!!Τι μπαλα έχω παίξει στο σχολείο αυτο πιτσιρικας !!Εδω στο εξωτερικό τα σχολεία περνούν το όνομα της περιοχής ,συνοικίας γειτονιάς αν προτιμάτε !!παραδειγμα αν το Λουτρακι ήταν Νιουπορτ πχ τα σχολεία θα ήταν σχολείο Γκράβας ,σχολείο Συνικισμου ,σχολείο Παναγίας Γιατρισας !!Περιοχες της καθες πόλης δηλαδή !Το ίδιο γίνετε και με τα γυμνάσια τα πανεπιστήμια !Πανεπιστημιο Οξφορδης ,Μανζεστερ ακόμα και το θρυλικό Νιουπορτ του Αντρικού έχει University!!Τωρα γιατί στην Ελλάδα βάζουμε όνομα δεν το καταλαβαίνω και αν γνωρίζει κάποιος να μου το εξηγήσει αν θέλει !!Κατι τέτοιο ειχα γράψει δεν νομίζω γιατί να μην περασε !Καλησπερα σε όλους

  5. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Πάλι ο μπιπ μαγνήτης κάνει δουλειά αγαπητή μου Χαρά και τους τραβάω σε ένα ακόμα άρθρο !!Παντως αγαπητή μου Χαρά αφού δεν μου κάνατε πρόσκληση για συνέντευξη στο σταθμό τουλαχιστον να περάσω να πιούμε ένα καφέ να δούμε τι κόλπα έχετε κάνει εκεί με τον Μιχάλη και θα σας φέρω και ένα κουτί κουραμπιέδες μην έρθω με άδεια χέρια 😁😁Αντε τον φάγαμε και τον Φλεβάρη !Καλο αυτο με την 4ωρη στάση αποχής σχολίων 👏

  6. Τα σχολεία πρέπει να αναβαθμιζονται
    Δεν ειναι κακό να γίνουνται προτυπα η πειραματικο
    Γιατί τόση φασαρια

    • Τραβά ξεστραβωσου , κανένα πρόβλημα να γίνει πρότυπο η πειραματικό !!!!
      (δεν υπάρχει και) να γίνει ένα καινούργιο σχολείο και να υποδεχτεί τους μαθητές του νόμου .
      Να μην πειράξουν τα τρία δημοτικά του δήμου είναι το θέμα. Στην κορινθο δεν τολμάνε να πειράξουν τα σχολεία !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog