Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Kόρινθος: Με δική του ατζέντα ο Γιώργος Πούρος;

- Advertisement -
  • Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-βρισκόμενος τώρα στην αντιπολίτευση-ξεκίνησε την τοποθέτησή του για το Δημοτικό Θέατρο χρησιμοποιώντας μια άστοχη φράση.

 

Είπε ότι το θέμα είναι ”πιασάρικο” , ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το κτίριο είναι πολύ ”αμαρτωλό”, δεν υπάρχει επίσημη παραλαβή του έργου, έχει πολλές ατέλειες, τα περισσότερα συρματόσχοινα στα σταγκόνια ήταν χαλασμένα-γιατί δεν τα διόρθωσε επί θητείας του είναι το ερώτημα-ενώ αποκάλυψε ότι χάθηκε/κλάπηκε και η κονσόλα φωτισμού! Αλήθεια, για την κονσόλα φωτισμού έγινε καταγγελία στην αστυνομία;

 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών συνέχισε λέγοντας, ότι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν κοστολογούνται από δύο εώς τρία εκατομμύρια ευρώ(!) ενώ η βόμβα της βραδιάς ήταν ότι υπάρχει σοβαρή διάβρωση στα θεμέλια του κτιρίου και τα 800,000 ευρώ που υπάρχουν στο ταμείο του Τεχνικού Προγράμματος δεν φτάνουν για να συμμαζευτεί το κτίριο!

 

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαβενετίου φρόντισε να διορθώσει την ατυχή έκφραση του Γιώργου Πούρου περί ”πιασάρικου θέματος” λέγοντας ότι είναι ουσιώδες και όχι ”πιασάρικο” και πάρα πολύ σωστά έπραξε καθώς αν έπεφτε ένα από αυτά τα σταγκόνια θα σκότωνε κόσμο.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο καθ’όλη την διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Πούρου ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος έδειξε την δυσφορία του ενώ έκπληκτοι από τις ”αποκαλύψεις”  Πούρου ήταν και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου!

 

Ο Δημήτρης Πρωτόπαπας επικεφαλής της Πράσινης Πόλης, σαν μηχανικός ο ίδιος, είπε ότι πρέπει να ερευνηθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες Πούρου περί διάβρωσης των θεμελίων, να κοιτάξουμε μπροστά, να λειτουργήσουμε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ύστερα από τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν ,να ελέγχεται σε ετήσια βάση το κτίριο-όπως και σειρά άλλων δημοτικών κτιρίων-από πιστοποιημένα συνεργεία και μηχανικούς ως προς την στατικότητα ,την πυρασφάλεια, το ενεργειακό και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Πολύ σωστός ο Δημήτρης.

 

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Βασίλης Πανταζής αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ο οποίος έχοντας εντολή δημάρχου να επιλύσει το ζήτημα και να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα-με ασφάλεια εννοείται-το Δημοτικό Θέατρο, ανέλυσε με λεπτομέρεια τις τεχνικές αστοχίες από είχαν γίνει από κατασκευής των κοιλοδοκών, των σταγκονιών,των ηλεκτρολογικών προβλήματων κ.α. Τα περισσότερα από αυτά έχουν επισκευαστεί ενώ στο κύριο ζήτημα που έθεσε ο Γιώργος Πούρος, αυτό των θεμελίων, σαν μηχανικός και ο ίδιος είπε ότι η διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο. Έκλεισε λέγοντας, ότι καλό θα ήταν όλοι μαζί να δούνε και να επιλύσουν τα προβλήματα και όχι μέσω αλληλοκατηγοριών στα ΜΜΕ. Σωστή η τοποθέτηση και του αντιδημάρχου Πολεοδομίας.

 

Στην δευτερολογία του ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος είπε για το Δημοτικό Θέατρο ότι σχεδιάστηκε επί Κουίνη, ολοκληρώθηκε επί Θωμαΐδη και ο εργολάβος πληρώθηκε πολύ αργότερα γιατί υπήρχαν προβλήματα με την κατασκευή. Ακολούθησε το ”άδεισμα” στον πρώην αντιδήμαρχό του λέγοντας ότι η τακτοποίηση των ζητημάτων του Δ.Θ.-και η επαναλειτουργία του- σε 20 μέρες είναι εφικτή καθώς τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν δεν είναι τόσο μεγάλα.

 

Το πότε θα ανοίξει με ασφάλεια το Δημοτικό Θέατρο το αποκάλυψε σήμερα-σε ερώτησή μου- στην συνέντευξη Τύπου ο Τάσος Μποζίκης ( εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κορινθίων),αναφέροντας ότι τέλος της άλλης εβδομάδος αναμένεται να δοθεί προς χρήση στο κοινό.

 

Στη συνέχεια, δεν ψήφισε να δοθεί παράταση στον εργολάβο για το έργο του ΟΣΕ, παρότι η Συμμαχία Πολιτών υπερψήφισε.

Γιατί λειτούργησε έτσι ο Γιώργος Πούρος  είναι ένα ερώτημα-ζήτημα για την Συμμαχία Πολιτών. Το μέλλον θα δείξει.

 

Mi.fi  (Μιχάλης Φιλιάνδρας)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog