Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γιώργος Γκιώνης: Επιεικώς απαράδεκτη η απένταξη του αντιπλημμυρικού έργου

- Advertisement -

Πληροφορηθήκαμε με πικρία και απογοήτευση, μετεκλογικά, την απόφαση της Κυβέρνησης να απεντάξει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Λουτρακίου από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 25,5 εκ. ευρώ.

 

Επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώραςς-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος και δυσαρεστημένος για την απένταξη ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου υποδομής.

 

«Πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Μόλις το πληροφορήθηκα ευθύς αμέσως απευθύνθηκα αρμοδίως να ρωτήσω το γιατί. Δεν έλαβα πειστική απάντηση.

Επιεικώς απαράδεκτο να απενταχθεί ένα έργο που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε τελειώσει ο διαγωνισμός από το Μάϊο. Αργησαν να το περάσουν από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, γιατί; Eνα έργο που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τέλος του 2025.

Δεν είναι απλό. Ενα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, δεν είναι έργο βιτρίνας. Γίνεται για να μην υπάρξει οικολογική καταστροφή,  λόγω και της κλιματικής αλλαγής και κρίσης, αλλά κυρίως γίνεται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής .

Θα κάνω και πάλι ότι περνά από το χέρι μου, αυτό το έργο να συνεχίσει. Θα εκδόσουμε και Δελτίο Τύπου-ανακοίνωση ωστε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας. »

 

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο Κορίνθιο Υφυπουργό Περριβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά. με την υπογραφή του οποίου έγινε η ένταξη του έργου και πολυδιαφημίστηκε  (σε επόμενο άρθρο θα διαβάσετε τις δηλώσεις του σχετικά)

 

Αιχμές Νίκα για αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας: «Από 1 Ιανουάριου δεν θα υπάρχει ο “ανυπάκουος”»

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog