Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

O Αλέκος Πνευματικός τα είπε όλα!

- Advertisement -
Μετά απο 30 χρόνια ενεργής παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το 1994, μετά απο 3 χαμένες αναμετρήσεις και 3 δημαρχιακές θητείες,  ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός  κρέμασε τα αυτοδιοικητικά του παπούτσια!….αλλά είναι εδώ….
Η απόφαση, αν και δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα απο τον ίδιον ήταν να μην είναι υποψήφιος σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι αμέτοχος πολύ δε περισσότερο αμίλητος.
Σε μια συνέντευξη ποταμό λοιπόν στον δημοσιογράφο Σπύρο Μασούρη και το info radio, ο Αλέξανδρος Πνευματικός  τα είπε όλα! Κυρίως όμως έδειξε με την στάση και την συμπεριφορά του, πέρα απο πικρίες και συμπεριφορές πως παραμένει ένας μεγάλο αυτοδιοικητικός άνδρας του τόπου που βάζει πάνω απο πρόσωπα και παρατάξεις το καλό του δήμου Κορινθίων.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός είπε  αλήθειες. Ώριμος περισσότερο απο ποτέ, αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην 1η του θητεία ο Βασίλης Νανόπουλος, μάλιστα τον χαρακτήρισε άτυχο ως δήμαρχο  αφού ήταν ο πρώτος στην ιστορία του δήμου χωρίς ούτε καν σχετική πλειοψηφία από την 1η ημέρα καθηκόντων, επιδοκίμασε το παραχθέν έργο εντοπίζοντας τον κυρίως στην μετά covid  εποχή, αλλά και την συνέχιση του δικού του έργου – η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια ωστόσο δεν εφαρμόζεται πάντα-  καταδίκασε την στάση όσων διαχώρισαν την θέση τους από την διοίκηση καταγγέλλοντας ενώ οι ίδιοι ήταν που ψήφιζαν και εφάρμοζαν τις πολιτικές, ενώ  δήλωσε ευθαρσώς πως δεν θα ψηφίσει την παράταξη του κ.Σταυρέλη όχι επειδή υποκινείται από την προδοσία του 2019- αυτή έχει μπει στην άκρη είπε- , αλλά – με αυτοδιοικητικούς όρους μιλώντας- σημείωσε πως δεν μπορεί να στηρίξει μια παράταξη η οποία εμφανίζεται ως δημοκρατική αλλά έχει στα στελέχη της ταγματασφαλίτες καταδικασμένους απο την δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να στηρίξει μια παράταξη η οποία σήμερα βρίσκεται αγκαλιά με τα συμφέροντα και τους επιχειρηματίες που λυσσαλέα, αυτή ήταν η λέξη χρησιμοποίησε, είχε καταγγείλει , στην δική του δημαρχία. «Οι επιχειρηματίες αγκαλιάζονται εκεί που έχουν συμφέρον και κέρδος και όχι εκεί που υπάρχει το καλό του δήμου» η χαρακτηριστική φράση του πρώην Δημάρχου! Ο Πρώην δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να αξιολογήσουν σωστά θυμίζοντας τα παραδείγματα του Βενιζέλου και του Τρικούπη και βεβαίως τις συνέπειες της καταδίκης των μεγάλων αυτών πολιτικών ανδρών!
Ο Αλέκος Πνευματικός υποχρεώθηκε το 2019 σε μια βαριά ήττα. Όχι λόγω ποσοστών αφού κατόρθωσε, παρα την απόσχιση, μόνος του σχεδόν να κρατήσει τον πυρήνα του και να περάσει στον δεύτερο γύρο , αλλά λόγω προσώπων.  Πάρα ταύτα έμεινε στην θέση του, λίγοι δήμαρχοι έχουν καθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης πόσο δε μάλλον μετά απο μια θητεία 13 ετών τιμώντας στο ακέραιο την ψήφο των συμπολιτών του. Με εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση. Με σταθερή και συνεπή παρουσία στα συμβούλια. Μέχρι το τέλος.
Ποιός μπορεί να το αρνηθεί αυτό;  είναι το ένα ερώτημα. Είναι ο Αλέκος Πνευματικός «απόστρατος»; Έχει ο Αλέκος Πνευματικός χάσει τις δυνάμεις του στην κοινωνία; το δεύτερο ερώτημα. Αν το πιστεύει κανείς αυτό, είναι το λιγότερο αφελές!
Ο λόγος  της απόφασης να παραμείνει και της στάσης του ε εποικοδομητική αντιπολίτευση, ένας και μοναδικός. Η αγάπη του για το δήμο Κορινθίων, το  κυριότερο ίσως χαρακτηριστικό του Αλέκου Πνευματικού, πάνω απο πρόσωπα, πάνω απο πολιτικές. Το απέδειξε τα 30 χρόνια συνεχούς ενεργής παρουσίας, το αποδεικνύει και τώρα. Στην σημερινή συνέντευξη είδαμε και ακούσαμε έναν δήμαρχο χωρίς παρωπίδες, χωρίς πικρίες, με λόγο αυτοδιοικητικό, με θέσεις ξεκάθαρες, με μοναδικό στόχο την επόμενη καλύτερη μέρα του δήμου.
  • Ας τα δούμε ένα – ένα τα όσα είπε:
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Ζήσαμε για 1η φορά μια δημοτική αρχή που δεν είχε από την πρώτη στιγμή ούτε καν σχετική πλειοψηφία. Ο κ.Νανόπουλος τώρα που το σκέφτομαι απολογιστικά ήταν άτυχος διότι ποτέ δεν είχε  την πλειοψηφία ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Πιστεύω πως ήταν και όμηρος. Έγιναν συνεργασίες και αναγκαστικά για να διοικηθεί ο δήμος, κάποιοι που τους τίμησε και δεν απέδωσαν όπως θα ήθελε και στράφηκαν εναντίον του χωρίς να έχουν αιτιολογήσει επαρκώς τη θέση τους δημόσια.»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΣΕ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ και την διαφοροποίηση στελεχών
ο κ.Σταυρέλης τα δυο πρώτα χρόνια συγκυβέρνησε με τον κΝανόπουλο, οι αποφάσεις ήταν κοινές τότε και  έρχονται και του ασκούν κριτική τώρα ενώ συνεργάστηκαν και στήριξαν και εκείνοι με την ψήφο τους αυτές τις πολιτικές. Και  υλοποιήθηκαν ,είναι οξύμωρο αυτό που σας λέω αυτές οι πολιτικές από στελέχη που είχαν αξιώματα στην δημοτική αρχή , στελέχη που σήμερα είναι απέναντι. Είναι ακατανόητα για μένα και θεωρώ θα είναι καταδικαστέα και σε προσωπικό επίπεδο ανεξάρτητα του αποτελέσματος.
Δημόσια δεν έχω ακούσει να πουν κάτι. Εγώ έχω ασκήσει σκληρή κριτική αλλά και έχω χαρεί επειδή συνεχίστηκε το έργο της δικής μου δημοτικής αρχής όμως
μπορείς να μιλάς για σκάνδαλο στα Led οταν αυτό έχει γίνει με τις ψήφους σου; 
Εγώ είχα μιλήσει για σκάνδαλο , διαφωνούσα με το ΣΔΙΤ, ο φωτισμός έπρεπε να γίνει, καλά κάναμε, το αποτέλεσμα δικαιώνει την δημοτική αρχή αν και είχα εκφράσει ενστάσεις για την ποιότητα αρχικά. Ο φωτισμός είναι καλύτερος και οι καταναλώσεις χαμηλότερες, αργότερα θα είναι προς όφελος του δήμου. Στην αντιδημαρχία ηλεκτροφωτισμού  τότε ήταν σημερινό στέλεχος του κΣταυρέλη. Τότε ούτε παραίτηση ούτε κριτική και σήμερα μιλούν για σκάνδαλο στον ηλεκτροφωτισμό;
Ακούω κριτική για την κοινωνική πολιτική. Και οι δυο πρόεδροι ασκούν κριτική ενώ δεν λειτούργησαν τον παιδικό σταθμό στο Σοφικό. 4 χρόνια τι έκαναν; Αυτοί δεν είχαν τις τύχες του κέντρου; Υποβαθμίστηκαν τα ΚΑΠΗ, ποιός έχει την ευθύνη αν όχι οι ίδιοι;
Στο ΚΕΠΑΠ οι αποφάσεις ήταν πάντα ομόφωνες, υπήρχε συγκυβέρνηση. Ψήφιζε ο κΣταυρέλης, εμείς αποκλειστήκαμε απο παντού τα 2 πρώτα χρόνια.
Είναι ξεκάθαρο σήμερα το σαμποτάζ στο έργο του δημάρχου, Εγώ ως μειοψηφία δεν είχα ποτέ φερθεί έτσι στην πλειοψηφία. Σήμερα δεν μπορούν να συγκληθούν τα συμβούλια, μεγάλες καθυστερήσεις από τις 2 άγονες συνεδριάσεις . Εγώ θα το είχα κάνει σημαία, ο δήμαρχος δεν το έχει κάνει οτι  κωλυσιεργούν θέματα καθοριστικά για το δήμο όπως οι 30.000 για τα σχολεία. Ποτέ ξανά τέτοια πρακτική στο δήμο. Έχω κάνει μειοψηφία , προσβάλουν αποφάσεις με προσφυγές για να μην προχωρούν.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Τα 2 πρώτα χρόνια είχα δει καθυστερήσεις και είχα δει έργα να βαλτώνουν. Μετά τον κορωνοιό είδα επιτάχυνση σημαντική στο έργο, το δήλωνα δημόσια και στο ΔΣ , υπήρχε μια ένταση στην παραγωγή του έργου. Τα πρώτα χρόνια είναι το διάστημα που βρίσκει μια νέα δημοτική αρχή το βηματισμό της και ολοκληρώνει το έργο της προηγούμενης αρχής Τα πιο πολλά ολοκληρώθηκαν και τα υπόλοιπα τελειώνουν τώρα, είναι σημαντική η συνέχεια στην διοίκηση, να μην ακυρώνει μια νέα αρχή την προηγούμενη
Επι κόβιντ δεν υπήρχαν έργα. Δεν υπήρχαν εργολάβοι. Ήταν πρωτόγνωρη δυσκολία, δεν τη έχω ζήσει σαν δήμαρχος. Μετά τον κόβιντ όμως ολοκληρώθηκαν έργα θητείας μου και υλοποιούν και δικά τους που έχουν με κόπο σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει. Και μην νομίζετε οτι οι χρηματοδοτήσεις είναι εύκολο να έρθουν.
δήμαρχος 13 χρόνια τα 10 ήμουν στα μνημόνια. και τώρα δεν υπάρχουν, χρειάζεται κόπος, τεκμηρίωση με μελέτες κι αυτό κάνει η δημοτική αρχή.  Δεν είχε δυνατότητα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του γιατί τις περισσότερες φορές ήταν όμηρος και αφιέρωνε πολύ χρόνοα για να διατηρήσει τις ισορροπίες. Υπήρχαν και ευχάριστες στιγμές όπου υπήρχε ομοφωνία, υπήρχαν όμως και πολύ δύσκολες στιγμές που δεν του δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιήσει έργα που είχε σχεδιάσει, τελευταία έγινε πιο εμφανές. 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Μεγάλο πλεονέκτημα η συμπόρευση με την κυβέρνηση. Εγώ έκανα μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσω πρόσβαση στις κυβερνήσεις, σήμερα η πολιτική συγκυρία είναι συγκεκριμένη, καλώς ή κακώς ξ ΝΔ θα κυριαρχήσει για 4- 8 χρόνια. Η αυτοδιοίκηση είναι εξαρτώμενη από τις κυβερνήσεις συνεπώς η σημερινή συγκυρία είναι ευνοική. Το έχει αποδείξει ο δήμαρχος οτι βρήκε πολλά χρήματα, τα ταμεία του δήμου είναι γεμάτα και λίγο παραπάνω διότι έκανε η  δημοτική αρχή ότι κάναμε και εμείς, χρηματοδοτεί έργα απο εθνικούς και άλλους πόρους εξοικονομώντας πόρους. κι αυτά δεν είναι να τα σκορπίσουμε όπως λένε κάποιοι, και τάζουν τα πάντα χωρίς να σκεφτούν την προτεραιότητα
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ 
Έγινε ένας στρατηγικός σχεδιασμός με την διαδικτύωση, είμαστε ο μόνος δήμος που έχουμε διασυνδεδεμένο δίκτυο μετά την ΑΘήνα , 100% όλες οι κοινότητες συνδεδεμένες και το νερό θα πηγαίνει παντού!  Οι αγωγοί που είναι σε εξέλιξη σε Άσσο Λέχαιο θα δώσουν νερό Στυμφαλίας. Αυτό δεν είναι ασήμαντο! Πιστεύω σε λίγα χρόνια θα έχουμε ποιοτικό πόσιμο νερό σε όλο το δήμο Κορινθίων
Για αιώνες θα βρούμε μπροστά μας την διαδικτύωση. Θα είχε ποτέ νερό ο αι γιάννης, το στεφάνι, το αγιονόρι αν δεν υπήρχε αυτό το έργο; όχι!
και σε περιοχές που δεν υπάρχει νερό, κανείς δεν επενδύει, το ξέρετε!
Ο δήμος πρέπει να συνεχίσει να έχει ιεράρχηση.
δεν είμαστε ικανοποιημένοι που ο δήμος είναι ασφαλής, χθες έριξε πολύ νερό. Κοιμήθηκα ήσυχα όπως κοιμάμαι από το 2013 που τελείωσαν τα έργα στον Ξηριά και γιατί είχε προηγηθεί το έργο των ομβρίων από την δημοτική αρχή Θωμαίδή.
Δώσαμε αγώνα για επιπλέον εγκιβωτισμούς και έργα εκροών στα καλάμια για να μην έχουμε υποβάθμιση της περιοχής. Είχαμε ιεράρχηση κι αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα!
Το έργο που έγινε στο Κεραμιδάκι  σε κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά ο αγώνας να πείσεις τους ιδιοκτήτες να γκρεμίσουν την ιδιοκτησία τους είναι μεγάλος. Είχα αγωνιστεί πολύ και δεν τα είχα καταφέρει. Και τι έγινε λένε, μην τα μειώνουμε όλα, έγιναν πολλές προσπάθειες και ετοιμάζεται μεγάλη τουριστική επένδυση στο σημείο Τα έργα πρέπει να έχουν στόχευση και να δημιουργούν πολλαπλάσια ανάπτυξη.
Για τα μπαζώματα εγώ όταν άκουσα τον πρωθυπουργό με τον δήμαρχο είχα επιφυλάξεις για το αν προχωρήσει ο άγιος Νικόλας. Όταν ήρθε στο ΔΣ στηρίξαμε, ας υπήρχε μικρό αντάλλαγμα διότι μπορούμε πια  να σχεδιάσουμε, γιατί εγώ πήγαινα συνέχεια κατηγορούμενος!
Όλα θα γίνουν καλύτερα στο σημείο  και κάποια στιγμή θα μας πουν μηδέν αντίτιμο, είμαι σίγουρος. Το θέμα είναι οτι ο δήμος έχει ένα φιλέτο 100 στρεμμάτων για να σχεδιάσει τη νέα πιο όμορφη Κόρινθο
θετική είναι και η παρέμβαση στον ΟΣΕ, είχα κάνει ενστάσεις στην αρχή όμως είναι θετική η διασύνδεση με το Λουτράκι, το βλέπω σε πόλεις στο εξωτερικό να μετακινείσαι με τα πόδια και το ποδήλατο πιστεύω οτι θα είναι πολύ ωραίο.
Θεωρώ στο θέμα του στρατοπέδου οτι κινήθηκε χωρίς δηλώσεις ο δήμαρχος και κατάφερε να πετύχει όσα θέλαμε ,εκεί να σχεδιάσουμε χρήσεις για τους Κορίνθιους!Μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ το θέμα,  θέλουμε να έχουμε μέσα στον οικιστικό ιστό ένα μητροπολιτικό πάρκο όπως βλέπουμε στο εξωτερικό και σε λίγες πόλεις της χώρας. Έχουμε την ευκαιρία και καλώς έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες διότι η πολεοδόμηση που μας προτεινόταν δεν ήταν στο συμφέρον του δήμου. Ότι έγιναν κινήσεις ήσυχα είναι για μένα θετικό
Η Κόρινθο έχει μόνο πλεονεκτήματα! Το ΓΠΣ ανακτήθηκε, πρέπει να δούμε το λιμάνι, γίνονται προσπάθειες για την μαρίνα, είμαι υπέρ στο να μείνει το λιμάνι και εμπορικό και το υπόλοιπο να γίνει μαρίνα και να φέρει ανάπτυξη και εισόδημα στην πόλη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ
Λυσσαλέα σήμερα η παράταξη Σταυρέλη πολεμάει το εργοστάσιο απορριμμάτων όπως έκανε και στο παρελθόν. Τα κατάφεραν και το σταμάτησαν. Όμως θεραπεύτηκαν όλα αυτά σήμερα, υπάρχει η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, μόνο ο κ.Σταυρέλης αντιδρά, φαίνεται θέλει να στείλουμε στο δημότη το λογαριασμό. Με το εργοστάσιο θα μειώσουμε τους όγκους στο μισό και θα κερδίζει έως 2 εκ ευρώ το χρόνο, έτσι θα φτάσουμε και στην μείωση των δημοτικών τελών. Αυτό το μοντέλο το στήριξαν ο κ.Σταυρέλης και ο κΝανόπουλος, μόνο ο κΣταυρέλης αντιδρά σήμερα στηρίζοντας λίγες οικογένειες ενάντια στις χιλιάδες των Κορινθίων
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΕΛΗ 
Μόνο πρόεδρος του ΔΣ ήταν. Θα ξεχάσω τι έκανε το 2019 που πρόδωσε όλους τους Κορίνθιους, οι λόγοι έχουν αναφερθεί απο εμένα. Δεν είναι ουσίας. Και οι ίδιοι αυτοδιαψέυστηκαν. Κατέβηκαν λέγοντας οτι δεν έχω κάνει τίποτα και όταν τα έσπασαν με το Νανόπουλο τι είπαν; ότι τελείωσε τα έργα που είχαμε κάνει εμείς. Ποια έργα; Αυτά που έλεγαν οτι δεν κάναμε;
Θα ξεχάσω την προδοσία του 2019 και θα μιλήσω με αυτοδιοικητικούς όρους.
Είναι η παράταξη του κΣταυρέλη η δική μας συνέχεια; ΌΧΙ
Εμείς μιλήσαμε για εργιστάσιο απορριμμάτων, για καλύτερη υδροδότηση και εκείνοι κάνουν οτι μπορούν να τα εμποδίσουν. Έγινε προσπάθεια να ποτιστούν κτήματα απο τα νερά του βιολογικού και μια οικογένεια που στηρίζει τον κ Σταυρέλη δεν δέχεται να περάσει το έργο και να μην πάει το δίκτυο σε κουτουμάτσα και Αρχαία Κόρινθο.
Θα γίνει το έργο, εγώ ασχολούμαι με τα αγροτικά, το έργο είναι απαραίτητο άλλοι όμως εγκατέλειψαν διότι δεν είχαν νερό. Λένε μάλιστα να γίνει μετά τις εκλογές. Τι άποψη είναι αυτή όταν άνθρωποι καταστρέφονται; Ο ρόλος του προέδρου είναι διεκπαιρεωτικός, το 2014-2019 αρνήθηκε να αναλαβει αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και δεν μας εξήγησε ποτέ γιατί. Αρνιόταν πεισματικά να αναλάβει θέση για να δείξει και τις ικανότητες του. Οφείλονται τα επιτεύγματα του πνευματικού στον Σταυρέλη; Όχι βέβαια! Τα πρώτα χρόνια δεν έμενα καν στην Κόρινθο, ήταν σε όλη τη χώρα για να κάνει τη δουλειά του. Τι λέει τώρα; ότι 13 χρόνια έκαναν αυτοί έργο; Ποιοι οι απόντες; Έλεγε παρουσία όλων ,δεν θέλω να γίνω αντιδήμαρχος, ούτε δήμαρχος ,έχω πάρει την σύνταξή μου και περνάω μια χαρά. Όπου μπορώ θα βοηθάω, έλεγε. 
Ακόμα και κάποιοι που είναι μαζί του σήμερα τα θυμούνται
Δεν τεκμηριώνεται η εμπειρία του για να διοικήσει. Δεν είχε ποτέ ενεργητικό ρόλο! Το αρνήθηκε, του έδωσα την ευκαιρία!Τα πρώτα χρόνια δεν γινόταν διότι έλειπε ερχόταν μόνο στα ΔΣ. Το ερώτημα που δεν έχει απαντήσει είναι γιατί κατέβηκε το 2019. θα τα πούμε άλλη φορά, τον κόσμο τον εδιαφέρει μια αρχή αποτελεσματική να πάει τον τόπο μπροστά. Τους έχω προκαλέσει να τα κουβεντιάσουμε. Εγώ δεν διεκδικώ χρήματα όπως κάνουν αυτοί. Ο κ.Μουρούτσος έχει χάσει ξανά την υπόθεση, την είχε χάσει και επι ετών μου, 10 αποφάσεις ήδη, πόσες χρειάζονται για να πάψουν να διεκδικούν χρήματα απο το δήμο;
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗ 
Είχαμε ως δημοτική αρχή 20 εκ ευρώ έργα συμβασιοποιημένα, μας έλεγαν δε κάναμε τίποτα! Ήταν σημαιοφόροι προσβλητικότατης συμπεριφοράς, μας ταύτιζαν με επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά σήμερα είναι αγκαλιά,αυτούς τους διαπλεκόμενους τους έχουν αγκαλιά ασφυκτικά τώρα. Ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα και όχι του δήμου. Τι άλλαξε; αυτά τα συμφέροντα έχουν λυσσάξει να εκλεγεί ο κΣταυρέλης. Πως συσπειρώθηκαν όλοι αυτοί μαζί, για πείτε μου!
Κάποτε καταγγέλλανε επιχειρηματία και εμένα για χαριστική επένδυση και τώρα είναι αγκαλιά με τον κΣταυρέλη ο επιχειρηματίας. 
Εγκαταλείφθηκε απο τον κΚακογιάννη η επένδυση στα σφαγεία. Τόσο χαριστικός ήμουν! Ο δήμος πήρε τα ενοίκια για 5 έτη όμως! 
Δεν ξέρω τι τάζουν, εγώ ως πρακτική δεν το είχα κάνει, δεν είχα τάξει ούτε σε υποψήφιο μου, ούτε δουλειές ούτε αντιδημαρχίες ,ούτε σε επιχειρηματίες και έχω ήσυχη την συνείδηση μου!
Έχω πόθεν έσχες ξεκάθαρο και είχαν βρωμίσει το 2019 τον τόπο και λέγανε αθλιότητες σε βάρος μου. Καταγγέλλανε τους επιχειρηματίες με τους οποίους σήμερα είναι αγκαλιά. Και οι επιχειρηματίες αγκαλιάζουν εκεί που έχουν προοπτική και όχι για το καλό της πόλης.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ 
ξεκίνησε εκλογές πριν 3 χρόνια και έπαιζε μόνος του, τώρα μπήκαν συνδυασμοί αξιόλογοι και ξέρετε τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα είναι μόνη της στο γήπεδο κερδίζει. Όταν μπαίνει και η άλλη που ήταν στα αποδυτήρια και έπαιρνε οδηγίες τότε κερδίζει εκείνη!
Με την κ.Τζέκου συμφωνούμε σε λίγα θέματα όμως υπήρξε συνεπής
ο κΠρωτόπαπας είναι νέος συνδυασμός με στελέχη προβεβλημένα με όρεξη να προσφέρουν, βλέπω μια παράταξη που δεν προσάπτω τίποτα, με απόψεις που συμφωνώ , ανθρώπους που κατεβαίνουν αγνά για να προσφέρουν όσο μπορούν.
 
ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 
σ αυτές τις εκλογές υπάρχει διακύβευμα ,πως ο δήμος θα προχωράει μπροστά και δεν θα στραφεί προς τα πίσω
Στην Ελλάδα, συνηθίζεται, δεν αξιολογούμε σωστά την προσφορά κάποιων ανθρώπων πχ το 1921 έπρεπε να χάσει ο Βενιζέλος; μετά καταστραφήκαμε. ο Τρικούπης δεν εξελέγη και μετά ήρθε η πτώχευση
Να προσέξουμε λοιπόν και να αξιολογούμε σωστά. όχι στοχευμένη και πληρωμένη πληροφόρηση και ν αμην στιμπάμε έυκολα σε υποσχέσεις εκατομμυρίων, να βλέπουμε τι υπάρχει τι έχει μπει μπροστά, υπάρχουν έργα σημαντικά που είτε έχουν ξεκινήσει είτε ξεκινούν.
Δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε, πιστεύω οτι όλοι έχουν την ικανότητα να δουν τι συμφέρει το δήμο για να πάει ο δήμος μπροστά.
 
ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ 
Βεβαίως θα πάω να ψηφίσω. Δεν είναι υποχρέωση είναι καθήκον όλος ο κόσμος να επιλέξει το δήμαρχο και τα στελέχη που θα είναι η δημοτική αρχή. θα ψηφίσω ανθρώπους που θέλουν να  προσφέρουν και όχι παράταξη που δεν έχει ενότητα αλλά έχει στοιχεία προβληματικά. Δεν θα ψηφίσω παράταξη με στελέχη που ήταν μέλη ταγμάτων και με βαράγανε. και μιλώ για την παράταξη του κΣταυρέλη, το λέω ευθέως. 
Οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν τέτοια στοιχεία
Κατεβάζουν καταδικασμένο , με αλυσίδες και σιδερογροθιές και καμαρώνουν όπως με τον υποψήφιο στον Κόρφο που αναγκάστηκαν να τον βγάλουν.
θα φέρουν διχασμό στην πόλη της Κορίνθου.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog