Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Το πολιτικό ανάστημα του Αλέκου Πνευματικού και η πολιτική μικρότητα των αντιπάλων  

- Advertisement -
  • Μια άνευ ορίων αήθη  πολιτική  επίθεση δέχεται ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός μετά την δημοσιοποίηση της πρώτης – μετά από πάρα πολύ καιρό- συνέντευξής του . 

 

Το μέγεθος της επίθεσης και του δημόσιου, προσβλητικού λόγου που καταγράφεται, δεν αποδεικνύουν  παρά το πολιτικό μέγεθος του Αλέξανδρου Πνευματικού, το αποτύπωμα του λόγου του, την διείσδυση του στην κοινωνία, σε ένα κομμάτι αποκλειστικά δικό του διότι, ξεχνούν προφανώς ,πως ο πρώην δήμαρχος, με αποδεκατισμένη παράταξη και φθορά 13 ετών διεκδίκησε στο 2ο γύρο των εκλογών του 2019 την παραμονή του στον δημαρχιακό θώκο.  

 

 

Επιχειρούν υποψήφιοι της ΠΝΟΗΣ  αλλά και αρθρογράφοι να μειώσουν τον αυτοδιοικητικό του λόγο και να του προσάψουν εμμονές. Που είπε ψέματα ο Αλέξανδρος Πνευματικός; Σε ποια από τα ζητήματα που έθεσε έχουν ένσταση; Δεν τα καταγράφουν γιατί δεν υπάρχουν. Γιατί ο πανικός; Μήπως επειδή ο Αλέκος μπορεί να επηρεάσει; Μήπως επειδή υπαρχουν ακόμα χιλιάδες δημότες τη Κορίνθου που ήθελαν να ξανακατέβει δήμαρχος; Eίναι δυνατόν να προσπαθούν κάποιοι να εκμηδενίσουν την πολιτική οντότητα του ανθρώπου που ψήφισαν κατά χιλιάδες οι δημότες του δήμου, για ΤΡΕΙΣ ολόκληρες θητείες, να εκμηδενίσουν τη βούληση όλων αυτών των δημοτών και να απαξιώσουν τον δήμαρχο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη νέα ταυτότητα της πόλης; Δεν βρίζουν τον Αλέκο, τον εαυτό τους βρίζουν, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισότεροι εξ αυτών είναι «δημιουργήματα» δικά του!

 

 

Πλέκουν τον ιστό της δήθεν επιστράτευσης του πρώην δημάρχου από τον νυν δήμαρχο με επιχείρημα την εκλογική σωτηρία. Οι ίδιοι που στα πηγαδάκια μιλούν για έναν Πνευματικό τελειωμένο πολιτικά! Δεν είναι οξύμωρο; Aφού είναι τελειωμένος γιατί ενοχλεί η παρουσία του;  Αντιδήμαρχοί του κραταιοί, στελέχη ευεργετημένα, ποιούν ήθος πρωτόγνωρο που καμία σχέση δεν έχει με την εκλογική αναμέτρηση. O Aλέκος Πνευματικός όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά επηρεάζει κιόλας μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, γι΄αυτό ενοχλεί! Γιατί γνωρίζει πρόσωπα, συμπεριφορές, πράγματα και καταστάσεις. Και μιλά πάντα με αποδείξεις!

 

 

Δημοσίως ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΝΟΗΣ  μιλά για Μαμ Ρα που βγήκε από την ναφθαλίνη για να απαντήσει υποψήφιος της ίδιας παράταξης πως θα κρεμαστεί ο Μαμ Ρα στο εκλογικό κέντρο, του δημάρχου υπονοούν, με ελατήριο μάλιστα για να κουνά και το κεφάλι του σαν τα λούτρινα σκυλάκια αυτοκινήτου! Πολιτικός λόγος χωρίς σεβασμό στην αυτοδιοικητική πορεία του ανδρός, αυτοακυρώνοντας τις δικές τους επιλογές, αφού συμπορεύθηκαν μαζί του, χωρίς σεβασμό στους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον στήριξαν τόσα χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι-ψηφοφόροι που καλούνται σήμερα να τους ψηφίσουν για τις νέες τους επιλογές.

 

 

Έτερος υποψήφιος του συνιστά να σιωπά διότι…κούρασε χωρίς όμως να ενοχλείται απο τις σοβαρότατες αναφορές και αποκαλύψεις του Αλέξανδρου Πνευματικού αλλά και του δημάρχου με ονόματα πλέον, για τα συμφέροντα που έχουν αγκαλιάσει σφιχτά τον επικεφαλής και την παράταξη της ΠΝΟΗΣ. Ο Αλέκος όμως πάντα θα επηρεάζει….γι΄αυτό τον θέλουν «μουγγό»!

 

 

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός ήταν δήμαρχος για 13 έτη. Με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η ιστορία της Κορίνθου το έχει καταγράψει. Ποιος θα του απαγορεύει να ομιλεί; Ποιος θα τον παρατηρήσει και θα του υποδείξει το σπίτι του; Πόσοι μικροί φαντάζουν όλοι αυτοί που του κουνούν το δάχτυλο;;

 

 

«Αγαπώ το δήμο Κορινθίων και αυτή η αγάπη με οδηγεί» είπε στην συνέντευξη του γιορτάζοντας τρόπον τινά τα 30 χρόνια του στην αυτοδιοίκηση.  Η αγάπη του Αλέκου, έτσι κατόρθωσε να έχει μείνει στα στόματα και στις συνειδήσεις των πολιτών φαίνεται στην πράξη.

 

 

Ως δήμαρχος είχε λάθη και σωστά, ποιος δεν έχει; Την αγάπη για τον τόπο του όμως την αποδεικνύει . Αναγνωρίζει λάθη, αναγνωρίζει έργα και ημέρες και στέκεται με ειλικρίνεια έναντι των πολιτών αποκαλύπτοντας τις πρακτικές των προσώπων που σήμερα διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου.  Εμεινε στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης, τη θέση που τον όρισε ο λαός και στάθηκε και εκεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Με μεστό αντιπολιτευτικό λόγο, με πολιτική κρίση, με ενστάσεις και διαφωνίες αλλά και με προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου του. Αυτό θεωρεί χρέος του προς την πόλη που αγαπά, κι αυτό πράττει.

 

Τα πρόσωπα που θίγονται απαντούν με ύβρεις. Και οι ύβρεις αυτές αποδεικνύουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο, την αλήθεια των λόγων Πνευματικού.  

 

Kαι τελειώνουμε με μια φράση που είδαμε στο διαδίκτυο «Ψηφίζεις Νανόπουλο και παίρνεις Πνευματικό» Ω! τι τιμή  θα αποτελούσε αυτό για τους Κορίνθιους! Πραγματικά!

Αντιστρέφοντας θα πούμε «Ψηφίζεις Σταυρέλη και παίρνεις τους επιχειρηματίες  που θέλουν δήμαρχο το Σταυρέλη για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, όχι για το καλό του δήμου», όπως είπε ο Αλέκος!

 

Ας διαλέξουν οι Κορίνθιοι!

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog