Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Η Κόρινθος έδειξε τον Περιφερειάρχη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -
  • Πάνω από 350 άτομα έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου στην Κόρινθο, ανάμεσά τους επιφανείς ΝΔκράτες Κορίνθιοι.
  • Ισχυρή Κορινθία για την επόμενη πενταετία υποσχέθηκε ο Πέτρος Τατούλης κατά τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της παράταξής του «Νέα Πελοπόννησος» στην Κόρινθο.

 

 

«Η Κορινθία θα δώσει για άλλη μια φορά το μήνυμα της Αλλαγής.Θα κάνει άλλη μια φορά την υπέρβαση! ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ!»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τελέσθηκε ο Αγιασμός, προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση, κάνοντας λόγο για τα χρόνια που έχει συνυπάρξει με τους Κορίνθιους, από τότε που ήταν γιατρός, Βουλευτής Αρκαδίας και Υφυπουργός Πολιτισμού και για το γεγονός ότι «ξέρει την Κορινθία, σαν το δικό του σπιτικό» αφού γνωρίζει τον τόπο απ’ άκρη σ’ άκρη, το κάθε χωριό, το κάθε νοικοκυριό «από τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, έως την Κόρινθο, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο»…

 

«Ένοιωθα πάντοτε εδώ στην Κόρινθο, αλλά και στο Λουτράκι το Κιάτο , το Ξυλόκαστρο το Ζευγολατιό την Νεμέα ότι τούτος εδώ ο τόπος έχει μια κοσμοπολίτικη διάσταση. Και ταυτόχρονα μια βαθιά ιστορικότητα λες και μιλάει διαρκώς με κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας από τα αρχαία μνημεία που ήρθαν στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων έως την σκαπάνη των αγροτών μας που καλλιεργούν την πλούσια κορινθιακή φύση. Και σήμερα πού πάμε; Γνωρίζω καλά ότι δεν νοιώθουμε πάντοτε περήφανοι Για την κληρονομιά μας. Είναι μεγάλο το βάρος Νοιώθουμε ότι δεν ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις και στις σημαντικές δυνατότητες που έχει τούτος ο τόπος. Και η πολιτική ιστορία αυτού του τόπου Η διαχρονικά προηγμένη του κοινωνία. Μια κοινωνία που ήταν από πολύ παλιά κοσμοπολίτικη ανοικτή σε συνεχή διάδραση με τις πιο σύγχρονες επιρροές εξωστρεφής δημοκρατική προοδευτική κοινωνία με αρχές και πολίτες μεγαλωμένους με αξίες και πατριωτισμό πετυχημένους πολίτες του κόσμου. Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ωστόσο ιστορίες διχασμού, τοξικότητας και πολιτικού οπαδισμού, μακριά από τις σύγχρονες, συμπεριληπτικές, προοδευτικές απόψεις της δικής μας κοινωνίας που έχει σπάσει τα δεσμά και μπορεί ελεύθερη να πορεύεται στο δικό της μέλλον. Έχουμε όμως αφήσει αυτές τις παρέες και τις ιδέες οριστικά στο παρελθόν. Γνωρίζω καλά πως αισθάνεστε. Και σας λέω απερίφραστα να μην φοβάστε. Αυτή είναι η δική σας ευκαιρία. Η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο σας. Και σας καλώ, όλες τις Κορίνθιες και όλους τους Κορίνθιους συμπατριώτες μου να προχωρήσουμε μαζί με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που μας αξίζει σε ένα πολύ φωτεινό μέλλον. Το μέλλον της Νέας Πελοποννήσου.», τόνισε ο κ. Τατούλης.

 

Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του, θυμίζοντας τον μακρύ δρόμο που έχει διανύσει η Αργολίδα από την εγκατάλειψη και την απομόνωση που βρέθηκε το 2010 και την επόμενη μέρα που μόνο ο ίδιος και η δυνατή ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου» μπορεί να εγγυηθεί για άλμα ανάπτυξης και καλυτέρευσης του επιπέδου ζωής των πολιτών. «Αφήσαμε πίσω την εικόνα μιας περιφέρειας που έμοιαζε όλη με χωματερή και βγήκαμε από την απομόνωση ενός ανύπαρκτου οδικού δικτύου. Αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά και αυτά αποτελούν την εγγύηση για όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν την επόμενη κρίσιμη πενταετία: τα 30 εκατομμύρια εγγειοβελτιωτικών έργων που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης προφανώς δεν έλυσαν το πρόβλημα της άρδευσης , ούτε τα 5 εκατομμύρια σε έργα αποκατάστασης από την διάβρωση των ακτών ούτε το αντιπλημμυρικό έργο που κάναμε στον Ξηριά για παράδειγμα είναι αρκετό για την προστασία του Ξυλοκάστρου από τις πλημμύρες, αν και είδαμε με τον πιο καθοριστικό τρόπο το πόσο βοήθησε στις τελευταίες καταστροφές. Ούτε βέβαια είναι αρκετό το γεγονός ότι βάλαμε όλη μας την τεχνογνωσία και την φροντίδα προκειμένου τα έργα στο πολύπαθο φράγμα του Ασωπού να ξαναξεκινήσουν μετά από γραφειοκρατικές περιπέτειες που παραλίγο το 2014 να
στείλουν το έργο στα βράχια και βέβαια μετά από αυτό πάλι να μπει στην περίοδο ύπνωσης που βρίσκεται σήμερα Το νερό παραμένει η μεγάλη προτεραιότητα αυτής της περιόδου», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

 

 

Στη συνέχεια στάθηκε σε όσα αναφέρει ο κ. Πτωχός στο πρόγραμμά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για “ψέματα, κοροϊδίες και ασυναρτησίες”.

 

«Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τις κρίσιμες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου που θα κρίνουν ποιος μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο και την Κορινθία στην νέα της σελίδα. Τις εκλογές που κάποιοι πίστευαν ότι θα ήταν μια βόλτα στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Πως θα ανέβαιναν με φόρα πάνω σε ένα κύμα που θα τους συμπαρέσυρε από την άμμο του βυθού στον αφρό χωρίς καμία προσπάθεια. Που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αρθρώσουν μια σοβαρή προγραμματική θέση. Που δεν γνωρίζουν κανένα πρόβλημα και που δεν έχουν καμία διάθεση να μάθουν το πώς λύνεται. Και είναι πια σαφές γιατί ήρθαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση: Το ομολογούν οι ίδιοι. Απερίφραστα. Το είπε ο κ. Βορίδης, λέγοντας το εξαιρετικά επικίνδυνο ότι ψάχνουν για περιφερειάρχη υπάλληλο που να βρίσκεται σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης. Το είχε πει έγκαιρα άλλωστε αυτό και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Τα πράγματα όμως ήρθαν για αυτούς τελικά άβολα. Και όταν πια αναγκάστηκαν να αρθρώσουν δέκα γραμμές προγράμματος άρχισαν τα ψέματα τις κοροϊδίες και τις ασυναρτησίες. Μας είπαν ότι θα μεριμνήσουν προκειμένου οι επιδοτήσεις για τους επενδυτές να προκαταβάλλονται!!!!! Μα, αυτό, είναι απέναντι στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν συμβαίνει ποτέ στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μας είπαν ότι θα καταργήσουν τα ανταποδοτικά τέλη. Μα, οι δήμοι τα εισπράττουν και όσα ελάχιστα εισπράττει η περιφέρεια πρέπει να αλλάξει με νόμο και να βρεθούν ισοδύναμα. Μας είπαν ότι θα φτιάξουν διαδημοτικό οργανισμό με όλους τους Δήμους για την πολιτική προστασία. Μα η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες νομοθέτησε ότι καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι οι διαδημοτικές συμπράξεις… Τα υπόλοιπα που μας είπαν για την χωροταξία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση χώρεσαν σε πέντε γραμμές και δεν αξίζει καθόλου να τα αναφέρει κανείς. Χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς όραμα. Χωρίς εμπειρία. Ήρθαν για την εξουσία. Και αυτό είναι το πιο παλιό, η πιο αναχρονιστική αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής. Εμείς, δεν γυρίζουμε στο παλιό. Και στέλνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που είναι ήδη εκεί. Για πάντα».

 

Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο βασικό διακύβευμα των εκλογών, διερωτήθηκε «Ποιος μπορεί να δημιουργήσει ξανά εμπιστοσύνη στην εποχή που οι θεσμοί βάλλονται ως αναξιόπιστοι; Ποιος μπορεί να φέρει ενότητα την ώρα του κομματικού διχασμού και της πόλωσης; Ποιος μπορεί να αρθρώσει έναν λόγο συγκλίσεων και πολιτικού πολιτισμού που να κάνει τους πολίτες να αγαπήσουν την πολιτική μετά το κομματικό της τέλος; Ποιος μπορεί να εκφράσει το σύνολο των πολιτών και να συνθέσει τις εικόνες σε ένα πολύχρωμο και συμπεριληπτικό για όλες και όλους μέλλον; Ποιος μπορεί να εκφράσει τον καθένα και καθεμία από εσάς, να νοιώσει τα προβλήματα σας, να δώσει μπροστά και μαζί τον αγώνα για να καλυτερεύσει η ζωή σας; Ποιος μπορεί να συνεργάζεται με θάρρος, αλλά και ταυτόχρονα να διεκδικεί με τόλμη;»

 

 

Τέλος, ο κ. Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε σε κάθε κατεύθυνση αφενός ότι, όπως έκανε και στο παρελθόν με όλες τις κυβερνήσεις, θα συνεργαστεί και με αυτήν την κυβέρνηση, όχι ως υπαλληλικό προσωπικό της, αλλά ως ισότιμος θεσμικός της εταίρος, ως Περιφερειάρχης όλων των Πελοποννησίων, ενώ έστειλε μήνυμα νίκης της πιο ισχυρής, σύγχρονης, ανανεωμένης και συμπεριληπτικής αυτοδιοικητικής παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», η οποία «εκπροσωπεί την νέα αντίληψη, την νέα εποχή την νεωτερικότητα που έχει επιβάλλει η κοινωνία για να προχωρήσει χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση σε ένα καλύτερο μέλλον, με ποιότητα ζωής για όλους και κοινωνική συνοχή». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αυτά τα πρόσωπα της «Νέας Πελοποννήσου» θα απασχολήσουν για χρόνια την αγάπη και την εμπιστοσύνη των Αργολιδέων, όπως και άλλοι συνεργάτες του ιδίου στο παρελθόν, που αναδείχθηκαν σε θέσεις ευθύνης στην συνέχεια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog