Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Στην Κόρινθο και στο Λουτράκι βρέθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης

- Advertisement -
  • Στην Κόρινθο (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, Δημαρχείο, ΕΦΚΑ) και στο Λουτράκι (Δημαρχείο) βρέθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης .

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους , πραγματοποίησε συνάντηση στο Νοσοκομείο Κορίνθου με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και το Δ.Σ . της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο .

Τα κυριότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη , είναι:

“Υποστελέχωση σε ιατρικές ειδικότητες,45% ελλείψεις στην κάλυψη οργανικών θέσεων. Υποστελέχωση στη νοσηλευτική υπηρεσία. Θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ασκήσει πίεση στην κεντρική εξουσία για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

– Υποστελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (μόνο ένας ειδικός γιατρός ανά βάρδια). Χρειάζεται να γίνει αυτόνομο τμήμα επιεγόντων περιστατικών με επαρκή στελέχωση.

-Εργασιακή ανασφάλεια στο επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κλπ προσωπικό).

-Μαζικές παραιτήσεις ιατρών μετά από συνεχείς μετακινήσεις και εξαντλητικές εφημερίες.

-Έλλειψη φυσικοθεραπευτών και εξοπλισμού σε Νοσοκομείο και Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

-Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και κινητών μονάδων ΕΚΑΒ ,με δεδομένη την όλο και αυξανόμενη πληθυσμιακή κάλυψη του νομού λόγω τουριστικής κίνησης από άνοιξη έως φθινόπωρο .

-Καθήλωση ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αναβάθμισης του Νοσοκομείου όπως η διαμόρφωση των ΤΕΠ, η αναμόρφωση των μαγειρείων .Γενικότερα καθυστερήσεις στην δημιουργία φακέλων διεκδίκησης έργων.

-Επικείμενη απόλυση από κυβερνητικής πλευράς εργαζομένων ΣΟΧ με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στους τομείς της σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης και πρόθεση για ανάληψη των κομματιών αυτών από εργολάβους.

-Τεράστιες ανάγκες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του κτιριολογικού εξοπλισμού (διάβρωση κτιρίου που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα), ανάγκη ελέγχου αντισεισμικής προστασίας .”

Ο κος Μάκαρης συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπως εχω ξαναγραψει εδω, μακαρι να εκλεγει περιφερειαρχης Πελοποννησου, ο αξιοσεβαστος, σοβαρος, σεμνος, καθως επισης και εκλεκτος επιστημονας (ιατρος καρδιολογος στο επαγγελμα), αλλα και με πλουσια αυτοδιοικητικη δραστηριοτητα και εμπειρια, ο κ. Μανωλης Μακαρης η εναλλακτικα εστω, ο καθολα αξιολογος, ικανος και δημιουργικος (εξαλλου εχει δωσει εν πολλοις τα διαπιστευτηρια του ως προς αυτο), ο κ. Πετρος Τατουλης. Νισαφι πια, με ολους αυτους, τους ιδιους και τους ιδιους και δωστου ξανα τους ιδιους και τους ιδιους, με τους κομματικους, καθως και εστεμμενους τα χρισματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δηλαδη, λες και δεν υπαρχει κανεις αλλος εις το πολιτικο γιγνεσθαι, στερεωμα και σκηνικο, αυτης της χωρας μας, στο να μπορει να προσφερει, γενικως και ουσιαστικως, κατι το οτιδηποτε καλο και θετικο για ετουτον τον ερημο και πολυπαθο, τοπο μας… Ευλογως αναρωτιεμαι: σχεδον πενηντα (50) τοσα χρονια (απο την μεταπολιτρευση και ισαμε τα τωρα), δεν μπουχτισε, δεν κουραστηκε και δεν βαρεθηκε και ακομη δεν σιχαθηκε, ολιγον τι επιτελους, ουτως ωστε (αυτους τους τελευταιους) να σταματησει και να παψει πια, να τους προτιμα, να τους επιλεγει, να τους επιβραβευει και εν τελει να τους υπερψηφιζει επι μια ζωη συνεχως, μονιμως και αφειδως, ετσι ελαφρά την καρδία και με τοση… θεληση, αποφασιστικοτητα, απολυτοτητα, οσο και γενναιοδωρια, αυτος ο ελληνικος λαος? Τασος

  2. Αξιολογος σοβαρος και επιστήμων ο κύριος Μακαρης
    Τετοιοι θα πρέπει να υπάρχουν στην αυτοδιοικηση
    Άνθρωποι σαν τον ΚΥΡΙΟ Μακαρης και τους υποψηφιους
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog