Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Σπύρος Καραβούλης: Τα καταφέραμε με υποδειγματική διαχείριση!

- Advertisement -
Ο Πρόεδρος και Δ.Σ του Sportcamp βρέθηκε στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να  καταθέσει τις ευχαριστίες του, τις εμπειρίες του αλλά και το γεγονός που διαφημίζει παγκόσμια το Λουτράκι, μέσα απο μια καταστροφή
Η κατασκήνωση την οποία  διαχειρίζεται και είναι γνωστή και εκτός συνόρων  για όλα όσα προσφέρει, εκκενώθηκε για πρώτη φορά στα 45 χρόνια λειτουργίας της, λόγω της λαίλαπας που για 4 ημέρες απειλούσε ζωές και περιουσίες στο Λουτράκι και έσβησε αφήνοντας πίσω της καταστροφή μεν αλλά και έναν μηχανισμό που αποδείχτηκε στην λειτουργία του υποδειγματικός.
Ο Σπύρος Καραβούλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκήνωσης sportcamp , παρέστη στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων το απόγευμα της Παρασκευής προκειμένου να καταθέσει στο σώμα, αυτό ακριβώς που παραπάνω αναφέρθηκε, την υποδειγματική διαχείριση των αρχών στην διαδικασία εκκένωσης και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. Το sportcamp την ημέρα της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του είχε  1100 παιδιά!
 «Η κατασκήνωσή μας είναι ασφαλής όμως η ένταση, η ταχύτητα και η εγγύτητα της φωτιάς οδήγησαν τις αρχές στην απόφαση εκκένωσης , 1η φορά στα 45 χρόνια λειτουργίας της! Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όσους βοήθησαν! Τόσο η διαδικασία  εκκένωσης όσο και ο συντονισμός των αρχών ήταν υποδειγματικός! Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, μέσα σε 40 λεπτά, 1100 άτομα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από την κατασκήνωσή μας στο κλειστό «Γεώργιος Γαλανόπουλος».
Υπήρξε άμεση και υποδειγματική παρέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Του δήμου, του ΕΚΑΒ γιατί μιλάμε για παιδιά.  Επιστρατεύτηκαν 20 λεωφορεία που ήρθαν στην είσοδο της κατασκήνωσης, εμείς  συγκεντρώσαμε  τα παιδιά σε ασφαλή χώρο, τα ενημερώσαμε, τα μεταφέραμε στην πύλη και εκεί με πολύ καλό συντονισμό, η αστυνομία και η τροχαία φρόντισαν  για το άνοιγμα των δρόμων που είναι πολύ σημαντικό όπως καταλαβαίνετε γιατί αν απο τη μια ανεβαίνουν ασθενοφόρα και απο την άλλη κατεβαίνουν τουριστικά λεωφορεία στην Εκκλησιαστικού Λυκείου μπορεί να υπάρξει πρόβλημα , μεταφέρθηκαν στον χώρο που είχε υποδειχθεί, στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου.
 
Ο κ.Καραβούλης επεσήμανε και έθεσε στο σώμα και στην δημοτική αρχή, δεδομένης της εμπειρίας της εκκένωσης, την αναγκαιότητα η οδός Εκκλησιαστικού Λυκείου, μια αρτηρία που συνδέει μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή με επιβαρυμένη καθημερινή κίνηση
, με την εθνική οδό, να διαπλατυνθεί. Στην περίπτωση της εκκένωσης, κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε στην κάθοδο 20 λεωφορείων γεμάτα με παιδιά αφού αστυνομία και τροχαία φρόντισαν γι αυτό, σε μια κατάσταση όμως επιβαρυμένη με συνεχή κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων και περιπολικών που είναι σαφές πως έπρεπε να κινηθούν.
Μιλώντας για την παραμονή των παιδιών στο κλειστό Γυμναστήριο ο κΚαραβούλης σημείωσε την οργάνωση, τον έλεγχο της εγκατάστασης αφού αρκετά παιδιά χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν εκεί αλλά και την προσωπική παρουσία των αρχών στην επιχείρηση, μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη.
«Υπήρχαν ασθενοφόρα και περιπολικά και προσωπική συμμετοχή όλων των αρχών που βοήθησαν στον συντονισμό. Έγινε έλεγχος της εγκατάστασης και  στήθηκε στο  κλειστό η απαραίτητη υποδομή για να υποδεχτεί τα παιδιά αυτά με ασφάλεια. Ένα μικρό ιατρείο και βέβαια γραμματεία αφού έπρεπε να γίνει καταγραφή των παιδιών, πολλοί γονείς ήταν ήδη στο δρόμο για να τα παραλάβουν.
 Αρκετά παιδιά διανυκτέρευσαν στο κλειστό, τους προσφέραμε γεύμα, φροντίσαμε όλες τις συνθήκες ώστενα νιώσουν ασφάλεια και άλλαξε γρήγορα η ψυχολογία και των παιδιών και των γονέων από τις συντονισμένες ενέργειες. Όσα παιδιά είχαν φιλοξενηθεί στο κλειστό επέστρεψαν την επόμενη ημέρα στην κατασκήνωση και σήμερα είμαστε σε πλήρη λειτουργία».
Η παρέμβαση του κ.Καραβούλη στο 28:35

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο σώμα ο κ.Καραβούλης δήλωσε »σοφότερος» από την επιχείρηση εκκένωσης, ανακοίνωσε πως θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το σύστημα πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων και ανέδειξε το γεγονός που κάνει το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και δεν είναι άλλο από την επιτυχή διαχείριση της κατάστασης απο όλους, την συντονισμένη και υποδειγματική εκκένωση και μεταφορά 1100 παιδιών, ένα γεγονός που όπως είπε ο κΚαραβούλης, διαφημίζει στα πέρατα της γης το Λουτράκι μας, και έχει δίκιο!
«Πήραμε σημαντικά μαθήματα αυτές τις ημέρες,  είδαμε που μπορούμε να βελτιώσουμε το σχέδιο πυρασφάλειας που υπάρχει, έγινε οτι καλύτερο και απο εμάς με προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και κατόπιν στις εγκαταστάσεις όπως είπε και ο Δήμαρχος   και θέλω να σημειώσω πως, όλο αυτό που έγινε μέσα στην καταστροφή, λειτούργησε διαφημιστικά, έχουμε λάβει συγχαρητήρια για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Τα νέα έφτασαν και στο BBC, λάβαμε τηλεφωνήματα από Αμερική και Κίνα με συγχαρητήρια για την αποτελεσματική διαχείριση και παρέμβαση.
Διότι, το ξέρετε, το είδαμε στο Μάτι, όλο αυτό θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει και δυσφημιστικά για τον δήμο μας και για όλους.»
Η κατασκήνωση απο την επομένη κιόλας της εκκένωσης λειτουργεί κανονικά και με πλήρες πρόγραμμα προσφέροντας στα παιδιά όλες τις δραστηριότητες που αγαπούν σε περιβάλλον οργανωμένο και ασφαλές!
Χαρά Βαραβέρη
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog