Από το έτος 1999, όταν στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Λουτρακίου Περαχώρας ανέλαβε Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΜΗΡΟΣ ΔΕΟΠΑΛΠ, ο Νίκος Λόης, λόγω της προστασίας του Περιβάλλοντος, έστελνε συνεχώς στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος έγγραφα για την δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο Λουτράκι.
Το ετος 2000 , επί Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Χρυσοχοΐδη και Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος του κυρίου Φούρλα, με την βοήθεια πολλών Κορινθίων που υπηρετούσαν στο Αρχηγείο ΠΥ, με συνεχή σε τακτά χρονικά διαστήματα έγγραφα του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΟΠΑΛΠ ΟΜΗΡΟΣ, επιτέλους υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση της χωροθέτησης Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Περαχώρα, διότι έτσι συμφωνήθηκε, αφού η Περαχώρα βρίσκεται κοντύτερα στα Γεράνεια Όρη.
Μαζί υπεγράφη και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Σολυγεία. Το κτίριο που έπρεπε να στεγαστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, από αυτά που υπήρχαν, μόνο το παλαιό κτίριο που χρησιμοποιείτο ως εργοστάσιο της κυρίας Χιωτέλλη έκανε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Όμως σε κάποιους δεν άρεσε αυτό και η τότε Δημοτική Αρχή δεν βρήκε κτίριο για να στεγαστεί το Κλιμάκιο!
Ο Νίκος Λόης στις εκλογές του 2005 συμφώνησε την συνεργασία με την Παρέμβαση Πολιτών του Γιώργου Γκιώνη και από τα 23 σημεία προγραμματικής συνεργασίας προβλεπόταν η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Περαχώρα.
Όταν έγινε Δημοτική Αρχή η Παρέμβαση Πολιτών και Δήμαρχος ο κος Γκιώνης, έβαλε Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών το Κο Λάμπρο Παπαθεοδώρου και αυτός αφού βρέθηκαν τα οικόπεδα δεν προχώρησε στην κατασκευή μαζί με τον Δήμαρχο, διότι όπως ανέφεραν δεν δίνουμε 700.000 ευρώ εάν δεν εξασφαλίσουμε ότι θα επανδρωθεί!
Ο Νίκος Λόης ήταν Αντιπρόεδρος τότε του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, με Πρόεδρο τον αείμνηστο Μιχ. Δρίτσα.
Ο Ν. Λόης, όταν έπιασαν οι φωτιές του 2007 την Ηλεία, απευθύνθηκε στον Κώστα Καραμανλή, ως αναπληρωτής του εκπροσώπου του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου καί του ζήτησε να επανδρώσει την αρμόδια Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Περαχώρα, αλλιώς πιθανότατα θα καίγονταν και τα Γεράνεια Όρη.
Πράγματι ο κύριος Πρωθυπουργός διέταξε αμέσως τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σωματος κύριο Κόη να απαντήσει αμέσως και Ω του θαύματος απάντησε ο Αρχηγός ότι εάν φτιαχτεί αμέσως τον επόμενο χρόνο θα το επανδρώσει.
Με την επιστολή αυτή έτρεξε ο Ν. Λόης στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρόλο ότι κάποιος είπε ότι κάνατε τα χατίρια τα προεκλογικά τού Λόη (!!), ο Δήμος μας, με λυόμενο κτίριο κατασκεύασε το πολυπόθητο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και ο κύριος Λόης κράτησε την υπόσχεσή του να το επανδρώσει αμέσως και από τότε έχουν σωθεί πολλές φορές τα Γεράνεια Όρη από τις φλόγες…
Αυτά λοιπόν συνέβησαν και αυτή είναι η ιστορία τού Κλιμακίου..την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε.
Στην επιγραφή που βρίσκεται έξω από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, δεν αναφέρεται το όνομα του πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας. Κακώς!
Εις επίρρωσιν όλων των προαναφερομένων, τα αποδεικτικά έγγραφα υπάρχουν στην Πολεοδομία Λουτρακίου και όσον αφορά τις δηλώσεις στα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων.!
Χ@ρ@