Tο καλύτερο comfort food για μια κρύα ημέρα, όπως η σημερινή, είναι η ζεστή σούπα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και δυναμωτική. Δεν περιέχει κρέας, αλλά τα μανιτάρια σάς παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη και την ενέργεια που χρειάζεστε όταν ο καιρός κρυώνει.
Τι θα χρειαστείτε:
450 γρ. μανιτάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουπες καρότο, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
3/4 της κούπας κριθαράκι
1 κουταλιά φρεσκοκομμένος μαϊντανός
6 κούπες ζωμός λαχανικών (μπορείτε να βράσετε πατάτες και κολοκυθάκια και να κρατήσετε τον ζωμό. Με τα λαχανικά μπορείτε να κάνετε μια πεντανόστιμη σαλάτα)
αλάτι
πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια, τα καρότα, το θυμάρι, το σκόρδο και λίγο αλάτι με πιπέρι. Τσιγαρίστε ανακατεύοντας μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν (περίπου 8-10 λεπτά).
Προσθέστε το ζωμό και το κριθαράκι. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και σερβίρετε γαρνίροντας με τον φρέσκο μαϊντανό.
Τι κριθαράκι και μανιτάρια βρε παιδί μου 😀Σημειώστε συνταγή Γλαροσουπα 😀Υλικά συνταγής 1 γλάρος 1κρεμυδι κομμένο στη μέση 2 καρότα κομμένα στη μέση 3πατατες κομμένες στα 4, 3 κοτσάνια σέλινο 1 κουταλιά της σούπας λίπος μυρωδικά 8 κουταλιές της σούπας ρύζι 2 αυγά γλάρου 1 λεμόνι 😀😀Καλή όρεξη. Εκτέλεση συνταγής αύριο 😆
Παρασκευή σημερις δεν είναι για γλαροσούπα και κριθαράκι της Χαράς αλλά για κανένα Take away 😜😜πάντως σήμερα ανακάλυψα την θρυλική Soula Glamorus😅😅Eχει μεγάλη φήμη η Σουλα στα διαδικτυακά μέτωπα. Και πάντα ανεβάζει στις σελίδες της φωτογραφίες διάσημων της χώρας μας. Από τους παπαράτσι μπορεί να ξεφύγει κάνεις αλλά από την Soula κάνεις 😜Τώρα έχει πάρει εργολαβία ένα ζευγάρι που είναι στα μέλια και βρίσκονται στο Παρίσι. Δεν γράφω το όνομα γιατί θα με κόψει η Χαρά ✂️✂️Ελπίζω σε δημοσίευση γιατί ειναι lifestyle άρθρο εδώ και Φορτσα Soula Glamorus είπαμε
Αν σας πω ότι καθαρίζω αυγά δεν θα το πιστέψετε 🥚🥚🥚Σοβαρά μιλάω καθαρίζω αυγά να τα κάνω ξιδατα η τουρσί αν προτιμάτε. Ένα πολύ απλό τρόπο να τρώτε αυγά βραστά αν σας αρέσουν φυσικά. Βράζεις τα αυγά πολύ σφιχτά τα καθαρίζεις, τα βάζεις σε γυάλινο βάζο με λευκό ξύδι και το κλείνεις με το καπάκι. Μετά από 2 μέρες μπορείς να τα φας σκέτα σε κανένα σάντουιτς σε σαλάτα κλπ. Τα αυγά τα βραστά μου άρεσαν αλλά αυτό το κόλπο η τρόπο αν θέλετε μου τον έμαθε ο πεθερός μου εδώ στην Ουαλία και η πεθερά μου φυσικά. Ρε που κατάντησε ο Αντρικος να γράφω για αυγά βραστά. 😂😂Τα ακούει το μπλογκ 😜🥚