Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Το συγκινητικό γράμμα ενός συμπολίτη μας αστυνομικού

- Advertisement -

Ολοι εμείς γνωρίζουμε γενικότερα ότι καθήκον του Αστυνομικού είναι η τήρηση της δημόσιας τάξης, της ειρήνης και της ασφάλειας.  Στόχος των Αστυνομικών είναι η δίωξη του κοινού εγκλήματος.

Με ένα γράμμα, ο συμπολίτης μας, αστυνομικός, του οποίου το όνομα δε χρειάζεται να δημοσιευθεί, περιγράφει «τι είναι ο αστυνομικός», το επάγγελμά του, τι πρέπει να είναι, τι πρέπει να κάνει και τι δεν πρέπει να κάνει !

Πραγματικά, είναι ένα γράμμα,συγκινητικό, βγαλμένο από  ψυχή ! Αυτό θα το καταλάβετε διαβάζοντας τις τελευταίες γραμμές. Μόνο όσοι έχουν συγγενείς στην Αστυνομία μπορούν να καταλάβουν. Για τους υπόλοιπους, είναι απλά οι «μπάτσοι».

Τροφή για σκέψη λοιπόν το γράμμα του συμπολίτη μας αστυνομικού ! Και μην  ξεχνάμε, έχουν και αυτοί μανάδες, αδέρφια, γυναίκες και παιδιά!

Τι είναι ένας Αστυνομικός;
Ένας Αστυνομικός είναι πολυσύνθετος, όπως είναι όλοι οι άνθρωποι, ένα μείγμα Αγίου κ Αμαρτωλού, ένας συνδυασμός ανθρώπινης και Θείας υπόστασης..

Οι προοριζόμενες για τους εύπιστους στατιστικές υπογραμμίζουν την ύπαρξη “καθαρμάτων” και εστιάζουν σε περιστατικά ανεντιμότητας και βιαιότητας, επειδή είναι “νέα”!

Στην πραγματικότητα είναι εξαιρέσεις, μη συνηθισμένα, μη κοινά!

Πίσω από το παραπέτασμα κρύβεται η αλήθεια : Λιγότερο από το ήμισυ του ενός τοις εκατό των Αστυνομικών δεν τιμά την στολή που φορά! Αυτός ο μέσος όρος είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο μέσο όρο που συναντάμε μεταξύ άλλων επαγγελματικών κλάδων!

Από τι είναι φτιαγμένος ένας Αστυνομικός;

Από όλους τους ανθρώπους είναι ταυτόχρονα ο πιο απαραίτητος κ ο πιο ανεπιθύμητος! Είναι ένα παράξενα ανώνυμο πλάσμα που αποκαλείται “Κύριος” κατά πρόσωπο κ “μπάτσος” μόλις γυρίσει την πλάτη του!!

Πρέπει να είναι τέτοιος διπλωμάτης που να μπορεί να επιλύει διαφορές που όλοι να σκέφτονται ότι κέρδισαν.

Αλλά… Αν ο Αστυνομικός είναι πετυχημένος, είναι φαντασμένος, αν είναι απρόσεκτος, είναι αλήτης, αν είναι ευχάριστος, φλερτάρει, αν όχι, είναι εχθρικός…

Πρέπει να παίρνει άμεσα αποφάσεις, Αλλά… Αν βιάζεται, είναι απρόσεκτος, αν είναι προσεκτικός, είναι τεμπέλης, πρέπει να φθάνει πρώτος στο ατύχημα κ να κάνει αλάνθαστη διάγνωση!

Πρέπει να είναι σε θέση να αποκαταστήσει την αναπνοή του θύματος, να σταματήσει την αιμορραγία, να βάλει νάρθηκα και πάνω από όλα να , ότι το θύμα θα φθάσει σπίτι του σώο και αβλαβές ή να περιμένει τη μήνυση…

Ο Αστυνομικός πρέπει να γνωρίζει κάθε όπλο, να μπορεί να τραβήξει πιστόλι ενώ τρέχει κ να στοχεύει σε σημεία που δεν είναι επικίνδυνα!…

Πρέπει να είναι σε θέση να πιάσει δύο άντρες σε μέγεθος διπλάσιο από το δικό του κ με τα μισά του χρόνια, χωρίς να τσαλακώσει την στολή του κ χωρίς να γίνει “βίαιος”…

Αν τον χτυπήσουν είναι δειλός, αν αυτός χτυπήσει κάποιον είναι νταής…

Ένας Αστυνομικός πρέπει να γνωρίζει τα πάντα – κ να μην τα λέει…

Πρέπει να γνωρίζει που είναι όλες οι αμαρτίες κ να μην συμμετέχει..

Ένας αστυνομικός πρέπει να είναι σε θέση να περιγράψει το έγκλημα, το όπλο κ τον εγκληματία, να μας πει κ που κρύβεται, όλα από μία τρίχα… Αλλά… Αν τον πιάσει είναι τυχερός, αν όχι είναι ηλίθιος…

Αν πάρει προαγωγή, έχει την βοήθεια των πολιτικών προσώπων, αν όχι είναι ένα τούβλο…!

Ο Αστυνομικός πρέπει να κυνηγά ένα ανούσιο στοιχείο μέχρι να βρεθεί σε αδιέξοδο, να παρακολουθεί δέκα νύχτες, προκειμένου να εντοπίσει έναν μάρτυρα που είδε τι συνέβη – αλλά αρνήθηκε να θυμηθεί…

Αστυνομικός πρέπει να είναι Υπουργός, κοινωνικός λειτουργός, διπλωμάτης, σκληρός τύπος και τζέντλεμαν…

Κ μην ξεχνάμε ότι φυσικά θα πρέπει να είναι μεγαλοφυία…

Γιατί θα πρέπει να συντηρήσει μια οικογένεια με το μισθό του Αστυνομικού!

Το πιο σημαντικό απ όλα όμως, είναι ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμος για να πεθάνει..

Καλημέρα αγαπημένε μου φίλε!!! Σου το αφιερώνω!!

 

Διαβάστε όλα τα αστυνομικά νέα εδώ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενα κατά την γνώμη μου ωραίο γράμμα με πολλές αλήθειες απο έναν Αστυνομικό με ήθος. Ισως δεν γίνει αποδεκτό απο όλους τους “αγαπημένους φίλους του” όμως φανερώνει το ήθος αρκετών μελών της αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog