Η κατασκευή Αιολικού πάρκου 48,3 MW με 21 ανεμογεννήτριες, που ετοιμάζεται να στηθεί στην Μικρή Ζήρεια, με την αποψίλωση της βουνοκορφής, θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη καταστροφή άλλης μιας παρθένας περιοχής, μετατρέποντας τη σε βιομηχανική ζώνη!
Είναι ένα ακόμη κομμάτι του «παζλ» των κυβερνητικών σχεδιασμών για την «επέλαση» των ανεμογεννητριών στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, που γίνονται στο όνομα της “πράσινης ενέργειας”.
Οι σχεδιασμοί αυτοί έχουν σκοπό να μετατρέψουν την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής, με χιλιάδες αιολικά πάρκα και δίκτυα μεταφοράς.
Εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.
Βάζουν στο επίκεντρο την κερδοφορία των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε.) και όχι τις λαϊκές ανάγκες για επαρκή και φθηνή ενέργεια, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Με τα έργα που προβλέπονται για να φτάσουν οι τεράστιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, όπως και στη μικρή Ζήρεια, θα ανοιχτούν παντού δρόμοι, θα γίνουν τεράστιοι εκβραχισμοί και θα πέσουν χιλιάδες τόνοι μπετού και σιδήρου για τις βάσεις στήριξης των ανεμογεννητριών.
Θα προκληθεί μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του φυσικού οικοσυστήματος του βουνού, επηρεάζοντας αρνητικά την ζωή των κατοίκων της γύρω περιοχής και όχι μόνο.
Οι ιδιοκτήτες των αιολικών πάρκων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, έχοντας ως μόνο γνώμονα το εξασφαλισμένο επιχειρηματικό κέρδος, δεν υπολογίζουν τοπία, που έχουν χαρακτηριστεί ως Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους, Διεθνούς Εμβέλειας και ως Περιοχές Απολύτου Προστασίας.
Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, για «καθαρή ενέργεια» και «πράσινη οικονομία» αφορούν στην πραγματικότητα «πράσινες μπίζνες» με τα λεφτά του λαού, που καταστρέφουν το περιβάλλον, ενώ θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες στον τουρισμό, στην εστίαση, στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να διασφαλίσουν φθηνότερο ρεύμα για το λαό.
Η Μικρή Ζήρεια κινδυνεύει να μετατραπεί σε κρανίου τόπο! Η δικαιολογημένη αντίδραση και ο αγώνας των κατοίκων είναι επιτακτική ανάγκη να συνδυαστεί με τον αγώνα ενάντια στο σύνολο της πολιτικής, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και στο ζήτημα της ενέργειας για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση – συζήτηση, την Τρίτη 21 Ιούλη στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, με ομιλητή τον Νίκο Γόντικα, εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου.
Ρε μάγκες να πω εδώ κάτι !Γιατι σε ολο τον κόσμο από Αυστραλία μέχρι Σιβηρία και από Αμερικα μέχρι Ιαπωνία υπάρχουν οι ανεμογενητριες και εμεις δεν τις θελουμε στην Ελλάδα ??Ειναι δυνατόν ολος ο κόσμος να είναι οι κουτοί η δεν ξέρω εγώ τι άλλο και εμεις οι Έλληνες οι ξύπνιοι !!πηγες ενέργειας τζαμπα δίνουν οι ανεμογενητριες !Μεσα στην θαλλασα τις βάζουν και όπου άλλου γίνετε !!
Χαιρετίζουμε με σθένος την αντίδραση του ΚΚΕ. Δεν θα καταστρέψουμε όσο πράσινο έμεινε στην χώρα μας μετά από τόσες φωτιές.