Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο 5ο Διεθνές Οικονομικό Forum στη Γιάλτα ο Σπύρος Καραβούλης

- Advertisement -

Το Πέμπτο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ ξεκίνησε στο θέρετρο της Γιάλτας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις σχετικά με τη διεθνή συνεργασία, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τα έργα περιφερειακής ανάπτυξης, την οικονομία και τη χρηματοδότηση, τα ακίνητα και τα κατασκευαστικά έργα.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ YALTA (YIEF), το οποίο συγκεντρώνει ετησίως επικεφαλής Ρώσους και ξένους πολιτικούς και επιχειρηματίες, άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη στην πόλη της Κριμαίας και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Το YIEF είναι μια ετήσια επιχειρηματική εκδήλωση και ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα οικονομικά φόρουμ που διεξάγονται στη Ρωσία. Οι διοργανωτές περιμένουν περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες. Το φόρουμ περιλαμβάνει συναντήσεις σχετικά με τη διεθνή συνεργασία, τις επενδύσεις, τον τουρισμό, τα έργα περιφερειακής ανάπτυξης, την οικονομία και τη χρηματοδότηση, τα ακίνητα και τα κατασκευαστικά έργα.

Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Συρίας θα αποτελέσει ένα από τα κύρια σημεία του φόρουμ. Η μεγάλη αντιπροσωπεία της Συρίας αναμένεται να έρθει στη Γιάλτα, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομίας της Συρίας, Μοχάμαντ Σάμερ Χαλίλ.

Ο Γκερούι Μουράτσοφ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, δήλωσε στο Sputnik νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Ρωσία θα συζητήσει τη δημιουργία άμεσων πτήσεων μεταξύ της Κριμαίας και της Συρίας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαίδευση, την οικονομία και τον τουρισμό.

Τον Οκτώβριο του 2018, μια αντιπροσωπεία της Κριμαίας πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Συρία, μετά την οποία οι πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο για την οικονομική συνεργασία και συμφώνησαν για ένα κοινό σχέδιο δράσης. Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Μουράντοφ ανακοίνωσε τη δημιουργία της κοινής αίθουσας συναλλαγών στην Κριμαία-Συρία, προσθέτοντας ότι θα ήταν μέρος της ελεύθερης οικονομικής ζώνης της Κριμαίας.

Ο επικεφαλής της βελγικής αντιπροσωπείας και επίτιμος βουλευτής του Βελγίου, Φρανκ Κρέιελμαν, δήλωσε στο Sputnik ότι μια σειρά βελγικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών θα επισκεφθούν το φόρουμ. Οι εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν απευθείας πτήσεις από τις Βρυξέλλες στην Κριμαία και άλλοι επιχειρηματίες, θα έρθουν επίσης στη Γιάλτα.

Μια μεγάλη αντιπροσωπεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής αναμένεται να συμμετάσχει στο φόρουμ. Τουλάχιστον πέντε πολιτικοί από το πολιτικό κόμμα Alternative for Germany (AfD) και από τους Γερμανούς επιχειρηματικούς αντιπροσώπους θα συμμετάσχουν στις συνόδους.

Οι διοργανωτές του φόρουμ επεσήμαναν ότι η γερμανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί επίσης διάφορες περιοχές της χερσονήσου της Κριμαίας.

Το κόμμα AfD έχει επανειλημμένα ζητήσει αλλαγές στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, που επιβάλλονται υπό το πρίσμα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, θα πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ο Διεθνής Σύνδεσμος Φίλων της Κριμαίας, που αποτελείται από μέλη από περισσότερες από 30 χώρες, θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση για να συζητήσει το ζήτημα αυτό καθώς και άλλα θέματα διεθνούς συνεργασίας.

Το φόρουμ υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και το Ταμείο Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Γιάλτας με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ρώσου προέδρου.

Το 2018, το φόρουμ προσέλκυσε περισσότερους από 600 ξένους επισκέπτες από περισσότερες από 70 χώρες.

 

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας συμμετέχει σαν ομιλητής στο πάνελ του Διεθνούς Κινήματος για τον Εργασιακό Αθλητισμό, ο συμπολίτης μας και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρος Καραβούλης, με σκοπό να προβάλλει τους επερχόμενους παγκόσμιους αγώνες εργασιακού αθλητισμού που θα διεξαχθούν στην Αθήνα 2020!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και υπάρχουν «άτομα»που κριτικάρουν τον Καραβουλη και τ ο LTO και μετά λέτε δεν πάει μπροστά ο τόπος !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog