Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2025

Τετραπλή επένδυση φωτοβολταϊκών σε Κορινθία και Αργολίδα

Πράσινη ενέργεια από τέσσερις νέους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς συνολικής ισχύος 7,97 MW στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisement -

Η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) δίνει το πράσινο φως για την εγκατάσταση και λειτουργία συγκροτήματος τεσσάρων Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Κορινθίας.

Το έργο, συνολικής ισχύος 7,97 MW, θα αναπτυχθεί στις περιοχές «Κονισέλο Ν1», «Κονισέλο Ν2», «Κονισέλο Ν3» και «Κονισέλο Ν4» των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Κορινθίων.

Πράσινη επένδυση στην Πελοπόννησο

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε., η οποία σχεδιάζει την εγκατάσταση τεσσάρων Φωτοβολταϊκών Πάρκων που θα εκτείνονται συνολικά σε περισσότερα από 200.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το έργο θα χρησιμοποιήσει την τελευταία τεχνολογία φωτοβολταϊκών συστημάτων μονοκρυσταλλικού πυριτίου και θα διασυνδεθεί με τον υφιστάμενο υποσταθμό στη θέση «Αγιονόρι» του Δήμου Κορινθίων, εξασφαλίζοντας την παραγωγή και μεταφορά πράσινης ενέργειας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Τα σχεδιαζόμενα έργα περιλαμβάνουν:

  • Εγκατεστημένη Ισχύς: 7,97 MW
  • Αριθμός Φωτοβολταϊκών Πλαισίων: 15.036

– Κονισέλο Ν1: 3.759 πλαίσια
– Κονισέλο Ν2: 3.759 πλαίσια
– Κονισέλο Ν3: 3.759 πλαίσια
– Κονισέλο Ν4: 3.759 πλαίσια

  • Μετατροπείς (Inverters): 32 SUNGROW SG250HX
  • Διασύνδεση: Υπόγειες καλωδιώσεις συνολικού μήκους άνω των 9 χιλιομέτρων.

Οφέλη και περιβαλλοντική προσέγγιση

Η επένδυση αυτή ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Ελλάδας για την αύξηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, η υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την τοπική οικονομία κατά τη φάση της κατασκευής και της λειτουργίας.

Οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης, καθώς και η δημιουργία εσωτερικού οδικού δικτύου εντός των πάρκων, διασφαλίζουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη βέλτιστη λειτουργία του έργου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog