Στο κατώφλι του 2025 η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει ψηφιακούς συντρόφους… κατά παραγγελία, ως «όπλο» κατά της μοναξιάς.
Εικονικοί σύντροφοι που δημιουργούνται βάσει των επιθυμιών του κάθε χρήστη με πολλαπλές επιλογές να του δώσει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί και να επικοινωνήσει μαζί του σαν είναι «αληθινός» σύντροφος.
Μιλώντας στον Alpha ο ψυχίατρος, dr. A. Ντακανάλης αναφέρει για τη νέα ψηφιακή τάση: «Πολλές φορές ξεκινά ως παιχνίδι που μπορεί να εξελιχθεί σε εξάρτηση και να χαθεί εύκολα ο έλεγχος. Σε άλλες περιπτώσεις ξεκινά ως απογοήτευση από τις ανθρώπινες σχέσεις ή από την έντονη μοναξιά. Πρόκειται για μία καθιερωμένη τάση στο εξωτερικό που γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για την ανθρώπινη ψυχολογία.
«Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματικότητα και ποια είναι η εικονική ζωή με αποτέλεσμα να απογοητεύονται ακόμα περισσότερο όταν συνειδητοποιούν την αλήθεια και να καταλήγουν στην κατάθλιψη.», καταλήγει ο ψυχίατρος.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική κοινωνία παρουσιάζεται διχασμένη ως προς τη νέα τάση που φέρνει η ΑΙ, με κάποιους να υποστηρίζουν την ιδέα αυτή και να αναγνωρίζουν την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπους που αισθάνονται μοναξιά, ενώ άλλοι εμφανίζονται τρομοκρατημένοι ως προς τις συνέπειες αυτής της πλαστής επικοινωνίας.
Βάζω στοίχημα ο βιολιστής «αναγνώστης «θα κάνει σολαρίσματα στο άρθρο αυτό 😀😀