Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Το ΛΟΥΤΡΑΚΙ βροντοφωνάζει για δεύτερη φορά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συμμαχία των δημάρχων της Κορινθίας και του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης για το νερό

- Advertisement -

Για μια ακόμη φορά οι έξι δήμαρχοι της Κορινθίας έδωσαν το παρών. Αυτή τη φορά στο δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου η κατάργηση των ΔΕΥΑ και η επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: Το νερό μας δεν ξεπουλιέται

Oμόφωνες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όλων των δήμων της Κορινθίας, τόνισε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι, όπου παραστάθηκαν και οι υπόλοιποι πέντε δήμαρχοι κκ Σταυρέλης, Μανάβης, Φρούσιος, Σταματόπουλος, Τσιώτος.

«Θα κινηθούμε όλοι μαζί πολιτικά, θα ασκήσουμε πιέσεις σε όλους τους βουλευτές και τους δύο υφυπουργούς, να τους πούμε ότι είμαστε ενωμένοι, στην κοινή μάχη που καλούμαστε να δώσουμε μαζί με τους πολίτες, για να σώσουμε το χαρακτήρα του νερου, ως δημόσιο αγαθό.

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Παρά τα προβλήματα και τις διαφωνίες μεταξύ μας, όπως ανέφερα και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, έχουμε πολλά ζητήματα να λύσουμε στη συνέχεια.

Πέρα από την επέκταση της ΕΥΔΑΠ σε τρεις νομούς, η Κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει τις ΔΕΥΑ.

Είμαστε σήμερα εδώ, να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας, ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Εμείς οι δημαρχοι ταυτόχρονα μπορούμε να συζητάμε για τις συγχωνεύσεις. Αν δεν ξεπεράσουμε το μεγάλο και σοβαρό θέμα που είμαστε τώρα αντιμέτωποι, δε θα έχουμε την ευκαιρία της επιλογής.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή καλούμαστε όλοι οι πολίτες της Κορινθίας, ενωμένοι να πάρουμε την ιστορική απόφαση. Το νερό μας δεν ξεπουλιέται. ΟΧΙ στην επέκταση της ΕΥΔΑΠ στο νομό μας, ΟΧΙ στις αναγκαστικές συγχωνεύσεις και ΝΑΙ στις όποιες συναινετικές συγχωνεύσεις που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των έξι δήμων μας.», ανέφερε ο δήμαρχος Λουτρακίου

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή του στο βίντεο που ακολουθεί

ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού ΝΑΙ στην αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων της Κορινθίας

Xαρούμενος δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, κ. Νίκος Σταυρέλης που βρέθηκε στο Λουτράκι, ανάμεσα σε παλιούς γνώριμους, αφού πρωτοξεκίνησε ως υπάλληλος στο δήμο Λουτρακίου.

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι και οι εξι δήμαρχοι της Κορινθίας είναι αντίθετοι με τις καταργήσεις των ΔΕΥΑ και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δείτε το βίντεο


ΦΡΟΥΣΙΟΣ: Νερά υπάρχουν, υποδομές δεν έχουμε
 

To παρών στο δημοτικό συμβούλιο του Λουτρακίου, έδωσε και ο δήμαρχος Νεμέας κ. Κων/νος Φρούσιος.

Η κοινή γραμμή είναι μονόδρομος. Η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, άρα ο στόχος της είναι η κερδοφορία, τόνισε ο κ. Φρουσιος

Νερά υπάρχουν! Υποδομές δεν έχουμε, ανέφερε ο δήμαρχος Νεμέας. Δεν μπορώ να συναινέσω να διαχειριστεί τα νερά μια εταιρεία.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας καλώ να είστε έτοιμοι 

Το παρών στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσε ο δήμαρχος Σικυνωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος.

Στο Λουτράκι έχετε ένα ακόμα λόγο να είστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Θυμάμαι που έπαιρνα μπουκαλάκια νερό και όταν κάποια στιγμή πήρα ένα αλλο μπουκαλι, το κοίταξα και είπα αυτό δεν γράφει Λουτράκι.

Ιδιωτικοποίηση των υδάτων, το τελευταίο προπύργιο της ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η διαχείριση του νερού. Και τα απορρίμματα και το ρεύμα πέρασαν στους ιδιώτες. Πληρώνουμε δυσθεώρητα τιμολόγια. Το ίδιο θέλουν να κανουν με τα νερά, ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος.

«Σας καλώ πέρα από τα τοπικά και αυτοδιοικητικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μέσα, γι΄αυτό σας καλώ να είστε έτοιμοι.»

Xειροκροτήθηκε ο Θ.ΜΑΝΑΒΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου

Χειροκροτήθηκε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Θανάσης Μανάβης, στο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακιου για τη στάση του απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Αν και όπως ανέφερε είναι δήμαρχος του πολύπαθου δήμου του, που ταλανίζεται εδώ και 10 χρόνια από την έλλειψη νερού, αν και θα μπορούσε να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στην ΕΥΔΑΠ, τάσσεται στο πλευρό των δημάρχων και λέει ΟΧΙ. Πιστευει στην αλληλεγγύη όπως είπε των υπολοίπων φίλων του δημάρχων, βλέποντας πως αυτό που έρχεται δεν είναι καλό για τους Κορίνθιους πολίτες στο σύνολό τους. Ετσι αποφάσισε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις κοινές αποφάσεις όλων των δημάρχων.

Καταχειροκροτήθηκε από τους πέντε δημάρχους, τους δημοτικούς συμβουλους και τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

ΤΣΙΩΤΟΣ: ΟΧΙ σε όσα θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς

Aντιδρούμε σε όσα πρόκειται να γίνουν για μας, χωρίς εμάς. Αντιδρούμε στις αναγκαστικές συγχωνεύσεις και θέλουμε κίνητρα για οικειοθελείς συνενώσεις για όσους από μας θέλουν και μπορούν, τόνισε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που έδωσε το παρών στο χθεσινό εκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι.

«Οι ΔΕΥΑ δεν χρωστάνε, μας χρωστάνε ομως το βιομηχανικό τιμολόγιο που δεν μας εχουνε δώσει. 2ον για οικονομία λένε, είδαμε την οικονομία με το ΦΟΣΔΑ. Είμαστε αυτοδιοίκηση ας μας αφήσουν να αυτοδιοικηθούμε», ανεφερε ο κ. Τσιώτος

Μ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: ΟΧΙ, θα δώσουμε αγώνες για το νερό μας. Τι λένε οι βουλευτές;

Στην τοποθέτησή της, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου, κ. Μαρία Πρωτοπαππά, εξέφρασε για μια ακόμα φορά στην αντίρρησή της με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Ποτέ το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε για το νερό μας, ποτέ το κράτος δεν μας βοήθησε στο νερό, ακόμα και για αφαλατώσεις, ένα μεγάλο κόστος αναλαμβάνει η ΔΕΥΑ», τόνισε.

«Παίζεται στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης ένα παιχνίδι. Σε τρεις νομούς λένε επέκταση της ΕΥΔΑΠ. Βοιωτία που ξερουμε ότι η Υλίκη είναι ταμιευτήρας της ΕΥΔΑΠ, Φωκίδα, όπου ξέρουμε τι συμβαίνει με το Μόρνο και τα φράγματα και κολλήσανε και την Κορινθία. Γιατί; επειδη έχουμε πηγές, έχουμε νερά, στη Στυμφαλία και στο Λουτράκι», ανέφερε η Μαρία Πρωτοπαππά.

«Εμείς εδώ έχουμε ένα προεδρικό διάταγμα του 1947 όπου με αυτό το φυσικό μεταλλικό νερό ανήκει αποκλειστικά στο δήμο μας.»

Η κ. Πρωτοπαππά κατέθεσε πρόταση να κοινοποιηθούν όλα τα ψηφίσματα στους κυβερνητικούς βουλευτές, και να κληθούν να πάρουν θέση, εκφράζοντάς την δημόσια.

«Ψηφίζονται από τους Κορίνθιους. Θα υπερασπιστούν το νερό ή θα επιδείξουν κομματική πειθαρχία;» ανέφερε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

Η Μαρία Πρωτοπαππά, πρότεινε επίσης νομικές κινήσεις και τάχθηκε υπέρ της άποψης Σταματόπουλου για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή της

Κ.ΖΕΡΒΟΣ: Ούτε βήμα πίσω για το νερό μας

Aντίθετος και ο Κωστής Ζερβός, επικεφαλής της παράταξης ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ, με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επέκταση της ΕΥΔΑΠ στην Κορινθία και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Πρέπει να ειμαστε σε εγρήγορση, τόνισε ο κ. Ζερβός. Να διατρανώσουμε σε όλους τους βουλευτές τις θέσεις μας και να πάρουν και εκείνοι θέση. Να δείξουμε απέναντι σε όλα αυτά το αραγές μέτωπο.

«Ούτε βήμα πίσω»!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τη χθεσινή συνεδρίαση

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog