Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Επιμελητήριο Κορινθίας: 215 ευρώ σε Λουζιώτη και Μουρίκη για μία απλή μετακίνηση στην Τρίπολη.

Eνόψει των εκλογών του Επιμελητηρίου Κορινθίας ,ένας από τους τομείς της δημοσιογραφικής έρευνας είναι και η Διαύγεια του φορέα.

- Advertisement -

Βρίσκεις αρκετά «διαμαντάκια» αν κάτσεις και ψάξεις και μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαχείρισης των χρημάτων που κάνει η νυν διοίκηση του κ.Παναγιώτη Λουζιώτη.

Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κορινθίας θα ασχοληθούμε με αρκετά «ευρήματα» της έρευνάς μας και θα δώσουμε τη δυνατότητα στον μέσο αναγνώστη και εν δυνάμει ψηφοφόρο, να δει από μέσα τι διαχείριση γίνεται στην Ερμού 2 όλο αυτό το διάστημα της προεδρίας του κ.Παν.Λουζιώτη και της ομάδος του.

Ξεκινάμε αυτή την σειρά αναρτήσεων των ευρημάτων της Διαύγειας, με τον περιφερειακό σύμβουλο( του κ.Δημήτριου Πτωχού) κ.Σωτήρη Μουρίκη.

Ο κ.Μουρίκης ορίστηκε-πριν από 10 μήνες περίπου- από τον περιφερειάρχη ως έμμισθος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ παράλληλα τυχγάνει να είναι και Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Η αντιμισθία ενός θεματικού αντιπεριφειάρχη όπως αναφέρουν πλήθος ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, είναι 2,100 ευρώ καθαρό ποσό στην τσέπη. Μια χαρά μισθός για τα σημερινά δεδομένα και της οικονομικής δυστοκίας που υπάρχει ευρύτερα στην αγορά και την κοινωνία. Χωρίς καμία αμφισβήτηση τα 2100 ευρώ το μήνα είναι μια χαρά μισθάρα.

Τι βρήκαμε στην Διαύγεια του Επιμελητηρίου

Ψάχνοντας την διαύγεια του Επιμελητηρίου Κορινθίας, είδαμε μια δαπάνη του φετινού Ιουλίου ύψους 215,58 ευρώ με δικαιούχους τον κ.Λουζιώτη και τον κ.Μουρίκη (δηλαδή από 107 ευρώ έκαστος) για να πάνε στην Τρίπολη και να συναντήσουν τον περιφερειάρχη κ.Πτωχό.

Δεν λέμε ότι δεν είναι νόμιμο αλλά κατά την άποψή μας δεν είναι και ηθικό τουλάχιστον για τον κ.Μουρίκη. Επίσης τα 107 ευρώ ανά άτομο για ένα πήγαινε έλα στην Τρίπολη είναι υπερβολικά πολλά λεφτά αφού προφανώς πήγαν με ένα όχημα στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας.

Ο κύριος Μουρίκης λοιπόν «χρησιμοποιώντας» τη θέση του ως Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας νόμιμα και νομότυπα «επιβάρυνε» το ταμείο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για να πάει να συναντήσει τον περιφερειάρχη του, άσχετα αν ο περιφερειάρχης τον έχει ως έμμισθο ως θεματικό αντιπεριφειάρχη.

Θα μου πείτε ότι αυτή η δαπάνη έγινε, γιατί σε αυτήν την συνάντηση ο κύριος Μουρίκης έφερνε την ιδιότητα του αντιπροέδρου και πήγαινε με τον κύριο Λουζιώτη μόνο για «δουλειές» του Επιμελητηρίου και σωστά έπραξε και πήρε τα 107 ευρώ.

Αφού του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να μην τα πάρει;

Το είπαμε και στην αρχή. Όλα γίνονται νόμιμα και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου αλλά είναι ηθικά; Τι λέτε;

Μήπως αυτή η δαπάνη είναι ένα μικρό δείγμα της «νοικοκυροσύνης» που έχει φέρει στο Επιμελητήριο Κορινθίας η διοίκηση του κ.Παν.Λουζιώτη;

Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν κρίνουμε ως αντιπεριφειάρχη τον κύριο Μουρίκη, αλλά ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, του φορέα που εκπροσωπεί την αγορά και τους επιχειρηματίες.

Αυτούς δηλαδή που γνωρίζουν εξ ορισμού πόσο δύσκολα βγαίνουν τα ευρώ την σημερινή εποχή και δεν τους «ακούγονται» καλά όλες αυτές οι δαπάνες.

mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog