Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ: Δεν περιμένω λύσεις απο τους υπουργούς – Μόνη διέξοδος η νομική!

- Advertisement -

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Κορινθίων για το ζήτημα των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, κλείνοντας την τοποθέτησή του ανέφερε πως οι «λύσεις» που έχουν οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια είναι τρείς. Η πολιτική, η νομική και η επαναστατική, απευθύνοντας κάλεσμα ετοιμότητας.

Λαμβάνοντας το λόγο και ορμόμενος απο αυτήν την τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κορίνθου και δικηγόρος στο επάγγελμα Μιχάλης Χατζής, υπεραμύνθηκε της νομικής λύσης ως η μοναδική που μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

«Το σχέδιο είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού και είμαστε όλοι αντίθετοι. Το 80% της κατανάλωσης του νερού αφορά την άρδευση. Το θέμα αυτό θα λυθεί μόνο με το Φράγμα του Ασωπού. Κύριε Σταματόπουλε, είπατε για πολιτική επίλυση, αυτοί που μας κυβερνάνε δεν μπορούν να φτιάξουν ένα έργο, το έργο αυτό και θα μας λύσουν το πρόβλημα των ΔΕΥΑ; Δεν μπορούν, φοβούνται! Οι βουλευτές και οι υπουργοί μας, δεν έχω ελπίδες πως θα λύσουν το θέμα αυτό, δεν θα αντιπαρατεθούν! Τουναντίον έχω ελπίδες πως το θέμα θα λυθεί νομικά! Το ΣτΕ έβαλε φράγμα με 1906 του 2014 όρια στην ιδιωτικοποίηση ακινήτων. Εκεί ελπίζουμε να βρούμε το δίκιο μας λόγω της αντισυνταγματικότητας του νόμου που προτείνεται.

Η ζημιά των ΔΕΥΑ είναι ζημιά εκατομμυρίων, τα πάγια, τα δίκτυα, οι δεξαμενές κτλ έχουν κατασκευαστεί με τα χρήματα των δημοτών. Αυτά θα τα καρπωθεί η ΕΥΔΑΠ και η οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία; Αυτά τα θέματα πρέπει την κατάλληλη ώρα να στραφούμε δικαστικά για να σταθούμε εμπόδιο στις όποιες επιδιώξεις των κυβερνόντων.

Ένα απο τα τυράκια είναι τα υδρόμετρα τα οποία τα χάρισαν σε όλη την Ελλάδα χωρίς να δούμε οτι πίσω είναι ο ιδιώτης ο οποίος θα τα βρει έτοιμα» κατέληξε ο Μιχάλης Χατζής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog