Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αρχίζει την Τρίτη η διάθεσή του – Σε τι τιμή θα το αγοράζουμε

- Advertisement -

Νέες προβλέψεις για το ποια θα είναι η τιμή διάθεσης στο πετρέλαιο θέρμανσης την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου έκανε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε η κα Ζάγκα, η τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να κινηθεί μεταξύ του 1,10 ευρώ του λίτρου με 1,20 ευρώ το λίτρο και πρόσθεσε πως ούτε την παραμονή δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι.

«Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη βενζίνη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι στα 1, 75 ευρώ το λίτρο με 1,80 ευρώ το λίτρο ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38 ευρώ » είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζάγκα και πρόσθεσε πως έχουν γίνει «πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη». Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή εκκίνησης περίπου στο 1,11 ευρών το λίτρο τουλάχιστον στις αστικές περιοχές εάν δεν θα υπάρξουν δυσμενείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Για το παρεμπόριο


Η κα Ζάγκα μίλησε επίσης και για το παρεμπόριο. «Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 , φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε, μιλώντας για πολλούς «νοικοκυραίους πρατηριούχους που αναγκάστηκαν να κλείσουν» σημείωσε,.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog