Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

«Συμπληγάδες» οι Δούρος και Πιτσάκης για τον συνδυασμό Λουζιώτη

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα είναι μάχη ανάμεσα σε δύο μονομάχους, η υποψηφιότητα Δούρου τάραξε τα νερά και ανέτρεψε όλα τα δεδομένα!

- Advertisement -

Αποχωρήσεις. Ατολμία και σιωπή. Καταγεγραμμένο έργο θητείας που δεν ενθουσιάζει. Παράπονα από τα μέλη και παράπονα από το Λουτράκι.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να προσδώσει στον συνδυασμό του Τάκη Λουζιώτη και την θητεία του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να δείχνει δυναμική και σταθερότητα. Αέρα Νίκης για τις κάλπες του Νοέμβρη. Αντιθέτως συστολή!

Οι πληροφορίες λένε πως κάποιοι αποχώρησαν! Ακόμα και πρόσωπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το νυν Πρόεδρο ο οποίος μετά την 1η εκδήλωση, υποψηφιότητας και παρουσίασης υποψηφίων, ακολουθεί μια τακτική ιδιαίτερα ήπια.

Αλήθεια είναι ότι παρουσία Δούρου τάραξε τα νερά των εκλογών , είναι μια πραγματικότητα, ενώ έδωσε επιλογή και διέξοδο σε πολλούς υποψηφίους που φαίνεται να οδεύουν στο «Κορινθιακό επιχειρείν» και δεν ήθελαν την τεράστια διαμάχη μεταξύ Λουζιώτη-Πιτσάκη.

Το πρόβλημα για το συνδυασμό έγκειται κυρίως στη Δυτική Κορινθία, όπου υποτίθεται είναι δυνατή η ΝΟΔΕ, εκεί όπου ανήκουν γεωγραφικά τα δυνατά στελέχη της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ. Και για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης, αφού τα επιτελεία των τριών συνδυασμών κάνουν ακόμα τον αγώνα τους. Πρόβλημα υπάρχει και στο Λουτράκι, επειδή την περίοδο της Προεδρίας του Παναγιώτη Πιτσάκη, η νυν διοίκηση Λουζιώτη καταψήφισε τον προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί ένα αναπτυξιακο έργο, το Open mall. Oλοι θυμόμαστε την επεισοδιακή συνεδρίαση στο Επιμελητήριο, όπου έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Λουτρακίου, δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποιοι παρακαλούσαν να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να μη χαθεί το έργο. Η αντιπαλότητα με τον Πιτσάκη υπερέβαινε τότε το κοινό καλό και όφελος, όπως φάνηκε. Εν τέλει ο προϋπολογισμός πέρασε με την ψήφο του Λουτρακιώτη Γιώργου Οικονόμου (είχε εκλεγεί με το συνδυασμό Μουρίκη)


Σήμερα, όπως είναι και λογικό, ο Τάκης Λουζιώτης έρχεται αντιμέτωπος με τη φθορά και αρκετά προβλήματα, όπως ακούγεται στην πιάτσα, εντός και εκτού συνδυασμού. Τις αποχωρήσεις που έγκειται στο γεγονός της παρουσίας τρίτου συνδυασμού. Μάλιστα υποψήφιος που ανακοινώθηκε από τους πρώτους προσχώρησε στον Θανάση Δούρο. Ο Δημήτρης Γέρου, νυν μέλος της Διοίκησης επίσης προσχώρησε στο Δούρο.

Φταίει και η αλαζονεία, το «παραγοντιλίκι» ορισμένων του συνδυασμού. Είναι ένα γεγονός που συζητήθηκε έντονα αρκετές φορές στην κορινθιακή πιάτσα, και όσο καλό παιδί και αν είναι ο Τ.Λουζιώτης, που είναι, φαίνεται να πληρώνει σήμερα τις αμαρτίες άλλων.

Το φτωχό έργο, ημερίδες και ταξίδια ως επι το πλείστον είναι ένα «βαρίδι» που μπορούμε να καταγράψουμε σε αυτές τις εκλογές. Η μη στήριξη των μικρομεσαίων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Ακούμε για τα ΕΣΠΑ και τους αναπτυξιακούς Νόμους που αφορούν ΜΟΝΟ σε μεγάλες επιχειρήσεις. Οι «μικροί» παρέμειναν μεροδούλι-μεροφάι. Η αγορά μάτωσε και ματώνει και στήριξη δεν υπήρξε. Ολα είναι ωραία, και οι ημερίδες και τα ταξίδια και κάθε προσπάθεια. Ομως το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα δεν ήταν ανταποδοτικό για τις κορινθιακές επιχειρήσεις. Ο Απολογισμός άργησε λίγο, σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά η προσπάθεια όσο φιλότιμη και αν είναι, μετράει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν ανταποδοτικό, κυριως για τους «μικρούς». Η Αναπτυξιακή έμεινε ανενεργή δυστυχώς. Μένει να μαθουμε και τον οικονομικό απολογισμό ο οποίος δεν έχει ψηφιστεί ακόμα από το ΔΣ. Θα γίνει σύντομα μάλλον αφού η Διοίκηση πρέπει να παραδώσει σε λίγες μέρες.

Ενα ακόμα «βαρίδι» στο σάκο των εκλογών είναι το «κακό κλίμα» και οι προστριβές που δημιούργησαν κάποιοι με την κοινωνία.

Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γιώργος Πιέτρης ο οποίος, αν θυμάστε, εγκατέλειψε τα δημοτικά γιατί ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου! Ο Γιώργος Πιέτρης ήταν ένα από τα ονόματα που ακούστηκε πως αποχωρούν. Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος και όχι ο Τάκης Λουζιώτης, όχι ο συνδυασμός, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Όχι δημόσια αλλά στους «φίλους», όχι με ανακοίνωση στα ΜΜΕ αλλά με ανάρτηση στα social media. Είναι «αναγκαστική» η υποψηφιότητα; Στα πηγαδάκια λέγονται πολλά!

Πήρε φόρα ο Πιτσάκης

Την ίδια ώρα ο συνδυασμός του Παναγιώτη Πιτσάκη ανανεώνεται.! Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ξέροντας πολύ καλά από εκλογές, κινείται μεθοδικά και στρατηγικά θα λέγαμε, καθημερινά ανακοινώνει ονόματα από όλο το εύρος της Κορινθίας. Ο Πιτσάκης, γνωρίζει καλά την αγορά. Η μικρή θητεία του θεωρείται επιτυχημένη. Εϊναι ο Πρόεδρος που έφερε χρηματοδοτήσεις για έργα (Open mall) στην Κόρινθο και στο Λουτράκι.

Επιχειρηματίες που ουδέποτε είχαν ασχοληθεί, ιδιαιτέρως νέοι, ενεργοποιούνται δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και βεβαίως, δίνοντας νέο αέρα στις εκλογές αυτές. Πόρτα-πόρτα, επιχείρηση-επιχείρηση, σφίγγει το χέρι στους επαγγελματίες!

Ήπιους τόνους κρατά έως ώρας ο Πιτσάκης, αν και είναι γνωστό τοις πάσι το αγεφύρωτο χάσμα που τον χωρίζει με Λουζιώτη-Μουρίκη και τους συν αυτώ, αφού θεωρεί πως πραξικοπηματικά τον καθαίρεσαν και μόνο ξύλο δεν έπεσε στο Επιμελητήριο κάποιες φορές!

Ο Π.Πιτσάκης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με μεγάλη κοινωνική προσφορά! Επαγγελματικά έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Η κάθοδος Δούρου

Από την δική του πλευρά, έχει έτοιμη 2η ομάδα προς ανακοίνωση ονόματα επίσης νέα στο εκλέγεσθαι. Άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά, τεχνοκράτης ο ίδιος, επιχειρηματίας και υψηλό στέλεχος κορινθιακής μεγάλης εύρωστης επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με τις οδηγίες του και το σχεδιασμό του έχει αιτηθεί να ενταχθεί στους πίνακες του Χρηματιστηρίου. Γνωρίζει το τραπεζικό σύστημα εκ των έσω, διετέλεσε υψηλά ιστάμενο στέλεχος τραπεζών βοηθώντας τον επιχερηματικο κόσμο να ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Είναι ένας άνθρωπος που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης.

Οι στηρίξεις και η ΝΔ

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει κανείς να προσθέσει και τις «κρυφές στηρίξεις», ο Τάκης Λουζιώτης δεν έχει τίποτα να περιμένει από το στρατόπεδο του πρώην Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου αφού στελέχη και υποψήφιοι του συνδυασμού του έχουν διασκορπιστεί και στους τρεις συνδυασμούς.

Στην πολιτική σίγουρο δεν είναι τίποτα, αλλά οι καλές σχέσεις Νανόπουλου – Πιτσάκη είναι καταγεγραμμένες από την περίοδο κιόλας που ο Βασίλης Νανόπουλος παρέδωσε την προεδρία του Επιμελητηρίου στον Παναγιώτη Πιτσάκη.


Επίσης,όμως, δεν περιμένει τίποτα και απο το στρατόπεδο του νυν δημάρχου, Νίκου Σταυρέλη αφού αυτή η στήριξη, σε όλο το φάσμα της ανήκει στον συνδυασμό Δούρου, λόγω και της παρουσίας πλειάδας στελεχών της ΠΝΟΗΣ αλλά και επιχειρηματιών, θυμηθείτε τις παρουσίες στην 1η εκδήλωση Δούρου, που στήριξε τη σημερινή δημοτική αρχή προεκλογικά. Αλλωστε ο Δουρος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Νίκο Σταυρέλη, ενώ για 30-40 περίπου ψήφους δεν εκλέχθηκε.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο Λουζιώτη έχουν ενταχθεί Στριμενοπούλου-Μανωλάκης και Παπαιωάννου, όπου ο τελευταίος, φαίνεται να την κάνει γυριστή προς τη μεριά Δούρου. Τυχαίο; ή μήπως βλέπει ότι ο δρόμος για τη νίκη μακραίνει πολύ; Αχνοφαίνεται ότι οι επιμελητηριακές εκλογές θα επηρεάσουν και τη δημοτική αρχή στο μέλλον.

Αποστασιοποιημένοι και οι τρεις βουλευτές της ΝΔ της Κορινθίας, άλλωστε και οι τρεις υποψήφιοι είναι Νδημοκράτες. Εχασε και αυτό το αφήγημα ο συνδυασμός Λουζιώτη, αφού στην αρχή κάποιοι διέδιδαν ότι η ΝΔ στηρίζει, γεγονός που ενόχλησε. Αλλωστε οι βουλευτές ψηφίζονται από τον κόσμο. Γιατί να πάρουν συγκεκριμένη θέση στην Κορινθία αφού και η γραμμή του κόμματος δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση;

Το μέλος του ΔΣ με τα χρέη και τις κατασχέσεις

Ενα πρόβλημα που έρχεται να διαχειριστεί επιπλέον ο Τάκης Λουζιώτης είναι το βεβαρυμένο επιχειρηματικό παρελθόν και παρόν του νυν μέλους της διοίκησης και ίσως νυν υποψηφίου του. Ο Λουζιώτης δεν επιθυμεί να μιλήσει, όμως τα νέα τρέχουν και μαθαίνονται γρήγορα σε όλη την Κορινθία και η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Το θέμα είναι βαθιά κοινωνικοπολιτικό! Ο Παν.Λουζιώτη είναι έξυπνος, ίσως δεν τον ανακοινώσει ποτέ! Το ερώτημα παραμένει! Είναι νυν μέλος της διοίκησης με πολλά βάρη!

Από την άλλη, ούτε Πιτσάκης, ούτε Δούρος πήραν θέση και αυτό γεννά ερωτήματα! Ετσι θα διεκδικήσουν τις εκλογές; Eτσι θα διοικήσουν; Kρύβοντας πράγματα κάτω από το χαλί αρκεί να πάρουν την Προεδρία; Φαίνονται σαν παρατηρητές ακόμα.. Τι σχεδιάζουν; Τι σκέφτονται; Kρατούν κλειστά τα χαρτιά τους!

Ο Τάκης Λουζιώτης φαίνεται να βρίσκεται σε Συμπληγάδες απο τις οποίες δεν αναμένεται να βγει ούτε στο κατ ελάχιστον αλώβητος αφού, δεν διαθέτει όπως διαφαίνεται τη δυναμική του Οδυσσέα ώστε να οδηγήσει με ασφάλεια την Αργώ του στην έξοδο και, κατ’ επέκταση, και στη νίκη.

Δύσκολο να κατακτηθεί το 51% από ένα συνδυασμό! Και το παιχνίδι θα παιχτεί μετά!

Καλό και τίμιο αγώνα σε όλους!

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog