Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Σταυρέλης: Το νερό είναι πολύ καλό! Αλλά μην πίνετε!

Το θέμα της καταλληλότητας προς πόση του νερού στην Κόρινθο τέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απο την αντιπολίτευση, την ίδια ώρα που στις κάβες της πόλης γίνεται πραγματικός «πόλεμος» με την αγορά εμφιαλωμένου!

- Advertisement -

Δεύτερη εβδομάδα αισίως από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου για την ακαταλληλότητα του νερού στην πόλη της Κορίνθου, χωρίς απολύτως καμία διευκρίνηση να έχει δοθεί περί αυτής της ακαταλληλότητας μιας και το νερό στο σπίτι μας εκτός απο το να το πίνουμε, το χρησιμοποιούμε για μαγειρική χρήση αλλά και για προσωπική υγιεινή.

Είναι ασφαλές να κάνουμε μπάνιο; Είναι ασφαλές να βουρτσίζουμε τα δόντια μας;

Το Loutrakiblog.gr έθεσε σοβαρά ερωτήματα προ ημερών, ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα παρ ότι θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί εκ προοιμίου και χωρίς κανένας δημοσιογράφος να τα θέσει!

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ:

Για ποιο λόγο το νερό της Κορίνθου δεν πίνεται; Η απολύμανση συνεχίζεται; Oχι; ‘Eχει διακοπεί;

Aν συνεχίζεται η απολύμανση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αν πχ έχει χλωριωθεί περισσότερο το νερό, δεν είναι επικίνδυνο, απλώς η γεύση του είναι υφάλμυρη. Αν η περιεκτικότητα του σιδήρου είναι παραπάνω, τότε το νερό, επίσης δεν είναι ακατάλληλο, απλώς είναι πιο ωχρό, αλλά δεν ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Υπάρχουν επίσης άλλες ουσίες όπως το αρσενικό και το μαγγάνιο, που θεωρούνται πιο βλαβερές, αλλά η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε αυτές και ο βαθμός επικινδυνότητας που θα βλάψει είναι απειροελάχιστος σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Με πόσες γεωτρήσεις έγινε η πρόσμιξη με το νερό της Στυμφαλίας; Mε μία; με δυο ή περισσότερες; Εγινε ανάλυση του νερού στις γεωτρήσεις αυτές; Mήπως ήταν προληπτικό το μέτρο και άδικα ανησυχούν οι πολίτες;

ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Το θέμα έθεσε η αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για να λάβει την λακωνική απάντηση του Δημάρχου. Συγκεκριμένα ο Νίκος Σταυρέλης είπε: Για το νερό έχει βγάλει ανακοίνωση η ΔΕΥΑΚ που λέει πως δεν είναι πόσιμο. Σας λέω όμως οτι το νερό είναι πολύ καλό! Περιμένουμε απο μέρα σε μέρα τις αναλύσεις γιατί ρίχνουμε μέσα μια γεώτρηση. Η δεξαμενή γέμισε. Λειτουργούμε υπεύθυνα, αυτό έχω να πω»

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΒΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «Δεν προλαβαίνουμε» λένε οι ιδιοκτήτες!

Την ίδια ώρα, και παρόλο ότι η δημοτική αρχή λέει πως το νερό είναι πολύ καλό αλλά η ανακοίνωση της αρμοδίας υπηρεσίας να μην το πίνουν οι πολίτες, στις κάβες της Κορίνθου η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 1000%. Σε ρεπορτάζ που το loutrakiblog.gr έκανε, η χαρακτηριστική φράση ιδιοκτήτη ήταν «Γίνεται πόλεμος με το νερό αυτές τις μέρες, δεν προλαβαίνουμε!»

Πολύς κόσμος πηγαίνει στις κάβες και γεμίζει τα πόρτ παγκάζ με εξάδες εμφιαλωμένου νερού, ο περισσότερος πληθυσμός όμως προτιμά τις τηλεφωνικές και On live παραγγελίες.

«Δεν προλαβαίνουμε στις πλατφόρμες παραγγελίας και ζητάμε την κατανόηση του κόσμου για το χρόνο παράδοσης» αναφέρουν οι ιδιοκτήτες.

Αυτήν την πραγματικότητα δυστυχώς ζει η πρωτεύουσα, μια πραγματικότητα που εκτοξεύει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών,

ειδικά των οικογενειακών αφού μόνο οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών με σχολεία και δραστηριότητες είναι τεράστιες.

Οι Κορίνθιοι μάλιστα, απαθανατίζουν και τις στιγμές ποστάροντας στο διαδίκτυο!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog