Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025

Ο ΙΒΥΚΟΣ παρουσιάζει την ομάδα των δασκάλων του!

Η χορευτική χρονιά 2024-2025 ξεκίνησε και επίσημα και είναι ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε την δυνατή ομάδα των καταξιωμένων συνεργατών μας σε μια σειρά μικρών αφιερωμάτων!

- Advertisement -

Συνεχίζουμε με την παρουσίαση των συνεργατών μας που έχουν αναλάβει τα τμήματα εκμάθησης χορών , Θεατρικής Αγωγής, Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού.

ΠΑΝΟΣ ΔΙΔΑΧΟΣ

Ο Πάνος είναι απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Επί 25 και πλέον χρόνια, ασχολείται με τους χορούς της Λατινικής Αμερικής και εξειδικεύεται στους χορούς της Κούβας.

Έχει ταξιδέψει πολλές φορές στην Κούβα, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να γνωρίσει και να διδαχθεί επιτόπου τους λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς από τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους και χορευτές του είδους – Conjunto Folklórico Nacional de Cuba, Los Muñequitos de Matanzas, Conjunto Folklórico de Oriente, Diosdado Ramos, Jesús Canet, Yanek Revilla, Asdrubal Aguilera Garzón, Leo Martinez κ.α.

Ξεκίνησε τη διδασκαλία το 2003 στην Αθήνα, στη σχολή μπαλέτου της Ντιάνας Θεοδωρίδου και από τότε έχει διδάξει σε σχολές χορού και πολιτιστικούς συλλόγους σε: Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθο, Κιάτο, Αίγιο, Άργος, Κεφαλονιά και αλλού στην Ελλάδα. Έχει διδάξει καθώς και διοργανώσει σεμινάρια χορού και ρυθμικής αγωγής, συνοδεία ζωντανής μουσικής και κρουστών.

Ο Πάνος, πολύτιμος συνεργάτης του Ίβυκου, τα τελευταία τρία χρόνια, διδάσκει χορούς latin Salsa (casino), chachachá, mambo, son, αλλά και rumba cubana και bachata dominicana στα τμήματα αρχαρίων, μέσου επιπέδου και προχωρημένων του συλλόγου.

Από το 2003 εμφανίζεται ως χορευτής και συμμετέχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα ανά την Ελλάδα [ενδεικτικά: «Ύδωρ Σωτήριον» – Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας 2005 Σάκης Παπαδημητρίου, Χρόνης Αηδονίδης κ.α., «Του Κρασιού και του Έρωτα» – Αίγιο 2007, Μαρώνεια Ροδόπης-Κ.Θ.Β.Ε. 2008 Σάκης Παπαδημητρίου, Ηλίας Λογοθέτης, Βασίλης Λέκκας κ.α., «Η Δύναμη της Αγάπης» – Σαντορίνη 2008 Χάρις Τσεκούρα, Βίκυ Φλέσσα κ.α., «Αφιέρωμα στον Αττίκ» – Αθήνα 2009 Ελεάννα Ζεγκίνογλου κ.α.]

Από το 2007 γράφει, επιμελείται και σκηνοθετεί χοροθεατρικές παραστάσεις, με θεματολογία σχετική με την κουλτούρα και τους χορούς της Λατινικής Αμερικής [BarrioLatino, Ακολουθώντας τον Hemingway, En El Solar Cubano, Benny Moré-El Bárbaro Del Ritmo, Cuba Linda κ.α.]

Παράλληλα, από το 2008 διοργανώνει ανελλιπώς βραδιές latin μουσικής και χορού, ενώ από το 2011 δραστηριοποιείται και ως μουσικός. Το 2012 δημιουργεί το πολυμελές μουσικό σχήμα Grupo Buenaventura, το οποίο παρουσιάζει την κουβανική και γενικότερα τη λατινοαμερικάνικη μουσική σε πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις και συναυλίες ανά την Ελλάδα.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΟΥ

Η Μαρία, πολύτιμος συνεργάτης του Ίβυκου, έχει αναλάβει την διδασκαλία στο Θεατρικό Εργαστήρι του Ίβυκου από το 2022, τόσο στην ομάδα ενηλίκων όσο και στο παιδικό και εφηβικό τμήμα, ενώ παράλληλα διδάσκει Θεατρική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Κορίνθου. Γεννημένη το 1989, έχει καταγωγή και διαμένει στο Λουτράκι Κορινθίας. Το πάθος της για το θέατρο την οδήγησε το 2013 στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη, απ’ όπου αποφοίτησε το 2016.

Παρακολούθησε διάφορα εργαστήρια υποκριτικής με ενδεικτικά τα: «Η Μέθοδος Του Θόδωρου Τερζόπουλου», «Αρχαίο Δράμα-Στέφανος Κυριακίδης», «Σώμα Και Τέχνη Της Υποκριτικής»- Δούτσιου Σίσυ, Σεμινάριο Υποκριτικής «Βjouxdekant», Σεμινάριο Υποκριτικής-Νίκος Κουρής, Σεμινάριο Υποκριτικής-Άντζελα Μπρούσκου.

Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και αναλάβει τη σκηνοθεσία στα θεατρικά έργα: Χορός-«Το Ξυλάδικο Του Βόλου»- Γ. Αρμένης (2015), Γιατρός-«Ψύχωση»-Σαγρής Τάσος (2016), “Amors”- Βοηθός Συντονισμού-Σ. Γουλιώτη & Α. Πανταζάρας (2017), «Ζητείται κλόουν ηλικιωμένος»-Σκηνοθέτης-Τσομπανάκου Μαρία (2018), «Leopold ή κόβοντας τα δάχτυλα του κοινού»-Σκηνοθέτης-Τσομπανάκου Μαρία (2019), «Αγγέλα»- Αγγέλα & Σκηνοθέτης- Τσομπανάκου Μαρία (2020), «Οι Ηλίθιοι»-Σκηνοθέτης- Τσομπανάκου Μαρία (2024).

ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΚΚΑ

Η Φωτεινή τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη διδασκαλία μπαλέτου και σύγχρονου χορού στον Ίβυκο (παιδικά και εφηβικά τμήματα), παράλληλα με το τμήμα γυμναστικής ενηλίκων (ενδυνάμωσης – stretching) του συλλόγου. Η Φωτεινή Λέκκα, γεννημένη το 1974, έχει καταγωγή και διαμένει στο Λουτράκι Κορινθίας.

Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης Κ.Σ.Ο.Τ., ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στο Laban Center Λονδίνου και στο Laban Center Αθηνών. Είναι κάτοχος του Intermediate Royal Academy Of Dance (R.A.D) με Distinction και έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα RAD Teachers.

Έχει μουσική εκπαίδευση με σπουδές στο πιάνο (επίπεδο ανωτέρας) και μαθήματα σολφέζ.

Από το 1998 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε Σχολές Χορού & Συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών Περαχωριτών «Ο Ίβυκος». Το διάστημα 1998-2011 ήταν Υπεύθυνη Μπαλέτου και δασκάλα μπαλέτου στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και υπεύθυνη οργάνωσης και χορογραφίας των ετήσιων παραστάσεων.

Παράλληλα, το διάστημα 1998-2004, ήταν καθηγήτρια μπαλέτου στη σχολή «Χοροκίνηση» της Μάγδας & Χριστίνας Γεροσιδέρη (παιδικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων).

Στην επαγγελματική της εμπειρία συμπεριλαμβάνονται:

▪ Παραστάσεις και περιοδείες με την Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Boheme» 1997-2004

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Τρωάδες», συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της χορευτικής ομάδας «ΘΕΑΤΡΟΚΙΝΗΣΗ» του Ισίδωρου Σιδέρη και συμμετοχή με το ανωτέρω έργο σε θερινά Δημοτικά Φεστιβάλ.

▪ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , «Ορφέας και Ευριδίκη», παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

▪ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Ορέστης», συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της χορευτικής ομάδας «ΘΕΑΤΡΟΚΙΝΗΣΗ» του Ισίδωρου Σιδέρη & συμμετοχή με το ανωτέρω έργο σε θερινά Δημοτικά Φεστιβάλ (όπως αυτό των Δελφών, της Σάμου κλπ.

▪ Ωδείο Ηρώδου Αττικού, «Χαίρε Αρκαδία», παραγωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.

▪ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, «Αντιγόνη» του Μίκη Θεοδωράκη, παραγωγή του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών.

▪ Θέατρο «εργοστάσιο», «Πλαστός Πικάσο- προσωπογραφία της Ηλέκτρας» με την ομάδα «Με λίγα λόγια» της Χάρις Αντωνοπούλου.

▪ Θέατρο «Ριάλτο» με την ομάδα «Ρέζους 0» του Κυριάκου Κοσμίδη στο έργο «Largo el camino” (Μάιος 2000).

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Σταχτοπούτα» της Κάρμεν Ρουγγέρη σε χορογραφία Ισίδωρου Σιδέρη (Οκτώβριος 2000- Μάιος 2001).

▪ Ζάππειο «Sur les traces de la Crece Antique”, βοηθός χορογράφου και χορεύτρια σε χορογραφία του Μάνου Γαβρά (16 Ιουνίου 2001).

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Ξέρξης» (Γκέοργκ Φρίντριχ Χαιντελ). Βοηθός χορογράφου στην όπερα, σε σκηνοθεσία James Robert Carson και χορογραφία Κυριάκου Κοσμίδη (Δεκέμβριος 2001- Ιανουάριος 2002).

▪ Swarovski (Ιούνιος 2002) Γκόλφ Γλυφάδας – Αναβίωση χορογραφίας της Ισιδώρας Ντάνκαν σε προσαρμογή της L.Bellilove.

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Μαραθών Σαλαμίς», Π.Καρρέρ (Φεβρουάριος 2003) σε σκηνοθεσία Ι.Σιδέρη και χορογραφία Κ.Κοσμίδη.

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «Traviata” του Verdi σε σκηνοθεσία και χορογραφία Φάουστα Ματσουκέλι (Απρίλιος –Μάιος 2003).

Εθνική Λυρική Σκηνή –Γαλλική συμπαραγωγή με το φεστιβάλ κινηματογράφου στην παράσταση «Sinemythology- …d’un faune» στα πλαίσια της πολιτιστικής ολυμπιάδας (Οκτώβριος 2003).

▪ Εθνική Λυρική Σκηνή, «La vie Parisienne” του Offenbach σε σκηνοθεσία Γ.Ιορδανίδη και χορογραφία Ι.Σιδέρη (Δεκέμβριος 2003- Μάρτιος 2004).

▪ Συμμετοχή στο σήριαλ “Καρέ της ντάμας” σε σενάριο Ντίνας Παντελέων και σκηνοθεσία Γρ. Πετρινιώτη.

▪ Συμμετοχή στο σήριαλ “10 λεπτά κήρυγμα” σε σενάριο Ντίνας Παντελέων και σκηνοθεσία Κ. Λυχναράς – Σ. Σμυριλίου.

▪ Συμμετοχή στην ταινία “Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο” σε σενάριο και σκηνοθεσία Μ. Ρέππας και Θ. Παπαθανασίου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog