Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

«Ενισχύει» την εξωστρέφεια της Πελοποννήσου στις…Βρυξέλλες ο Δ.Πτωχός

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρίσταται στις εργασίες της Ευρωπαικής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων

- Advertisement -

Ο Δημήτρης Πτωχός σε postάρισμα του στο facebook μιλά για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Πελοποννήσου αν και…εσωτερικά, υπάρχει η αίσθηση πως το ουσιαστικό περιφερειακό έργο δεν έχει ξεκινήσει αν και έχουν περάσει 10 μήνες απο την ανάληψη των καθηκόντων της νέας αρχής.

ΓΡΑΦΕΙ ο Περιφερειάρχης:

Αξιοποιούμε τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάσαμε τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη και τεχνολογική καινοτομία στην Πελοπόννησο.


Αναλύσαμε εκτενώς την προσέγγιση της Περιφέρειας μας στη χρήση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι στρατηγικές επενδύσεις επικεντρώνονται στη δημιουργία έξυπνων και πράσινων λύσεων που συνδέουν πολιτικές και δράσεις για τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.


Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάσαμε το έργο ‘SodaSense’ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο εστιάζει στη διαχείριση δεδομένων στον τομέα της αγροδιατροφής.
Με την εκδήλωση γευσιγνωσίας «Peloponnese Leads the Way in Agrifood» προσφέραμε στους επισκέπτες μία γεύση από την πλούσια γαστρονομική μας παράδοση. Τέλος, το περίπτερο VR Cave εντυπωσίασε με διαδραστικές παρουσιάσεις, όπως το παιχνίδι Turtle Heroes και την πλατφόρμα SodaSense, που προωθεί καινοτομίες στον τομέα της γεωργίας.
Η Πελοπόννησος είναι παρούσα, δυναμική και ανοιχτή σε νέες προκλήσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog