Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Θ.ΔΟΥΡΟΣ: Είμαστε έτοιμοι, ότι λέμε θα το υλοποιήσουμε

- Advertisement -

Καλεσμένος της Φωτούλας Δημητριάδη, στο IONIAN Channel, ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Δούρος.

Απάντησε σε πολλά ερωτήματα της δημοσιογράφου, με το σεμνό ύφος που τον διακρίνει.

«Το επιμελητήριο είπε δεν πρέπει να είναι ένα κλειστό κλαμπ. Η πληροφόρηση πρέπει να διαχέεται. Ο επιχειρηματίας πρέπει να νιώθει ότι έχει βοήθεια. Παλεύει να βγάλει τα προς το ζην. Ο επιχειρηματίας νιώθει ότι δεν έχει βοήθεια. Ετσι προέκυψε η ανάγκη δημιουργιας του συνδυασμού, μιας ανάγκης ότι κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό ερχόμαστε να καλύψουμε, αυτό φιλοδοξούμε να καλύψουμε»

Για την εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων του ανέφερε:

«Εκανα μια παρουσίαση να αναδείξω τους υποψηφίους μου, όχι τον εαυτό μου, νιώθω ίσος μεταξύ ίσων. Παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού μας, . Ηταν ένα κάλεσμα στους δημοσιογράφους. Επέλεξα να μην είναι ανοιχτή εκδήλωση. Δεν μου αρέσει να μιλάω εγώ και από κάτω να είναι 50 άνθρωποι μόνο να με ακούν. Δε θέλω να έχω ανδρείκελα και δυο τρεις φίλους μου να εκλεγούν ή να πω ότι εχω κόσμο και έκλεισα το συνδυασμό»

Τι επιθυμεί για την επόμενη μέρα

«Συνεργασίες και συνέργειες, οι λύσεις μπορούν να έρθουν από παντού. Ο ρεβανσισμός, η τοξικότητα και η πολιτική πρέπει να είναι έξω από το επιμελητήριο. Μπορούμε να πούμε ότι το επιμελητήριο είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, ένας φορέας που πρέπει να διεκδικεί πράγματα για την επιχειρηματικότητα.Δεν είναι για προσωπικό παραγοντισμό ή για φωτογραφίες.»

Ανθρωποκεντρικό και εξωστρεφές Επιμελητήριο

«Οχι φωτογραφίες για να προβληθώ εγώ. Εξωστρέφεια προς όφελος των μελών. Οχι στον παραγοντισμό, έξω η πολιτική. Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός, παρεμβατικός και διεκδικητικός όχι για προσωπικό όφελος αλλά για το όφελος των επιχειρηματιών»

«Συνάντησα επιχειρηματίες που με ρώτησαν εκεί ανήκουμε; Δεν ξέρουν τι κάνει το επιμελητήριο, δε γνωρίζουν. Απαξιωνουν το θεσμό γιατί δεν ξέρουνε τι κάνει. Αυτό είναι αδιανόητο. Δεν θελω να απαξιωνω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κριτική μου είναι μόνο στο φορέα και όχι στα πρόσωπα.»

Διαφορετική εποχή και πρόγραμμα

«Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας είναι έτοιμοι. Τις επόμενες μέρες θα σας το αναπτύξω. Εχουμε να επιδείξουμε και στην καινοτομία και στην καθημερινότητα και στα πάντα. Το πρόγραμμα το επεξεργάζονται άνθρωποι με εξειδίκευση, το οποίο θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες και θα το υλοποιήσουμε, αν μας επιλέξουν οι Κορίνθιοι επιχειρηματίες. Δηλώνουμε έτοιμοι για όλα, θα δείτε ότι είμαστε, για κάθε δράση εχουμε τεκμηρίωση.»

Το μέλημα

«Να προσέλθουν περισσότεροι να ψηφίσουν γιατί οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί. Να φέρουμε το Κορινθιακό επιχειρείν στην αίγλη που είχε, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να φέρουμε εξωστρέφεια.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δούρου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog