Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΞΕΦΥΓΑΝ! Πρωτοφανείς εκφράσεις και υπονοούμενα στο ΔΣ Κορινθίων !

Αποχώρησε η αντιπολίτευση, για επικεφαλής που «τους τράβηξαν τα αυτάκια», για συμβούλους που δεν ξέρουν τί υπέγραψαν, για κονκλάβιο πρώην, νυν και επόμενων που είναι παρελθόν, αλλά και για την πλειοψηφία του 48% έκανε λόγο ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης!

- Advertisement -

Ένταση και αποχωρήσεις με το «καλημέρα» στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων όταν το προεδρείο και ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης θέλησαν να βάλουν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το θέμα που, 14 σύμβουλοι έθεσαν περι ανάκλησης ή τροποποίησης της απόφασης διάθεσης αθλητικών χώρων σε σωματεία απο την οποίαν εξαιρέθηκε το ποδόσφαιρο σάλας.

Οι επικεφαλής, επικαλούμενοι τον κανονισμό, αρνήθηκαν να συζητηθεί προ ημερησίας και ζήτησαν από τον πρόεδρο να το εισάγει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης! «Μπορούν να ζητάνε ότι θέλουν. Ζητώ να εισαχθεί προς συζήτηση. Αν δεν είναι έτοιμοι, με γειά τους με χαρά τους!
Να πούμε τι; Αν είπατε και αν ψηφίσατε, ΚΑΙ ΤΑ ΕΊΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΊΣΑΤΕ» ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης ζητώντας από τον Πρόεδρο να προχωρήσει στην διαδικασία.

«Ζητούμε να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη. Αν το βάλετε στα προ ημερησίας διατάξεως τώρα θα υπάρχει παρατυπία και εμείς θα αποχωρήσουμε» σημείωσε ο Βασίλης Νανόπουλος ενώ ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης υπενθύμισε για ακόμα μια φορά τον κανονισμό «Ο κ.Δήμαρχος εφόσον εισηγείται να μπει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση πρέπει να αιτιολογήσει το κατεπείγον του θέματος ,όταν οι αιτούντες κρίνουν οτι μπορεί να μπει στην ημερήσια διάταξη επόμενης συνεδρίασης. Εκτός αν θεωρεί οτι με την παρουσία κάποιων στο ακροατήριο θα του δοθούν επιπλέον πόντοι!» «Το τι λέει ο κ.Γκουργιώτης είναι δικό του θέμα. Επιμένω να συζητηθεί. Φοβούνται! Δεν έχουν επιχειρήματα, γι αυτό δεν θέλουν να συζητηθεί» ανταπάντησε ο Νίκος Σταυρέλης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Πούρος ζήτησε απο τον Πρόεδρο να τηρήσει τον κανονισμό και να μην δημιουργεί άνευ λόγου ένταση. «Ξέρετε πως όταν εισάγετε θέμα από το 1-3 των συμβούλων πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη. Γιατί το κάνετε αυτό; είπε χαρακτηριστικά ωθόντας τον Πρόεδρο σε μια ακόμα τοποθέτηση, τις οποίες τελευταία συνηθίζει, περι συνεχούς επίθεσης εναντίον του και χαρακτηρισμών, μάλιστα ο Γιώργος Παπαβενετίου κατηγόρησε τους τρεις επικεφαλής πως «δηλητηριάζουν την κοινωνία για το ποιόν του», μια τοποθέτηση που εκλήθη να αναιρέσει όμως δεν το έπραξε!

Με την αντιπολίτευση απούσα, ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης τοποθετήθηκε επι του θέματος, προκαλώντας εντύπωση με τους χαρακτηρισμούς και τον τρόπο που επέλεξε να μιλήσει για επικεφαλής, εκλεγμένους απο τον Κορινθιακό λαό, δίδοντας μια αίσθηση πως δεν δικαιούνται να ομιλούν διόλου αφού υπάρχει η πλειοψηφία του 48%. Γιατί ο Νίκος Σταυρέλης θέλει να ξεχνά το 52% που εκπροσωπούν οι τρεις παρατάξεις είναι ένα ζήτημα και μάλιστα σημαντικό!

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Με απούσα την ενιαία αντιπολίτευση , αυτοί οι κύριοι εδώ, νομίζουν οτι διοικούν το δήμο. Είναι βαθιά γελασμένοι. Και δεν ξέρω και πόσοι έχουν υπογράψει με τη θέληση τους!
Πήρε απόφαση το ΔΣ και παραχώρησε σε σωματεία χώρους των γηπέδων ΟΜΟΦΩΝΑ. Έκανα διευκρίνηση, δεν χωρά το ποδόσφαιρο σάλας, θα είναι μπάσκετ βόλει και ρυθμική γυμναστική. Είναι στα πρακτικά. Αυτοί οι κύριοι έκαναν σπέκουλα.
Τους πονάει γιατί ένα καφενείο τους ενοχλεί. Τους τραβήξαν τ αυτιά στους τρεις!
Και αφού χάσανε για 2η φορά τα ασφαλιστικά και την προσωρινή διαταγή, πόνεσε πολύ που πήγε η απόφαση η οποία μπήκε απλά στο φάκελο, δεν ξέρω καν αν την έλαβε υπόψιν της η Πρόεδρος.
Και έρχονται τώρα επειδή τους τραβήξανε τ αυτιά! Και
νομίζουν πρώην, νυν και επόμενοι οτι θα κάνουν την διοίκηση του δήμου!
Πάνε αυτοί είναι παρελθόν ! Εκεί στο καφενείο που συναντιούνται το κονκλάβιο!

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν οτι θα διοικήσουν το δήμο!
Συνηθισμένοι είστε, μπορείτε να την προσβάλετε την απόφαση , κάντε προσφυγή στην αποκεντρωμένη,
δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Συζητάμε το θέμα σήμερα και δεν έχουν το ηθικό ανάστημα να το συζητήσουν!
Εισηγούμαι να απορριφθεί η αλλαγή, η τροποποίηση ή οτι στο καλό άλλο ζητάνε! Κουμάντο δεν θα κάνουν στο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΒΟΛΕΙ;

Ένα σημαντικό στοιχείο εισήγαγε στην συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας ο οποίος επικαλούμενος τα χρόνια που η Κόρινθος είχε ομάδα χάντμπολ και αιτήθηκε ώρες στο κλειστό γυμναστήριο, δεν της δόθηκαν, παρ ότι εθνική κατηγορία, διότι, όπως είπε ο Γιάννης Καρασάββας, η άδεια του κλειστού από το υπουργείο είναι μόνο για μπάσκετ και βόλει!

Αληθεύει; Και ποια άδεια εννοεί ο αντιδήμαρχος αφού όλοι οι αθλητικοί χώροι έχουν προσωρινές άδειες που δίνονται κάθε έτος; Στο θέμα, δεν τοποθετήθηκαν παρ ότι αρμόδιοι ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ.Δημάκος και ο εντεταλμένος για το κλειστό γυμναστήριο κ.Δανιήλ.

Το θέμα απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, μένει να δούμε τις επόμενες κινήσεις της αντιπολίτευσης αλλά και τις απαντήσεις της στα όσα , εν τη απουσία της, ο δήμαρχος της καταμαρτύρησε, περι καφενείου κονκλαβίου και τραβήγματος αυτιών!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog