Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Επίσκεψη Φίλων Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Περαχώρα και τις ομορφιές της.(ΦΩΤΟ)

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του αποτελεί ένα χώρο που τραβά, μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς αποτελεί τον κυρίως μάρτυρα της ιστορίας ενός τόπου που χάνεται στον χρόνο.

- Advertisement -

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, το Σωματείο “Οι Φίλοι του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού” είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε στην Περαχώρα Κορινθίας, το Λαογραφικό Μουσείο και να ξεναγηθούμε στις λαογραφικές συλλογές του από την κα Μαρίκα Γεωργίου διαχειρίστρια του Μουσείου και τον κο Κώστα Παντελέων μέλος της ΑΜΚΕ του Μουσείου.

Πράγματι, το Μουσείο επιτελεί τον βασικό του στόχο, να είναι δηλαδή μια κιβωτός πολιτισμού για τις επόμενες γενιές.
Μαζί μας ήταν και η διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού κα Έλενα Μελίδη και οι επιμελήτριες του Μουσείου κες Παναγιώτα Ανδριανοπούλου, Ευγενία Δάφνη, Νίκη Δάφνη, Ελένη Παπαθωμά και Ουρανία Ράπτη.


Στη συνέχεια, μετά από ένα διάλειμμα για καφέ σε χώρο απέναντι από το Μουσείο, επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου Περαχώρας, όπου ακούσαμε χρήσιμες πληροφορίες από τον συνταξιούχο του ΥΠΠΟ κο Σωτήρη Πρωτόπαπα και τον κο Θανάση Ροβήλο γραμματέα της ΑΜΚΕ του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας και μέλος του Σωματείου μας.


Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με γεύμα και βόλτα στην εξαιρετικής ομορφιάς λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας.


Κείμενο: Αθανάσιος Ροβήλος
Φωτογραφίες: Σπύρος Μητσέας και Φάνης Ματσούκας


Αναδημοσίευση από το τοίχο Φίλοι ΜΝΕΠ- Friends MNEP όπου και εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την επίσκεψή τους στο Laografiko Perachoras .
Στον Οκτώβρη της σποράς – κατά την λαϊκή μας παράδοση – σπείραμε φιλίες, αγκαλιές, εποικοδομητικούς διαλόγους, και ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες συνεργασίας!
Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog