Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Β.Νανόπουλος: Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νερό

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αντικείμενο της οποίας ήταν το νερό μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ περι «μη πόσιμου νερού» στην πόλη της Κορίνθου.

- Advertisement -

Ο Βασίλης Νανόπουλος καταλόγισε στην δημοτική αρχή Σταυρέλη «ολιγωρία και αδιαφορία» υπενθυμίζοντας δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και οι έτεροι δυο επικεφαλής, είχα θέσει επιτακτικά το ζήτημα της επάρκειας του νερού και των ενεργειών της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΚ ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Στην συνεδρίαση του Μαρτίου, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης είχε διαβεβαιώσει πως «όλα είναι υπο έλεγχο» και είχε κάνει λόγο για «ενέργειες ώστε να έχει νερό όλο το χρόνο και το τελευταίο χωριό» ενώ στην συνεδρίαση του Ιουλίου το ζήτημα είχε έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ με την πρωτοβουλία και τις υπογραφές των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε η δημοτική αρχή να αναφέρει τις ενέργειές της.

«Η ΔΕΥΑΚ γνωστοποίησε πως το νερό στην πόλη της Κορίνθου είναι μη πόσιμο. Είναι μια αποτυχία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του κ. Σταυρέλη αυτό. Είναι αποτυχία της ΔΕΥΑΚ και του κ.Χατζή γιατί δεν είχαν γίνει όλες οι ενέργειες που έπρεπε και όλοι γνώριζαν οτι θα έχουμε πρόβλημα λόγω της λειψυδρίας. Δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιορίσουν το πρόβλημα. Υπήρξε ολιγωρία και αδιαφορία» ανέφερε ο Βασίλης Νανόπουλος στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τον Ιούλιο του 2024 οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν φέρει το θέμα των ενεργειών της δημοτικής αρχής για την επάρκεια ύδατος στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν το θέμα 24 της ημερήσιας διάταξης. «Παρ ότι είπα τι έπρεπε να γίνει, δεν έγινε καμία απο τις ενέργειες αυτές κι αυτό που πρόσφατα είπα για την διάλυση της ΔΕΥΑΚ, ισχύει» ανέφερε ο Βασίλης Νανόπουλος.

ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Την κήρυξη του δήμου Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας πρότεινε ο πρώην δήμαρχος, ενέργεια η οποία θα επιτρέψει στη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος, ήτοι:

  • Διάνοιξη της γεώτρησης στην Στυμφαλία και
  • Σύνδεση της με το δίκτυο

« Υπάρχει υπόγειο νερό σε μεγάλες ποσότητες» αποκάλυψε ο Βασίλης Νανόπουλος λέγοντας πως οι γεωτρήσεις δίπλα σε εκείνη που επι θητείας του αγοράστηκε και αδειοδοτήθηκε έχουν νερό και αρδρεύουν ωστόσο το έργο που ήταν να ξεκινήσει αρχές του χρόνου, δεν ξεκίνησε ποτέ όπως δεν ξεκίνησαν αντίστοιχα τα έργα που αφορούσαν την επεξεργασία νερού σε 2 γεωτρήσεις του δήμου Κορινθίων σε Λέχαιο και Λουτρά Ωραίας Ελένης (υπήρχε ανάδοχος) και βέβαια τα έργα της μονάδας αφαλάτωσης στις Κεχριές όπου ο δήμος είχε συνάψει σύμβαση με το ΤΕΘΑΑ για την παραχώρηση χώρου.

«ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…»

Ο πρώην δήμαρχος υπεραμύνθηκε των ενεργειών της δικής του δημοτικής αρχής αναφέροντας πως ουδέποτε προχώρησε σε διακοπή νερού και ανακοινώσεις περί μη πόσιμου στην πόλη της Κορίνθου (μια διακοπή αφορούσε βλάβη σε κεντρικο αγωγό) και πως οι προσμίξεις νερού Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων στα χωριά γίνονταν πάντα αφού το νερό είχε περάσει απο επεξεργασία!

«Στη θητεία μου είχαμε αντιμετωπίσει την λειψυδρία καλύτερα. Είχαμε ελέγξει απο πριν τις γεωτρήσεις, αυτό που κάνει τώρα η ΔΕΥΑΚ έπρεπε να γίνει πριν 20 μέρες ώστε να ξέρουν τι νερό υπάρχει. Τώρα υπάρχει ολιγωρία και καθυστέρηση !Δεν κόψαμε το νερό στην πόλη της Κορίνθου ποτέ, στα γύρω χωριά το κόψαμε, δηλαδή με ανάμειξη γεωτρήσεων αλλά ήταν ελεγμένο και κατάλληλο. Οι μετρήσεις που θα γίνουν τώρα απο τη ΔΕΥΑΚ για την καταλληλότητα του νερού ενδεχομένως να δείξουν οτι είναι κατάλληλο αλλά δεν είχε γίνει προηγηθεί η επεξεργασία του και είναι αυτή που μετράει γιατί το νερό που περνά απο επεξεργασία μπορεί να γίνει πόσιμο! Αυτό που τώρα κάνει η ΔΕΥΑΚ έπρεπε να έχει γίνει 20 μέρες πριν. Παράλληλα πρέπει να γίνει έλεγχος στις παρανομες υδροληψίες ακόμα και απο κρουνούς πυρόσβεσης και βέβαια να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ψηφιακών υδρόμετρων, ένα έργο που ξεκινήσαμε ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των υδροκλοπών!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΝΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Ο Βασίλης Νανόπουλος έθεσε στο τραπέζι των λύσεων ακόμα και την σύνδεση του δήμου Κορινθίων με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, για παροχή ύδατος στο δήμο και όχι για λήψη απο μέρους της επιχείρησης. Μάλιστα αποκάλυψε πως , πριν παραδώσει στο Νίκο Σταυρέλη, είχε βρεθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και το νέο δήμαρχο και είχαν συζητήσει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο. «Τότε ο ΔΣ είχε πρόθεση να μας δώσει νερό, όλη η κατανάλωση της χρονιάς του δήμου Κορινθίων δεν ήταν ούτε μια μέρα για τη ΔΕΥΑΠ, υπήρχε νομοθετικό ζήτημα ωστόσο μπορεί να λυθεί» ανέφερε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Σε ερώτηση του loutrakiblog για την σύνδεση με ΕΥΔΑΠ και την παροχή ύδατος την ίδια ώρα που όλα δείχνουν πως η επιχείρηση αναζητά νέες «λεκάνες» προκειμένου να υδροδοτήσει την Αττική, ο πρώην δήμαρχος απάντησε πως «η ΕΥΔΑΠ έχει πρόγραμμα 10 δις για να λύσει το πρόγραμμα, εντός αυτού μπορούμε να έχουμε ως δευτερεύουσα επιλογή την τροφοδοσία του δήμου»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/1643692874/videos/1294081052003174/?idorvanity=145154696300524&notif_id=1727949879346235&notif_t=live_video_explicit&ref=notif

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog