Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Ο Δήμος Κορινθίων συζητά με δασκάλους και μαθητές και ακούει τις ιδέες τους

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Τσουλουχά, μαζί με κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων που αποτελούσαν πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρία δημοτικά σχολεία

- Advertisement -

«Πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…» Και πάνω απ όλα ξέρουν πώς θέλουν να είναι το σχολείο τους, για να μην βαριούνται εκεί, για να γίνει το σχολείο τους ένας τόπος που μαθαίνουν τον κόσμο, όχι απλώς ένας τόπος που μαθαίνουν γράμματα. Που κοινωνικοποιούνται, συμβιώνοντας το ένα με το άλλο.

Γι αυτό και στον Δήμο Κορινθίων -στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αύλειων χωρών των σχολείων, που θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκηση «Δημόπρακτο ΑΕ»- αποφασίσαμε να τα ρωτήσουμε.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Τσουλουχά, μαζί με κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων που αποτελούσαν πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρία δημοτικά σχολεία του δήμου μας. Και στα τρία σχολεία συζήτησαν με τους δασκάλους για τα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στα προαύλια των σχολείων και πως μπορεί να αντιμετωπιστούν. Μετά συζήτησαν και με τους ίδιους τους μαθητές, για τις βελτιώσεις που θέλουν να δουν στο σχολείο τους.

Στόχος αυτής της επικοινωνίας με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να συλλέξουμε όλες τις προτάσεις και τις ιδέες που θα μας καταθέσουν και στην συνέχεια να εφαρμόσουμε όσες περισσότερες γίνεται, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο αναπλάσεων, που θα αναβαθμίσει και θα κάνει λειτουργικές τις σχολικές αυλές.

Στον Δήμο Κορινθίων θέλουμε τα παιδιά μας να περνάνε σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον τον χρόνο που βρίσκονται στο σχολείο τους. Έναν χώρο κατάλληλο για παιχνίδι, άθληση και ψυχαγωγία, που θα αναπτύσσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες.Είναι προφανές πως στο πρόγραμμα θα ενταχθούν σταδιακά όλα τα σχολεία του δήμου μας.

Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων και καταλήξουμε στο οριστικό σχέδιο των αναπλάσεων

Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ

60ξ846νπκλ-χθσ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog