Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Απίστευτες καταγγελίες για τη φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου, από το Ξυλόκαστρο, δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook την κάτωθι καταγγελία:

«Πολλά πυροσβεστικά οχήματα.Απο όλη την Ελλάδα.Αλλα αν υπήρχαν και άνθρωποι να τους καθοδηγούν από την αρμόδια υπηρεσία τους, πού θα πάνε , τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα.
Τέσσερα οχήματα τους οδήγησε το GPS τους, στο δρόμο του κτήματος μου στο Πύργο.Ο προορισμός τους ήταν τα Σοφιανα.Καμμια σχέση .Ευτυχώς έπεσαν στην αντίληψη μου , τους γύρισα πίσω να με ακολουθήσουν, μέχρι το Ξυλοκαστρο και να τους κατευθύνω που θα πάνε.
Τωρα αν άργησαν να φτάσουν στα Σοφιανα, είναι άλλο θέμα .
Τους ευχαριστούμε πάντως ..
»

Aκόμα μια καταγγελία έρχεται στο φώς από δημότη, τον κ. Σπύρο Κουρούμαλη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Επειδή πολλά παράπονα έχουν ακουστεί σχετικά με την τον σχεδιασμό , την αποτελεσματικότητα και την φιλοσοφία δράσης της πυροσβεστικής ,θα ήθελα και εγώ να αναφέρω ένα γεγονός που έζησα αυτές τις μέρες.
Με τον φίλο Νίκο είπαμε και εμείς τη Δευτέρα το μεσημέρι να πάρουμε την αντλία που έχουμε και να πάμε προς τη φωτιά να προσφέρουμε ότι μπορούσαμε . Γύρω στις 1:45 είμαστε στο πάνω Λουτρό και συναντήσαμε ένα πυροσβεστικό που προσπαθούσε να σβήσει κάτι μικρο εστίες σε ένα οικόπεδο έκτασης 1 στρέμμα περίπου , δίπλα σε ένα σπίτι (φώτο 1 ) .

Το μέτωπο της φωτιάς ήταν σε άλλο μέρος πολύ μακριά (φώτο 2) .


Επειδή τους τέλειωνε το νερό μας ζήτησαν βοήθεια και τους δώσαμε (φώτο 3 ) .

Αφού έσβησαν οι μικρο εστίες ( φώτο 4 ) πήγαμε στον κρουνό σε απόσταση 700 μ περίπου και με την βοήθεια τους ξαναγεμίσαμε και εμείς και αυτοί (φώτο 5 ) μετά από περίπου μισή ώρα.


Αφού γεμίσαμε και στο σημείο δεν υπήρχε καμία εστία ανεβήκαμε προς Κορφιώτησα όπου συναντήσαμε τα αυτοκίνητα του ΚΥΛΛΉΝΙΟΥ ΆΔΩΝΗ ,εθελοντική ομάδα Ξυλόκαστρου, όπου κατεβήκαμε προς το ρέμα να σβήσουμε τις δύο εστίες (φώτο 6 ) .


Αφού μας τέλειωσε το νερό κατεβήκαμε προς τα κάτω περί τις 5 και , για να φύγουμε. Στον δρόμο βρίσκουμε κάποιον και μας παρακάλεσε να πάμε , γιατί ήταν μια εστία πιο πέρα και κινδύνευαν πέντε σπίτια.


Γυρίζουμε να πάμε στον κρουνό να γεμίσουμε. Εκεί βρίσκουμε να γεμίζει το προαναφερόμενο πυροσβεστικό .Επειδή περίμενε να γεμίσει μια υδροφόρα της περιφέρειας 15 τόνων δεν μας άφηνε με τίποτα να γεμίσουμε , γιατί περίμεναν το νερό πολλά πυροσβεστικά πάνω. Ο συγκεκριμένος κρουνός ήταν συνδεδεμένος με τη δεξαμενή και είχε νερό , όσο βάσταγε η δεξαμενή ,γιατί ο διπλανός που ήταν συνδεδεμένος με την γεώτρηση δεν είχε νερό γιατί δεν είχε ρεύμα.


Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το πυροσβεστικό παρέμενε στο αρχικό σημείο που το είχαμε αφήσει από τις 2:15 περίπου όταν σβήσαμε και τις τελευταίες εστίες. Τι ακριβώς έκαναν και πόσες φορές γέμισαν το πυροσβεστικό τόσες ώρες δεν γνωρίζω. Επίσης μαζί με το πυροσβεστικό ήταν και ένα τζιπάκι με δύο αξιωματικούς , όλοι από Αθήνα.


Αφού δεν μπορούσαμε να γεμίσουμε παρακαλάμε το πυροσβεστικό να μας ακολουθήσει. Η απάντηση του οδηγού ήταν : πάω να πάρω τον συνάδελφο και έρχομαι. Αφού πέρασε κάποια ώρα και δεν έρχονταν ,πάμε πιο πάνω και βλέπουμε να έχει αδειάσει το νερό για μια ακόμη στο ίδιο οικόπεδο και να πάει να φύγει. Δεν ήταν ότι έκαναν , ότι έκαναν τόσες ώρες στο συγκεκριμένο σημείο , αλλά σπαταλούσαν και το πολύτιμο νερό τζάμπα.


Μόλις με είδαν να τραβάω φωτογραφίες και στο πυροσβεστικό και στο τζιπάκι ( φώτο 8, 7 ) δέχθηκα έντονη φραστική επίθεση από όλους . Χωρίς περαιτέρω κουβέντες φύγαμε.
Το τηλέφωνό μου για όποιον φίλο ,αρμόδιο ενδιαφέρεται και ξέρω ότι υπάρχουν τέτοιοι, για περισσότερες πληροφορίες ,αριθμούς αυτοκινήτων κλπ , είναι 6977808844.


Τέλος θέλω να σημειώσω , ότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν μειώνει ούτε χαρακτηρίζει την προσπάθεια που έκαναν , τα παιδιά της πυροσβεστικής και τα δικά μας αλλά και ξένοι που ήρθαν από άλλα μέρη .Το δόγμα η φιλοσοφία αλλά και η εκπαίδευση που έχουν στην πυροσβεστική , για την αντιμετώπιση της πυρκαγιά μέσα στο δάσος είναι μια άλλη κουβέντα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog