Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Κόρινθος: Με…χρονόμετρο πλέον τα δημοτικά συμβούλια

Η χρήση του χρονομέτρου και η τήρηση του κανονισμού λειτουργίας, άργησαν...9 μήνες!

- Advertisement -

«Απο σήμερα, να σας ενημερώσω, θα χρησιμοποιούμε το χρονόμετρο για να μην υπάρχουν παρερμηνείες , μπήκε επι κ. Νανόπουλου και κ.Πούρου ώστε να μην αδικείται κανένας, που σημαίνει 5 λεπτά οι επικεφαλής, 2 λεπτά οι δημοτικοί σύμβουλοι και ότι προβλέπεται για την δευτερολογία των επικεφαλής. Φαντάζομαι δεν υπάρχει αντίρρηση, όλα καταγράφονται».

Με αυτήν την τοποθέτηση του Προέδρου Γιώργου Παπαβενετίου ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων τη Δευτέρα το απόγευμα. Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την χρήση πια του χρονομέτρου αναγνωρίζοντας την αξία της τοποθέτησής του (χρονομέτρου), δεν εξήγησε ωστόσο στο Σώμα γιατί τόσο καιρό ο ίδιος, ως υπεύθυνος της λειτουργίας του Σώματος και βεβαίως τήρησης του κανονισμού, δεν το είχε θέσει σε λειτουργία. Σημείωσε δε πως έτσι κανείς δεν θα έχει παράπονο με το εύλογο ερώτημα να είναι «γιατί ο πρόεδρος 9 μήνες τώρα επέτρεψε με την ανοχή του, τη μη χρήση του χρονομέτρου και ως εκ τούτου τη μη τήρηση του κανονισμού να δημιουργηθούν παράπονα;

Θυμίζουμε πως ο Πρόεδρος δέχτηκε τις καταγγελίες των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη τύπου για μεροληπτική στάση έναντι των μελών της πλειοψηφίας παρ όλο που ο ίδιος είναι πρόεδρος ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο της πλειοψηφούσας παράταξης. 

Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε προέδρου άραγε να τηρεί τον κανονισμό; 

Βέβαια ο κ.Γιώργος Παπαβενετίου  σημείωσε πως θα είναι περισσότερο ανεκτικός αναφορικά με τον χρόνο των επικεφαλής όταν υπάρχει θέμα που χρήζει εκτενέστερης αναφοράς. Το ποιός θα το κρίνει αυτό ωστόσο, δεν ειπώθηκε!

Στην πορεία βέβαια της συνεδρίασης, υπήρξαν αντιδράσεις για τα…στενά χρονικά περιθώρια με τον Πρόεδρο βεβαίως να επικαλείται την έγκληση του για την τήρηση από τους ίδιους συμβούλους οι οποίοι εν τέλει αντιδρούν!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog