Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Η ΕΕ κινητοποιεί βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Η ΕΕ επίσης ενεργοποίησε τη έκτακτη δορυφορική χαρτογράφηση του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές.

- Advertisement -

Με πολλαπλές πυρκαγιές να μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στη βόρεια Πελοπόννησο, η ΕΕ στέλνει αεροσκάφη για να συμβάλει στην κατάσβεσή των πύρινων μετώπων που εξαπλώνονται ταχέως.

Χθες το απόγευμα, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και αμέσως το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ έστειλε τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του αποθέματος έκτακτης ανάγκης rescEU από την Κροατία και την Ιταλία, τα οποία ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα.

Ενεργοποίηση Copernicus

Η ΕΕ επίσης ενεργοποίησε τη έκτακτη δορυφορική χαρτογράφηση του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις προβλέψεις για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και είναι έτοιμη να στείλει περισσότερη βοήθεια, εάν χρειαστεί.

Κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Ελλάδα ζήτησε τη βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ άλλες δύο φορές και έλαβε 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, καθώς και 7 επίγειες ομάδες με 348 πυροσβέστες και 115 οχήματα.

Η Ελλάδα φιλοξένησε επίσης πρόγραμμα προεγκατάστασης πυροσβεστών και οχημάτων που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα επί αρκετές εβδομάδες.

Μάχη για τρίτη ημέρα στην Κορινθία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Η λαίλαπα έκαψε 50.000 στρέμματα στον δήμο Ξυλοκάστρου.

Σήμερα, δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε, το ένα στο χωριό Σοφιανά και το άλλο στο χωριό Ζάχολη, με τη φωτιά τώρα να κινείται δυτικά.

- Advertisement -
ΠΗΓΗin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog