Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

ΦΩΤΙΑ στην ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 35 και 40 ετών οι νεκροί

- Advertisement -

Στους δύο αγνοούμενους άνδρες, 35 και 40 ετών, ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν – Αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου – Κλειστά τα σχολεία του δήμου λόγω της φωτιάς

Στους δύο αγνούμενους άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών ανήκουν οι σοροί που εντοπίστηκαν απανθρακωμένες το πρωί της Δευτέρας στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης.

Όπως εξήγησε οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Τις σορούς εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κοντά στο χωριό Ελληνικό στην περιοχή όπου κινούνταν οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας. Αν και στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους με την τραγική αυτή κατάληξη.

Σε διάσπαρτες εστίες η μάχη των πυροσβεστών

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10: 51 το πρωί και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά καίει πυκνόφυτη βλάστηση, ενώ το δύσβατο της περιοχής καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Τα ξημερώματα εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι οικισμών.

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 15 ομάδες δασοκομάντος, 110 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δυο μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ.

Κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog