Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δύο νεκροί από τη φωτιά στην Κορινθία

- Advertisement -

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Οι δύο σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένοι νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει ταυτοποίηση, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, που αγνοούνταν από χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά. Οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν να απομακρύνει τα ζώα του μακριά από τη φωτιά που ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο.

Η φωτιά στο Ξυλόκαστρο ξεκίνησε από τα Ροζενά και παραμένει εκτός ελέγχου, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έφτασε τα 30 χλμ. Το έργο των πυροσβεστών γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς είναι σχετικά καλύτερη, ωστόσο οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί.

Τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών, ενώ έχουν καεί σπίτια.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα.

Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν τις ρίψεις τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog