Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρών στο Πε.Συ. ο Κασσελάκης. Απών ο Πτωχός

- Advertisement -

Όπισθεν ολοταχώς αναγκάστηκε να κάνει η «περισπούδαστη» Περιφερειακή Αρχή κάτω από την πίεση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και κυρίως των πολιτών που παρευρέθηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τις τοποθετήσεις αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), στις περιοχές των Π.Ε. Αρκαδίας-Αργολίδας (Άγιος Πέτρος, Βαλτέτσι, Νεστάνη, Τσεμπερού) καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης των Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας.


Σημαντική ήταν η παρουσία του πρ. Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ενίσχυσε πολιτικά την αντίδραση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις συγκεκριμένες περιοχές.


Αντιθέτως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μη παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Πτωχού, ο οποίος για ακόμα μία φορά ήταν ΑΠΩΝ. Ο κ. Πτωχός δεν τόλμησε να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να είναι παρών και να εκφράσει ευθέως την άποψη του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.


Συγκεκριμένα:


Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση αιολικού σταθμού, ισχύος 298,2 MW σε περιοχές των Π.Ε Αρκαδίας και Αργολίδας, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής εφάρμοσαν την πολιτική του «στρουθοκαμηλισμού».


Προσπαθώντας να αποφύγουν την οργή των πολιτών, διαχώρισαν τις περιοχές τοποθέτησης των ανεμογεννητριών (ενώ η ΜΠΕ τις αντιμετωπίζει ενιαία), ψηφίζοντας αρνητικά μόνο για την περιοχή του Αγίου Πέτρου(!)


Για τις υπόλοιπες Βαλτέτσι, Νεστάνη και Τσεμπερού άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Δεν τόλμησαν να εκφράσουν ξεκάθαρη άποψη, ψηφίζοντας να επιστραφεί η μελέτη στην εταιρεία «VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» για να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία…, αγνοώντας ακόμα και το έγγραφο «κόλαφος» της Δασικής υπηρεσίας της Π.Ε. Αργολίδας.


Με αυτόν τον τρόπο αποκάλυψαν τις «μύχιες» σκέψεις τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από την διευκόλυνση του αρμόδιου Υπουργείου για την έκδοση εγκριτικής απόφασης για την συγκεκριμένη ΜΠΕ.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την Αρκαδία σε έρμαιο επιχειρηματικών συμφερόντων.


Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ισχύος 155,4 MW, από την ίδια εταιρεία, στην περιοχή της Μάνης (Ανατολική και Δυτική), όπου το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών είχε αποφασίσει αρνητικά, η
Περιφερειακή Αρχή μπροστά στην δυναμική παρουσία των Μανιατών πολιτών, της Δημοτικής Αρχής καθώς και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, συμπορεύτηκε με τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας αρνητικά.


Επισημαίνουμε ότι το μέλος της Επιτροπής, Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Ντίνα Νικολάκου προκάλεσε τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής, αφού …απουσίαζε ο Περιφερειάρχης, να δεσμευθούν ότι σε περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρήσει σε έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την συγκεκριμένη επένδυση στη Μάνη, θα στραφούν εναντίον της απόφασης του Υπουργείου.


Οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας απέφυγαν να δεσμευθούν στην πρόταση της κας. Νικολάκου, με δεδομένο ότι κατά την άποψη μας απάντησαν με μισόλογα.


Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» στέλνουν αυστηρό μήνυμα στους «νεόπλουτους» καθώς και στην Περιφερειακή Αρχή ότι η Αρκαδία και η Πελοπόννησος δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός.


Τους προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει μέτωπο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης όπου μαζί με τους πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θεωρεί ιδιοκτησία του τα Ιστορικά βουνά της Πελοποννήσου Μαίναλο, Πάρνωνα, Ταΰγετο, Λύκαιο Όρος, Αρτεμίσιο καθώς και τα Γεράνεια Όρη.
Θεωρούμε απόλυτα αντιδημοκρατική την συμπεριφορά του κ. Πτωχού, ο οποίος αγνόησε την κοινή πρόταση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, με την οποία ζήτησαν τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο ήταν υποχρεωμένος να είναι και ο ίδιος παρών.

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog