Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης στην Κόρινθο

Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης στην Κόρινθο - Δημήτρης Πτωχός: «Η ιστορική μνήμη είναι καθήκον όλων μας»

- Advertisement -

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου και στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων στην Πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας και τους προγόνους των Μικρασιατών που βρήκαν καταφύγιο στην Κόρινθο και αλλού.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί χρέος μνήμης για όλους μας. Τιμούμε τους προγόνους μας και τις ρίζες μας, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη και τις αξίες που μας ενώνουν ως Έθνος».

Μαζί με τον Περιφερειάρχη παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, καθώς και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Σπύρος Ζαχαριάς, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και τη μνήμη των θυμάτων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog