Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύσκεψη Εργασίας του Περιφερειάρχη με Δημάρχους πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη

Νέο Place Brand και προγράμματα ανάπτυξης

- Advertisement -

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σημαντική σύσκεψη εργασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά και ενημέρωση του νέου place brand της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αναμένεται να διαμορφώσει ένα ενιαίο αφήγημα που θα ενισχύσει την ταυτότητα και την ελκυστικότητα της περιοχής.

Στόχος είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Πελοποννήσου, η προσθήκη υπεραξίας στις παραγωγικές δραστηριότητές και η βελτίωση των αντιλήψεων όλων για τον τόπο, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες και επενδυτές.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του ΕΣΠΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προετοιμασίας ώριμων προτάσεων από τους Δήμους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση.

Στη συζήτηση δόθηκε επίσης προσοχή στις οριζόντιες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, όπως το πρόγραμμα «Απόλλων» και η Ενεργειακή Κοινότητα, τα οποία έχουν ως βασικό στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της πράσινης ενέργειας.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός δήλωσε: «Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους Δημάρχους, έχουν γίνει πολλές συναντήσεις ενδιάμεσα και ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε ακόμα μία προκειμένου να τους ενημερώσουμε για την πρόοδο όλων αυτών που έχουμε θέσει ως στόχους και για τα νέα προγράμματα και τις προσκλήσεις.

Προχωρήσαμε σε ενημέρωση και για τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου όλοι να μπορούν να προετοιμάζονται με προτάσεις, με έργα, με μελέτες, με οτιδήποτε χρειάζονται ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ωριμότητα για να έχουμε ταχύτητα και καλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης, μιλήσαμε για την πρόοδο σε κάποιες οριζόντιες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα «Απόλλων», η Ενεργειακή Κοινότητα και το place brand, το οποίο είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου αφηγήματος».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog