Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

”PROJECT OASIS: Ένα Καλλιτεχνικό Διήμερο Αναγέννησης στην Κόρινθο”

Οι πλατείες αυτές είναι ελάχιστα επισκέψιµες και η µια, περιέχει µια στάση λεωφορείων µε το όνοµα «OΑΣΗ»

- Advertisement -

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Σεπτεµβρίου,θα πραγµατοποιηθεί στην Κόρινθο, το καλλιτεχνικό project «ΟΑSIS».

Πρόκειται για το πρώτο καλλιτεχνικό διήµερο, στην πόλη της Κορίνθου, που εστιάζει στην σχέση του ανθρώπου µε τον δηµόσιο χώρο.

Λίγα λόγια για το project¨ Μέσα στην πόλη της Κορίνθου υπάρχει ένας δηµόσιος χώρος, που χωρίζεται νοητά σε δύο τριγωνικές πλατείες, από την οδό Πατρών.

Η πρώτη τριγωνική πλατεία, εγγράφεται από τους δρόµους Πατρών, Σωτήρη Κροκιδά και Σίνα ενώ η δεύτερη, µικρότερη, από τις οδούς Πατρών, Σωτήρη Κροκιδά και Κωστή Παλαµά.

Οι πλατείες αυτές είναι ελάχιστα επισκέψιµες και η µια, περιέχει µια στάση λεωφορείων µε το όνοµα «OΑΣΗ».Αυτή την παράξενη, σχεδόν αντιφατική ονοµασία της στάσης αυτής που αναφέρεται στην συγκεκριµένη πλατεία, θα θέλαµε για µια µικρή περίοδο να κυριολεκτήσει.

Θα θέλαµε να µετατραπεί σε σηµείο συνάντησης και να δώσει την δυνατότητα στην τοπική κοινότητα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή να συµµετάσχει στο πολύτεχνο δρώµενο που οργανώνουµε και ταυτόχρονα να νιώσει, πώς εναλλακτικά µπορεί να λειτουργεί ή καλύτερα πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένας δηµόσιος χώρος.

Η εκδήλωση αυτή περιλαµβάνει προβολές Video Art και Video Mapping, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, περφόρµανς, open air σινεµά και άλλες πολλές εκπλήξεις.

Παράλληλα µε το Project Oasis, το LAB2ART, θα παρουσιάσει στις νέες εγκαταστάσεις της σχολής στην Κόρινθο (Σίνα 66), την έκθεση των τµηµάτων Κεραµικής, Ζωγραφικής, Κοσµήµατος και Γλυπτικής. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή Σάββατο και Κυριακή από τις 20:00 µέχρι και τις 23:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Project Oasis πραγµατοποιείται στα πλαίσια του πρώτου πολυθεµατικού Φεστιβάλ Κορινθίας, που διοργανώνει το Επιµελητήριο Κορινθίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήµος Κορίνθου και την επιµέλεια έχει ο αρχιµουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος. Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιµέλεια project Oasis: Lab2Art / Δίολκοι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µου τα event του project Oasis µπορείτε να βρείτε στη παρακάτω σελίδα.

www.lab2art.gr/nea ή καλέστε µας στο 2744069197.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog