Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (BINTEO)

Το ελληνικό κοινό έδειξε την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους οδηγούς να βρίσκονται στο προσκήνιο.

- Advertisement -

Άνοιξε την αυλαία για το 2024 την Πέμπτη (5/9) το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, με την τελετή έναρξης να δίνει το σύνθημα για το 10ο γύρο του φετινού WRC, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Ο ιστορικός ελληνικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του WRC, ξεκίνησε και επίσημα χθες με την τελετή έναρξης να γίνεται μπροστά από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Το ελληνικό κοινό έδειξε την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους οδηγούς να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εμπρός από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος, Γιώργος Κεχαγιάς – Νίκος Πετρόπουλος, Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος Ηλιόπουλος καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για να γιορτάσουν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που διοργανώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής εκκίνησης τα τρία πληρώματα της On Sale Rally Team θα ξεκινήσουν σήμερα την αγωνιστική τους περιπέτεια στις 15 ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προσελκύσει τα βλέμματα όλων των φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και όχι μόνο.

Οι δηλώσεις

Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου On Sale δήλωσε: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τα τρία πληρώματα της ομάδας σου στη ράμπα της εκκίνησης ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Είναι μεγάλη τιμή επίσης που η ομάδα μας χειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στην πανηγυρική εκκίνηση στην πόλη της Λαμίας».

Λάμπρος Αθανασούλας: «Είναι συγκινητικό να ξεκινάς ένα ακόμη ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μπροστά σε ένα τόσο θερμό κοινό. Ελπίζουμε να ανταμείψουμε την On Sale Rally Team, καθώς και όλους αυτούς που μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα».

Νίκος Ζακχαίος: «Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στην Λαμία και μας χειροκρότησε, ευελπιστώ να τους δούμε και στις ειδικές διαδρομές του αγώνα».

Γιώργος Κεχαγιάς: «Το να βρίσκεσαι στη ράμπα της εκκίνησης για τον εθνικό σου αγώνα είναι σημαντικό καθώς μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθεις. Ελπίζω να καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες να πιστοποιήσουμε τη δυναμική της On Sale Rally Team».

Νίκος Πετρόπουλος: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός και αυτό το είδαμε όλοι για ακόμη μία φορά. Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν για να μας χειροκροτήσουν και τους ευχαριστούμε, εύχομαι να γίνει το ίδιο και στις ειδικές διαδρομές του αγώνα».

Γιώργος Αμούτζας: «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσω το πρώτο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις της αγωνιστικής μου καριέρας. Ευχαριστώ θερμά την On Sale Rally Team που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Είναι μοναδικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους να χειροκροτούν για την προσπάθεια σου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

Η βαθμολογία των οδηγών (9 αγώνες)

Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) 168 βαθμοί
Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) 141
Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) 137
Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) 132
Αντριάν Φουρμό (Γαλλία/Ford) 119
Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) 86
Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota) 76
Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Hyundai) 33
Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Hyundai) 29
Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) 27
Σάμι Παγιάρι (Φινλανδία/Toyota) 26
Γκρεγκουάρ Μίνστερ (Λουξεμβούργο/Ford) 23
Όλιβερ Σόλμπεργκ (Σουηδία/Skoda) 22
Μάρτινς Σεσκς (Λετονία/Ford) 22
Νικολάι Γκριάζιν (Βουλγαρία/Citroen) 12
Γιοάν Ροσέλ (Γαλλία/Citroen) 7
Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Toyota) 6
Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Skoda) 6
Ζαν Σολάνς (Ισπανία/Toyota) 6
Γκέοργκ Λιναμάε (Εσθονία/Toyota) 5
Λάουρι Γιόνα (Φινλανδία/Skoda) 5
Καγετάν Καγετάνοβιτς (Πολωνία/Skoda) 5
Μίκο Χέικιλα (Φινλανδία/Toyota) 4
Ρόπε Κόρχονεν (Φινλανδία/Toyota) 3
Ιορδάνης Σερδερίδης (ΕΛΛΑΔΑ/Ford) 2
Τζόσουα ΜακΕρλίν (Ιρλανδία/Skoda) 2
Πέπε Λόπεθ (Ισπανία/Skoda) 2
Μάρτιν Πρόκοπ (Τσεχία/Skoda) 1
Λορέντζο Μπερτέλι (Ιταλία/Toyota) 0


Η βαθμολογία των κατασκευαστών

Hyundai Shell Mobis World Rally Team 395 βαθμοί
Toyota Gazoo Racing WRT 375
M-Sport Ford World Rally Team 207

- Advertisement -
ΠΗΓΗiefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog