Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέα Δράση «Διμερής Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας» του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα

=Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 4.000.000 €

- Advertisement -

Δημοσιεύθηκε η νέα Δράση του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα «Διμερής Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία Ελλάδας – Κίνας».

Η Δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, καθώς και στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων και των υπόλοιπων φορέων που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας, καλύπτοντας το μέγιστο δυνατό φάσμα των δυνητικών Δικαιούχων.

Η δυναμική που δημιουργείται μέσω της συνεργασίας προωθεί τη δημιουργία δικτύων ερευνητών και την ενίσχυση της υφιστάμενης συνεργασίας και εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχύσει την πρόσβαση σε άλλες πηγές χρηματοδότησης για διεθνή επιστημονικά και τεχνολογικά προγράμματα.

Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 4.000.000 €

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι: επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί.

α. Επιχείρηση: κάθε μονάδα, η οποία έχει νομική οντότητα, που ασκεί οικονομική δραστηριότητα.

Η Δράση απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις ανεξαρτήτως ημερομηνίας ίδρυσης, οι οποίες προτίθενται να υλοποιήσουν έργο έρευνας και ανάπτυξης, το αντικείμενο του οποίου εμπίπτει στους επιλεγμένους τομείς δραστηριότητας της παρούσας Πρόσκλησης (σημείο 4.4.) στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027 (ΕΣΕΕ).

Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συσταθεί νομίμως και να δραστηριοποιούνται σε εγκατάσταση στην Ελλάδα ως νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως του τύπου τους. Οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν στη Δράση, εφόσον συνεργάζονται τουλάχιστον με μία
μικρομεσαία επιχείρηση (ΜΜΕ).

β. Ερευνητικός Οργανισμός: Φορέας (όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα-ινστιτούτα, οργανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας, ενδιάμεσοι καινοτομίας, ερευνητικοί συνεργαζόμενοι φορείς με φυσική και/ή εικονική παρουσία) ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς του (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησής του, πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης ή η ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων των εν λόγω δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία, τη δημοσίευση ή τη μεταφορά γνώσης.

Στην περίπτωση που ο φορέας αυτός διενεργεί, επίσης, οικονομικές δραστηριότητες, η χρηματοδότηση, οι δαπάνες και τα έσοδα από αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες πρέπει να δηλώνονται χωριστά.

Επιχειρήσεις που μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά ένα τέτοιο φορέα, όπως με την ιδιότητα του μετόχου ή του μέλους, δεν έχουν προνομιακή πρόσβαση στα ερευνητικά αποτελέσματα που αυτός παράγει.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν συμπράξεις:

Ιδιωτικών Φορέων (επιχειρήσεων όλων των μεγεθών),
Δημοσίων Φορέων (Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί φορείς, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) και
Λοιπών Φορέων κατά τα παραπάνω οριζόμενα, και από τα δύο κράτη.

Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον δύο συνεργαζόμενους φορείς (με τον Συντονιστή συμπεριλαμβανόμενο) από την ελληνική πλευρά, δηλαδή έναν (1) ερευνητικό οργανισμό και μία (1) Μικρομεσαία Επιχείρηση.

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός υποβαλλομένων προτάσεων έργων είναι 200.000 €.

Η ένταση της ενίσχυσης κυμαίνεται από 25% έως 80%

Η ένταση ενίσχυσης του έργου έρευνας και ανάπτυξης ενός δικαιούχου καθορίζεται από:

  • τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας έρευνας και ανάπτυξης κάθε ενότητας εργασίας του έργου (βιομηχανική έρευνα, πειραματική ανάπτυξη) και
  • το μέγεθος της επιχείρησης (πολύ μικρή/Μικρή, Μεσαία, Μεγάλη)

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (OΠΣΚΕ) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο OΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Γραφείο Πληροφόρησης Κοινού: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από 10:00 πµ έως 2:00 µµ
Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από 9:00 πμ έως 4:30 μμ
Εmail: infoepan@mou.gr
Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr www.espa.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση China@gsrt.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog