Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας βρέθηκε ο Χρίστος Δήμας (ΦΩΤΟ)

Στόχος είναι να προσφέρει στους μαθητές και τους νέους παγκοσμίως ποιοτική οικονομική και χρηματοοικονομική εκπαίδευση.

- Advertisement -

Παρευρέθηκε εχθές στην Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο του τελικού της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, που φιλοξενείται φέτος στη χώρα μας.

Στην ομιλία του ο Υπουργός μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, από τα χρόνια της κρίσης, της αμφισβήτησης και των capital controls, μέχρι την περίοδο της οικονομικής προόδου, της ανάπτυξης και των ρεκόρ στις επενδύσεις και στη μείωση του δημοσίου χρέους.

Σε ένα κοινό με ακαδημαϊκούς, οικονομολόγους, εκπροσώπους της διεθνούς πολιτικής και της επιχειρηματικότητας και 90 κορυφαίους μαθητές και μαθήτριες Λυκείων από 18 χώρες, οι οποίοι διακρίθηκαν στις εθνικές τους Οικονομικές Ολυμπιάδες ανάμεσα από 97 χιλιάδες συμμετέχοντες, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη που έχει γίνει στην χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επίσης παρέθεσε επίσημα στοιχεία με προβλέψεις για την περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, της ανεργίας, και του δημόσιου χρέους, με την ταυτόχρονη αύξηση του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, είχε την ευκαιρία να συζητήση με μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο για το παράδειγμα της Ελληνικής οικονομίας, για την περίοδο της κρίσης, αλλά και για τις παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα αποτελεί έναν παγκόσμιο διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων για μαθητές Λυκείου, με περισσότερους από 350.000 συμμετέχοντες από το 2016 και ετήσια συμμετοχή που υπερβαίνει τους 97.000 μαθητές από 25 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Στόχος είναι να προσφέρει στους μαθητές και τους νέους παγκοσμίως ποιοτική οικονομική και χρηματοοικονομική εκπαίδευση.

Στον φετινό τελικό θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες «ολυμπιονίκες» μαθητές, οι οποίοι προκρίθηκαν από τον εθνικό γύρο και θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για μια θέση στις κορυφαίες διακρίσεις.

Ο Υπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog