Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Φορτίο της Motor Oil μετέφερε το πλοίο Sounio που χτυπήθηκε από τους Χούθι

η άφιξη του φορτίου στους Αγίους Θεοδώρους αναμένεται να καθυστερήσει.

- Advertisement -

Το δεξαμενόπλοιο Sounio που χτυπήθηκε από τους Χούθι την περασμένη εβδομάδα μετέφερε φορτίο για λογαριασμό της Motor Oil Hellas επιβεβαίωσε χθες η διοίκηση του ομίλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις ωστόσο συμφωνήθηκε προσωρινή ανακωχή και το πλοίο θα ρυμουλκηθεί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα θαλάσσιας ρύπανσης της Ερυθράς Θάλασσας.

Είμαστε χαρούμενοι που η υπόθεση εξελίσσεται καλά και οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο αποτέλεσμα“, ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΗ, Π. Τζαννετάκης. Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο Sounio υπό ελληνική σημαία, μετέφερε 1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου (150.000 τόνοι) και χτυπήθηκε προ ημερών από πυραύλους των ανταρτών Χούθι. Όπως είναι λογικό, η άφιξη του φορτίου στους Αγίους Θεοδώρους αναμένεται να καθυστερήσει.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του ομίλου και την εικόνα του κλάδου της διύλισης, όπως αναφέρθηκε, τα περιθώρια εμφανίζονται αυτήν την περίοδο χαμηλότερα, ωστόσο η παραγωγή παραμένει ισχυρή ενώ υγιής είναι η επίδοση του κλάδου ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Όπως είπε ο αναπληρωτής CEO, παρατηρείται μείωση του περιθωρίου διύλισης, ωστόσο η στενότητα της αγοράς αναμένεται να έχει επίπτωση με μείωση της παραγωγής των λιγότερο σύνθετων διυλιστηρίων.

Ο στόχος των επενδύσεων για το 2024 παραμένει στα 210 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία και στα 340 εκατ. ευρώ για τον όμιλο.

Για τη συμμετοχή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια διάθεσης των μετοχών που κατέχει η ΜΟΗ, ενώ υπάρχει ικανοποίηση για το πώς προχωρά η εταιρεία αλλά και με την επιστροφή κεφαλαίου που έγινε.

Για τη μονάδα της Κομοτηνής που κατασκευάζεται από κοινού με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι αναμένεται η δοκιμαστική λειτουργία στο δ’ τρίμηνο του έτους και η εμπορική λειτουργία στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Τέλος, για τη μερισματική πολιτική επανέλαβε ότι ο όμιλος επιστρέφει υψηλά μερίσματα όταν υπάρχει καλή κερδοφορία, ωστόσο, όπως είπε, είναι λογικό να μην μπορεί να επαναληφθεί το ιστορικά υψηλό μέρισμα του 2023 με δεδομένη την έκτακτη φορολογία επί των κερδών που αποφασίστηκε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog