Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Στην “Γιορτή της Σαρδέλας” πρωταγωνίστρια ήταν η Γεύση και η Κορινθιακή Τριήρης…(ΦΩΤΟ)

Σήμερα, καιρού επιτρέποντος, οι «Θαλασσινές Ημέρες» συνεχίζονται στον Φλοίσβο, στις 900 το βράδυ, με θαλασσινά χορευτικά προγράμματα

- Advertisement -

«Θαλασσινών Ημερών» συνέχεια, χθες, Τετάρτη, 28 Αυγούστου. Και αυτή την φορά πρωταγωνιστής στην πολυήμερη γιορτή, που έχει αλλάξει τα βράδια μας κι έχει γεμίσει ζωή την πόλη, ήταν η Γεύση στην «Γιορτή της Σαρδέλας».

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από τους πάγκους που με επιμέλεια, φροντίδα και αγάπη είχαν στήσει οι επαγγελματίες της εστίασης και δοκίμασαν καταπληκτικές δημιουργίες, που τα υλικά τους πρόσφεραν απλόχερα και μεγαλόκαρδα οι επαγγελματίες της ιχθυαγοράς.

Τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας και αντάλλαξαν ευχές για …καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, σε ένα μοναδικό πανηγύρι των αισθήσεων…

Και επειδή πανηγύρι χωρίς μουσική και χορό δεν γίνεται, φρόντισαν τα τοπικά συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν εκεί, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αυτό, με τα τραγούδια τους, που μας κράτησαν συντροφιά όλο το βράδυ.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ακόμα ένα ομοίωμα της Κορινθιακής Τριήρους, σε κλίμακα 1/10 που κατασκεύασε ο Ντίνος Κορδώσης και το πρόσφερε για να εκτεθεί στο πλαίσιο των “Θαλασσινών Ημερών”.

Η “Κορινθιακή Τριήρης” ήταν ένα μοναδικό πολεμικό πλοίο, που γύρω στα 700 π.χ., επινόησε ο δαιμόνιος κορίνθιος ναυπηγός Αμεινοκλής και παρέμεινε κυρίαρχο στη Μεσόγειο για 1000 περίπου χρόνια.

Το έκθεμα του κ. Κορδώση έγινε “pic of the day”, καθώς γύρω του μαζεύτηκαν για να το φωτογραφίσουν ή να φωτογραφηθούν σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν στον Φλοίσβο.

Σήμερα, καιρού επιτρέποντος, οι «Θαλασσινές Ημέρες» συνεχίζονται στον Φλοίσβο, στις 900 το βράδυ, με θαλασσινά χορευτικά προγράμματα: η κορινθιακή λέσχη χορού του Πάνου Χαλκιά υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει με τις Θαλασσιές του Χάντρες, ενώ συμμετέχουν η Ένωση Κρητών «Ο Ψηλορείτης» και η Κορινθιακή Εστία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πιθανότητα βροχής την ώρα της εκδήλωσης, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα social του δήμου και τα τοπικά ΜΜΕ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog