Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Καθήλωσε το κοινό το αφιέρωμα στον Giacomo Puccini (ΒΙΝΤΕΟ) (ΦΩΤΟ)

από το 𝚬𝛑𝛊𝛍𝛆𝛌𝛈𝛕ή𝛒𝛊𝛐 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛂ς και το Υπουργείο Πολιτισμού

- Advertisement -

Η έναρξη του 𝚽𝛆𝛔𝛕𝛊𝛃ά𝛌 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛂ς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στον διάσημο συνθέτη 𝐆𝐢𝐚𝐜𝐨𝐦𝐨 𝐏𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐢.

Το ρεπερτόριο περιλάμβανε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του 𝐏𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐢, όπως αποσπάσματα από τις όπερες “𝐓𝐨𝐬𝐜𝐚”, “𝐌𝐚𝐝𝐚𝐦𝐚 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫𝐟𝐥𝐲”, “𝐋𝐚 𝐅𝐚𝐧𝐜𝐢𝐮𝐥𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐥 𝐖𝐞𝐬𝐭”, “𝐆𝐢𝐚𝐧𝐧𝐢 𝐒𝐜𝐡𝐢𝐜𝐜𝐡𝐢” και “𝑳𝒂 𝑩𝒐𝒉𝒆̀𝒎𝒆”.

Οι σολίστες, η 𝛔𝛐𝛑𝛒ά𝛎𝛐 𝚱ά𝛕𝛊𝛂 𝚷ά𝛔𝛘𝛐𝛖 και ο 𝛕𝛆𝛎ό𝛒𝛐ς 𝚨𝛌έ𝛏𝛂𝛎𝛅𝛒𝛐ς 𝚺𝛕𝛂𝛖𝛒ό𝛑𝛐𝛖𝛌𝛐ς, εντυπωσίασαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, ενώ ο 𝚳𝛂𝛎ώ𝛌𝛈ς 𝚷𝛂𝛑𝛂𝛔𝛊𝛗ά𝛋𝛈ς 𝛔𝛕𝛐 𝛑𝛊ά𝛎𝛐 συνόδευσε μοναδικά, προσφέροντας επίσης παραστατικές περιγραφές των έργων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς 𝛐 𝛋𝛂𝛌𝛌𝛊𝛕𝛆𝛘𝛎𝛊𝛋ός 𝛅𝛊𝛆𝛖𝛉𝛖𝛎𝛕ής 𝚷𝛆𝛌𝛐𝛑ί𝛅𝛂ς 𝚳𝛂𝛖𝛒ό𝛑𝛐𝛖𝛌𝛐ς, 𝛐 𝛑𝛒ό𝛆𝛅𝛒𝛐ς 𝛕𝛐𝛖 𝚬𝛑𝛊𝛍𝛆𝛌𝛈𝛕𝛈𝛒ί𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛂ς, 𝛋. 𝚷𝛂𝛎𝛂𝛄𝛊ώ𝛕𝛈ς 𝚲𝛐𝛖𝛇𝛊ώ𝛕𝛈ς, καθώς και 𝛈 𝛆𝛋𝛑𝛒ό𝛔𝛚𝛑𝛐ς 𝛕𝛐𝛖 𝚫ή𝛍𝛐𝛖 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛚𝛎, 𝛋𝛂 𝚺𝛕𝛒𝛊𝛍𝛆𝛎𝛐𝛑𝛐ύ𝛌𝛐𝛖.

Κατά τον χαιρετισμό του, 𝛐 𝛋. 𝚲𝛐𝛖𝛇𝛊ώ𝛕𝛈ς εξέφρασε τη χαρά του για τη στήριξη που λαμβάνει το Φεστιβάλ από την τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι η πολιτιστική δραστηριότητα δεν είναι απλώς μια έκφραση τέχνης και δημιουργικότητας, αλλά αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του 𝚼𝛑𝛐𝛖𝛒𝛄𝛆ί𝛐𝛖 𝚷𝛐𝛌𝛊𝛕𝛊𝛔𝛍𝛐ύ και διοργανώθηκε από το 𝚬𝛑𝛊𝛍𝛆𝛌𝛈𝛕ή𝛒𝛊𝛐 𝚱𝛐𝛒𝛊𝛎𝛉ί𝛂ς, αποτέλεσε μια ιδανική έναρξη για το φεστιβάλ, συνδυάζοντας τη μουσική με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Κορίνθου, όπου τα καλλιτεχνικά εργαστήρια 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐀𝐫𝐭𝐬 αναλαμβάνουν την εικαστική ανασύνθεση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου, και ακολούθως στη λίμνη Δόξα για τη συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 21 Αυγούστου 2024, στις 21:00 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Κορίνθου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία!

Το αφιέρωμα στον Giacomo Puccini, υπό τη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Δήμου Κορίνθου, συγκίνησε το κοινό χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες της Κάτιας Πάσχου (σοπράνο), του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (τενόρος) και του Μανώλη Παπασηφάκη (πιάνο).

Η μαγευτική ατμόσφαιρα του αρχαιολογικού χώρου, σε συνδυασμό με τη μαεστρία των καλλιτεχνών, δημιούργησαν μια βραδιά γεμάτη αξέχαστα συναισθήματα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog