Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψηφιακό Άλμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

3627 Ηλεκτρονικά Ραντεβού σε Μόλις 21 Ημέρες

- Advertisement -

Μια εντυπωσιακή εξέλιξη σημειώνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου μέσα σε μόλις 21 ημέρες έχουν οριστεί 3627 ηλεκτρονικά ραντεβού, καταδεικνύοντας την αυξανόμενη ανάγκη για άμεση και αποδοτική πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Ιουλίου, όταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περικλή Νικολακέα, παρουσίασαν τη νέα πλατφόρμα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Ραντεβού και Ψηφιακών Υπηρεσιών.

Η πλατφόρμα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την Πελοπόννησο, προσφέροντας στους πολίτες μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία.

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία ξεκίνησε με την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας ως πρώτη εφαρμογή, ενώ η ταχεία ανταπόκριση του κοινού υπήρξε πραγματικά εντυπωσιακή. Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, 25 γιατροί έχουν ήδη ενταχθεί στη λίστα αναμονής μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας.

Σε διάστημα μόλις έξι μηνών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάνει άλματα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, επιτρέποντας στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για περισσότερες από 795 υπηρεσίες.

Περισσότεροι από 150 υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί και ενταχθεί στο σύστημα ως δέκτες αυτών των αιτημάτων, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική διαχείριση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης, στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε μια ακόμη σημαντική εξέλιξη: σε έναν μήνα, η Περιφέρεια θα παρουσιάσει τις πρώτες 100 πλήρως ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ στόχος είναι η ολοκλήρωση του συνολικού ψηφιακού μετασχηματισμού εντός του επόμενου έτους.

Σε μια εποχή που η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν βασικούς πυλώνες της δημόσιας διοίκησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν άμεσα και εύκολα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog