Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

ΜΕΓΑΡΑ: Ραγαίες εξελίξεις γύρω από την κτηνωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Οι διαδικασίες προχωρούν άμεσα και επίκειται κατάθεσή μου στις αρμόδιες αρχές, με τα στοιχεία

- Advertisement -

Η αποτρόπαιη πράξη που συγκλόνισε σε πανελλήνιο επίπεδο διερευνάται εις βάθος από τις αρμόδιες αρχές

Νεκρό σκυλί βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα από δύτες, σε βάθος 2,5 μέτρων στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής της Αγίας Τριάδας Μεγάρων, παραμονή Δεκαπενταύγουστου.

Οι έρευνες κινούνται άμεσα και εξαντλητικά από πλευράς των αρμόδιων αρχών, καθώς κινητοποιήθηκε η Φιλοζωική Οργάνωση Αδεσποτος Παλμός ΑΜΚΕ : «Από την πρώτη στιγμη είχαμε συνεργασία με τον κύριο Χρυσακη, εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς. Ο άτυχος σκύλος είχε δυστυχώς ταφεί από τον Δήμο, αλλά με παρεμβάσεις άμεσα έγινε η εκταφή του και μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ για να γίνει η νεκροτομή, που αποκαλύπτει τις συνθήκες της κακοποίησης, αναφέρει η Μαρία Αρκομάνη, υπεύθυνη της Φιλοζωικής Οργάνωσης “Αδεσποτος Παλμός” ΑΜΚΕ.

Οι διαδικασίες προχωρούν άμεσα και επίκειται κατάθεσή μου στις αρμόδιες αρχές, με τα στοιχεία.

Όπως ορίζει η νομοθεσία σε κάθε νεκρό ζώο που βρίσκεται, όπως και στους ανθρώπους διενεργείται νεκροτομή. Η μία μέρα καθυστέρησης, όπου δεν έγινε νεκροτομή στο ζώο, καθώς ο Δήμος το έθαψε, μας κινητοποίησε, για να ενημερώσουμε τον Δήμο για να γίνουν οι σωστές διαδικασίες και να βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Κινήθηκαν οι διαδικασίες για να γίνει εκταφή του ζώου και να πάει στο ΔΙΚΕΠΑΖ για να γίνει νεκροτομή. Έγιναν διαδικαστικά λάθη από τον δήμο καθώς το ζώο έπρεπε να πάει για νεκροτομή.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής έχουν σταλεί στην αρμόδια αρχή, στο Λιμενικό Σώμα, με το οποίο έχουμε άρτια συνεργασία, προς περαιτέρω διερεύνηση.

Θεωρούμε ότι θα βρούμε τον δράστη σύντομα. Είμαστε όλοι εδώ να δικαιωθεί αυτή η ψυχή και θα κάνουμε τα πάντα μέχρι να εξαντλήσουμε κάθε σπιθαμή ελπίδας».

Η αποτρόπαια πράξη έγινε και σκίτσο από τον Γιώργο Μικάλεφ, με τίτλο «Τι κόσμος είναι αυτός» που δημοσιεύθηκε στο “The Press Project” .

Το χρονικό της εύρεσης του άτυχου ζώου

Οι εθελοντές του «Αδέσποτου Παλμού» ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής της Αγίας Τριάδας που έκανε κατάδυση, ο οποίος αντίκρυσε μπροστά του ένα αποτρόπαιο θέαμα: Σκύλος ποιμενικός δεμένος από κεφάλι και πόδια με πέτρα στα 2.5 μέτρα μέσα στο νερό.

Στη συνέχεια, έγιναν καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και υπήρξε συνεργασία και με τον Νικόλαο Χρυσάκη, εκπρόσωπο στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, ο οποίος συνέβαλε στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Δήμος Μεγαρέων καταδίκασε την κτηνωδία

Σε ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων αναφέρονται τα εξής: «Για την κτηνωδία που έλαβε χώρα το μεσημέρι 14ης Αυγούστου 2024, στην Αγία Τριάδα Μεγάρων, με το νεκρό σκυλί που βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα 2.5 μέτρα μέσα στο βυθό, καταδικάζουμε δημόσια κάθε μορφή βίας και κακοποίησης ζώων και δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες Αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τέτοιες άνανδρες και αποτρόπαιες ενέργειες μας βρίσκουν εντελώς απέναντι και πάνω απ’ όλα δε συνάδουν με τον τρόπο τον οποίο ενεργούμε και σκεφτόμαστε ως άνθρωποι και ως Δήμος.

Δηλώνουμε ότι θα συμβάλουμε τα μέγιστα στο έργο των Δημόσιων Αρχών για την ανεύρεση των υπαιτίων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog