Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι

Χθες 15 Αυγούστου

- Advertisement -

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Παραβρέθηκε πλήθος πιστών.

Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν o Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος,ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς,ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Παιδείας και δια βίου Μάθησης Χρήστος Κολοκυθάς,πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέρη του θρησκευτικού εμβατηρίου “Άγιος Μηνάς” του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (“Παλαιά”), που αποδόθηκε μουσικά από τη Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού πραγματοποιήθηκε απο τη Χαρίκλεια Καρούζου και το Γιάννη Βικάτο και το φωτογραφικό υλικό από το το Χρήστο Κολοκυθά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog