Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πολεοδόμηση της περιοχής ΙΝΤΕΝ

ο Δήμος Κορινθίων προχωρά σε τροποποιήσεις των ΓΠΣ Κορίνθου και Άσσου-Λεχαίου, καθώς και του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων

- Advertisement -

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων και σύμφωνα με τις οδηγίες του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Βασίλη Πανταζή, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ιδιώτη μελετητή και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα η πολεοδόμηση της περιοχής ΙΝΤΕΝ της Κορίνθου, δίνοντας τέλος στην ομηρία των ιδιοκτησιών σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης.

Συγχρόνως, ο Δήμος Κορινθίων προχωρά σε τροποποιήσεις των ΓΠΣ Κορίνθου και Άσσου-Λεχαίου, καθώς και του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Τενέας, προκειμένου:

  • αφενός μεν, να διορθωθούν σημεία που δημιούργησαν προβλήματα στην ανάπτυξη των παραπάνω περιοχών και
  • αφετέρου δε, να μπορέσει να δοθεί η έγκριση τοποθέτησης των μονάδων αφαλάτωσης, αφού με τα υφιστάμενα ΓΠΣ αυτό απαγορεύεται.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των οδηγιών του Δημάρχου, Νίκου Σταυρέλη, να γίνονται όσο γίνεται περισσότερο γνωστές αυτές οι διαδικασίες, οι συνδημότες μας θα κληθούν σύντομα σε σχετική διαβούλευση, ώστε μέχρι την ερχόμενη άνοιξη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τροποποιήσεις.

Η δημοτική μας αρχή προχωρά γρήγορα και αποφασιστικά και επιλύει ζητήματα τα οποία είχαν μείνει στάσιμα για χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε στους δημότες ότι δεν έκαναν λάθος στην επιλογή τους και να ανταποδώσουμε αυτήν τους την εμπιστοσύνη με σκληρή δουλειά και υλοποίηση του σχεδιασμού μας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog