Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Απέραντη θλίψη!Έφυγε ο Βαγγέλης Αντωνίου

- Advertisement -

‘Ενα από τα πιο λαμπρά τέκνα της πόλης του Λουτρακίου, ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Αντωνίου έφυγε σήμερα 12 Αυγούστου από την ζωή σε ηλικία 77 ετών, αφού το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας είχε διατελέσει επίσης πρόξενος στον Άγιο Μαρίνο της Ιταλίας. Τα έργα του Βαγγέλη Αντωνίου κοσμούν Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευφυής ,καλόκαρδος, ευγενής, με πολιτική σκέψη και κριτήριο, με βαθύ ένστικτο, λαμπρός επιστήμονας, είχε τεράστια ανιδιοτελή αγάπη για το Λουτράκι.

Ο Βαγγέλης Αντωνίου κλήθηκε εν έτη 1998 από τον τότε δήμαρχο Παύλο Παύλου να επεξεργαστεί την μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου, την οποία αρχικά είχε εμπνευστεί ο παγκοσμίου φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτονας Φρίνμπεργκ, ο οποίος είχε σχεδιάσει το πολυτελές ξενοδοχείο του Καζίνο Λουτρακίου.

Ομως, η μελέτη του Φρίνμπεργκ, δεν άρεσε στον τότε δήμαρχο Παύλο Παύλου, διότι ήταν μια ανάπλαση όπου δεν τηρούσε τους όρους μιας κοσμοπολίτικης πόλης. Ετσι ο δήμαρχος κάλεσε το φίλο του και συμμαθητή του Βαγγέλη Αντωνίου να τον βοηθήσει και να επεξεργαστεί την μελέτη αυτή ώστε να του προτείνει ιδέες για την ανάπλαση του Λουτρακίου, έτσι όπως έπρεπε να είναι για να διατηρήσει την ομορφιά και την αίγλη του.

Ο Βαγγέλης Αντωνίου, πράγματι παρουσίασε μια εξαιρετική μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Είχε επίσης εκπονήσει μελέτη για το ΚΕΠ Λουτρακίου. Οι μελέτες του όμως έμειναν στα συρτάρια όταν ο Παύλος Παύλου έχασε τις εκλογές.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, στις 11.30 πμ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λουτρακίου..

Ο Βαγγέλης Αντωνίουυ θα αποτελεί πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Λουτράκι. Στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει αφιέρωμα από του loutrakiblog.gr με μαρτυρίες, συνεντεύξεις και φωτογραφίες ντοκουμέντα.

Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη..

Χ@ρα-Μifi

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog