Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: Με ευθύνη Γκιώνη η καθυστέρηση της παραλιακής ανάπλασης

- Advertisement -

Σαράντα χρόνια μάστορας και μάστορα γυρεύω.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2023 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο πήρε απόφαση για την επανένταξη του έργου ανάπλασης της ΧΖΛ Λουτρακίου (Α΄φάση) στο πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021-2027.

Έκτοτε,  μετά από 6 μήνες και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου 2024 ξαναέφερε προς συζήτηση το ίδιο θέμα με την δικαιολογία ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας ζητάει αλλαγή στην επιτροπή της προγραμματικής σύμβασης!!

Όταν το μέλος του Λιμενικού ταμείου Άρης Μαρίνης ρώτησε στη συνεδρίαση αν υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας ,η απάντηση ήταν αρνητική …και ότι το ανέφεραν μόνο προφορικά! Το θέμα ψηφίστηκε πάλι από το ΔΣ με την αλλαγή που ζητούσε ΄΄προφορικά΄΄ το Υπουργείο Ναυτιλίας .

Στις 10 Ιουνίου αλλά και στις 24 Ιουνίου αποστείλαμε σχετικό ερώτημα προς την Διεύθυνση Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα.

Στις 1-7-2024 το Υπουργείο απάντησε εγγράφως ,ότι στο νόμο  2971/2001 και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 υπάρχει οδηγία ως προς τις επιτροπές των προγραμματικών συμβάσεων

«…Προκειμένου το Υπουργείο Ναυτιλίας να εγκρίνει το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης ,σας γνωρίζουμε  ότι ,στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης ( ΚΕΠ ) ορίζονται ως μέλη ,εκπρόσωποι των συμβαλλομένων μερών στην προγραμματική σύμβαση….»

Που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων   και όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως είχε αποφασιστεί τον Δεκέμβρη του 2023

Αυτό σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή Γκιώνη έχασε αρκετούς μήνες διότι δεν γνωρίζει τον νόμο και χρειάζεται την ΄΄επιτροπεία΄΄του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το έργο της επανένταξης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου καθυστερεί με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη !

Η Δημ. Αρχή Γκιώνη όμως  έτρεξε να κάνει αύξηση στα τέλη των καταστημάτων 66%, όπως έτρεξε και στην αποστολή φακέλου για την άδεια ανόρυξης γεώτρησης στον υδροφόρο. 

Η λέξη ανικανότητα έχει γίνει συνώνυμο με την Δημοτική  Αρχή Γκιώνη. Ως πότε η πόλη του Λουτρακίου και συνολικά ο Δήμος θα πρέπει να πληρώνει την ανικανότητα και τα λάθη του κ. Γκιώνη? 

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Επικεφαλής της παράταξης και της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog